IFK Skövde — IF Hallby HK

Detaljer

Matchdag Liga Säsong
lör 14. sep 2019, 18:10 Handbollsligan 2019/2020

Referat

Ny IFK-seger

Gästande Hallby hängde hyfsat med i 20 minuter. Sedan ryckte IFK till bekväm seger, 34–25 (18–12), mot nykomlingarna på lördagskvällen.

Ett högt tempo och många mål med lite tuta och kör. Så såg matchbilden ut inledningsvis. Och den matchbilden passade gästande nykomlingarna Hallby bra som exempelvis snabbt hämtade in 1–4 till 4–4. Jönköpingslagets frenesi mattades dock av och IFK Skövdes mer strukturerade spel, i såväl försvar som anfall, gav utdelning.

Hallby hängde någorlunda med i målprotokollet fram till dryga 20 minuter av den första halvleken då IFK Skövde gjorde fem raka mål och gick från 12–10 till 17–10 där variationen i anfallsspelet var lika påtaglig som framgångsrik.

I den andra halvleken gick IFK Skövde fram till en åttamåls ledning (24–16). Hallby kröp närmare, men närmare än femmåls underläge (25–20) kom gästerna inte.

– Det kunde ha blivit lite nerv i matchen, men vi räckte inte till. Vi är en nivå från Skövde. Våra dalar var för djupa för att vi skulle kunna ta poäng, säger Hallbys tränare Jesper Östlund.

IFK Skövde gjort ett nytt ryck och andra raka segern var i hamn. Den stora ledningen gjorde att hemmatränaren Jonas Wille vågade testa lite nytt spelmässigt. Bland annat lät han spelmotorn Matias Helt Jepsen vila.

– Det gjorde att det blev lite orytmiskt och vi hade en period då vi var missnöjda med spelet, men vi lyfte försvarsspelet igen sista tio minuterna, säger IFK-tränaren.

IFK Skövde tog två ganska tidiga timeouter i den andra halvleken.

– Det är ingen idé att vänta och låta det bli nerv i matchen. Man ska ha respekt för lagmaskinen Hallby.

Efter en pigg start på andra halvlek gjorde Hallby bara fem mål på matchens avslutande 18 minuter.

– Vi kämpar för varandra i 60 minuter. Trots förlusten är jag inte jättemissnöjd, säger Hallbytränaren Jesper Östlund.

Hallby hade sin bästa spelare i tidigare IFK-spelaren Jesper Järlfors. Han gjorde åtta mål för Jönköpingslaget och utsågs till bästa bortaspelare för kvällen.

– Jag hade gärna bytt bort mina åtta mål mot att vinna, säger han.

Åtta mål gjorde också hemmalaget Rasmus Wremer och Jack Thurin.

– Det är inte så ofta jag gör åtta mål längre. Det blev en sådan match med många kontringar.

Något som snabbe Rasmus Wremer utnyttjade på sin vänsterkant. Wremer fick också pris som bästa spelare i IFK Skövde.

Norske nyförvärvet Kristian Stranden hade ljumskproblem och missade seriepremiären mot Önnered. Mot Hallby var niometersspelaren tillbaka.

På onsdag väntar Eskilstuna Guif på bortaplan. Måndag 23 september är det dags för ny hemmamatch då mot Sävehof.

Matchfakta

IFK Skövde–IF Hallby 34–25 (18–12)

Mål:

IFK Skövde: Rasmus Wremer 8, Jack Thurin 8, Kristian Svensson 5, Matias Helt Jepsen 3, Victor Ljungkvist 2, Dan Beck Hansen 2, Richard Hanisch 2, Miguel Mbumba 2, Rex Blom 1, Tobias Rosengren 1.

Hallby: Jesper Järlfors 8, Charles Hugoson 5, William Hermansson 4, Adam Tumba 3, Robin Svensson 2, Marcus Erlandsson 1, Jonathan Wiklund 1, Johan Jonsson 1.

Utvisningar:

IFK: 3×2 min

Hallby: 2×2 min.

Domare: Andrej Smailagic och Sandro Smailagic

Publik: 1 194 personer

 

Text: Thomas Wedin

Foto: Viktor Ljungström

 

 

 

Lördag 2019-09-14 kl 18:10 i Arena Skövde

Domare 1: Andrej Smailagic
Domare 2: Sandro Smailagic
Funktionär: Mattias Johansson
Funktionär: Pär Brehmer
Delegat/MI: Claes-Göran Lang

Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Efter premiärsegern mot Önnered väntar nu ett intressant möte med nykomlingen IF Hallby. Veckan som gått blev dock inte alls som planerat då onsdagens bortamöte med Redbergslids IK fick avbrytas efter en dryg minuts spel. IFK-tränaren Jonas Wille kommenterar läget.

– Ni hade laddat för en viktig bortamatch mot Redbergslid. Hur hanterar man en situation som denna då matchen stoppas så gott som direkt efter avkast?
 – Det är inte så mycket att göra åt situationen. Det är självklart tråkigt att det inte blev match. Både för RIK – som har arrangemanget med bland annat hela ungdomsavdelningen på plats – och oss som rest dit för att spela. Men spelarnas säkerhet måste gå först och det är inget tvivel om att det var ett riktigt beslut att stoppa matchen.

– Blev upplägget inför matchen mot Hallby annorlunda när det inte blev någon match i veckan?
– Ja, det blev en träning mer med kvalitet med fokus på Hallby än om vi hade haft en match i benen på torsdagen.

Det blev en ganska komfortabel seger i premiären. Hur viktigt var det att vinna första matchen?
– Jag tror att det är väldigt viktigt för självförtroendet med en bra start, men det är en hel del kamper kvar…

-Nu väntar Hallby – en nykomling som tog för sig rejält i veckan genom att vinna klart mot Eskilstuna Guif på bortaplan. Vad har Jönköpingslaget som främsta styrkor?
– Jag tycker att det är ett hårt kämpande lag med god moral och högt tempo.

-Är det några spelare som kan ses som lite av nyckelspelare i Hallby?
– Olle Ek är en spännande spelare – bra man-mot-man och smart. Verkar också som han är tuff mentalt. För Skövdepubliken är det förstås kul att se Skövdekillen Jesper Järlfors igen. Han gjorde fyra mål mot Guif i onsdags.

-Publikstödet blev starkare och starkare under förra säsongen. Vad hoppas du få för stöd från läktarna den här gången och under säsongen framöver?
– Jag hoppas att vi snabbt kommer upp i samma mängden människor och atmosfär som det var i fjol. Det var en stor upplevelse att få vara en del av.

Text Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Resultat

LagGoalsUtfall
IFK Skövde34Vinnare
IF Hallby HK25Förlorare
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com