IFK Skövde — OV Helsingborg

Details

Date Liga Season
Fri 20. Dec 2019, 19:00 Handbollsligan 2019/2020

Recap

Fredag 2019-12-20 kl 19:00 i Arena Skövde

Domare 1: Michael Johansson
Domare 2: Markus Winberg
Funktionär: Sara Josefsson
Funktionär: Sören Andersson
Delegat/MI: Göran Friberg

 

Sjunde raka och Hanisch mål nummer 200

IFK Skövde vann igen mot Helsingborg.

– Vi är väldigt nöjda med fyra poäng, säger IFK-tränaren Jonas Wille.

IFK Skövde hade vissa besvär mot OV Helsingborg tidigare i veckan men vände och vann.

När lagen möttes igen på fredagskvällen, den här gången i Arena Skövde, såg det riktigt bra ut de första tio minuterna då IFK snabbt gick fram till ledning 6–2.

Gästernas målvakt, tidigare Skövdemålvakten Michael Andersson, hade det inte lätt inledningsvis, men när han väl noterade sin första räddning var det på ett straffkast.

Serieelvan Helsingborg kom ikapp och förbi efter att IFK tappat i både tempo och fokus.

Vid några tillfällen hade skåningarna ett par måls ledning och i paus var fortsatt bortaledning (14–13).

– Vi startade bra och känslan att det kommer att gå bra infann sig och de håller oss stången, säger Jonas Wille.

De andra halvlekens inledning påminde om den första. Målen föll växelvis fram till halvlekens nionde minut.

Då kom hemmarycket. 17–18 blev till 21–18 och den ledningen släppte sedan inte IFK Skövde.

Helsingborg försökte i spel sju mot sex och hade ett par lägen att komma närmare.

– Hade de fått mål hade det fått momentum, säger IFK-tränaren.

Nu blev det inte så och IFK Skövde höll undan.

– Vi hade trubbel nu också och jag tror att Helsingborg tar många poäng nästa år, menar Jonas Wille.

Hanisch måljubilerade

Helsingborgs tränare Krister Lindgren analys var ungefär densamma:

– Vi gjorde enklare fel när det drog ihop sig sista kvarten. Där är skillnaden mellan oss och topp-sex lagen. Det blev lite chansspel i slutet som inte lyckades men sammantaget tycker jag att vi förbättrat oss rejält sista månaden.

Noterbart från halvlek nummer två var att Richard Hanisch med sitt kvitteringsmål till 14–14  stod för sitt 200:e mål i blåvitt.

På målvaktssidan turades Håvard Åsheim och Fabian Norsten om, Åsheim stod i den första och Norsten den andra halvtimmen med nästintill samma räddningsprocent (29 respektive 31). Tidigare klubbkamraten Michael Andersson räddade åtta av 30 skott (27 procent).

Christopher ”Totte” Hedberg hade en bra kväll och gjorde sex mål mot sin förre klubbkamrat Michael Andersson -numera i Helsingborgsmålet.

Dan-Beck bäst på plan

Bästa hemmaspelare för kvällen var utan tvekan linjespelaren Dan Beck-Hansen, som också fick avsluta IFK-målskyttet med att fastställa slutresultatet (30–27). Bra var hundraprocentsskytten för kvällen Christopher Hedberg (sex mål) samt Richard Hanisch. Beck-Hansen utsågs inte oväntat till bästa IFK-spelare.

I Helsingborg visade Anton Månsson på linjestyrka och var tillsammans med David Florander bästa bortaspelare där Florander var den som fick motta priset efter matchen.

I tabellen befäster IFK Skövde toppfyra positionen efter en match som kan liknas lite som en dag på jobbet-match.

Publiken hade dock inget att klaga på.

Nästa hemmamatch spelas inte förrän om en dryg månad då IFK Ystad gästar Arena Skövde.

Däremellan väntar Malmö borta på annandag jul. Någon handbollsabstinens blir det säkerligen inte tal om eftersom handbolls-EM avgörs i januari med bland annat Göteborg som spelort.

 

 

Det är dags för årets sista Handbollsligamatch i Arena Skövde. Serien har vänt och det blir alltså för andra gången den här veckan som IFK och OV Helsingborg möts. IFK-tränaren Jonas Wille och hans spelare är laddade för en ny tuff uppgift mot ett Helsingborg som förstås vill ha revansch för nederlaget i måndags.

– De sista veckorna av året innebär alltid ett ganska tätt spelprogram. Att då ha vunnit sex matcher i rad är givetvis positivt för självförtroendet. Vad är det som fungerat särskilt bra?
-I senaste matchen mot Helsingborg var det först och främst moralen som var god. Spelet gick lite upp och ner. Hoppas att vi kan få bättre träff från distans i nästa match.

– Mot Helsingborg senast var det länge jämnt och även flera måls underläge. Hur nöjd är du över att det åter blev två poäng?
– Väldigt nöjd. Vi låg ju två-tre mål bak i andra halvlek, så det är extra skönt att vinna kamper när man får slita lite extra för poängen.

– Att möta samma lag två gånger inom bara några dagar är förstås lite speciellt. Är det något särskilt man måste tänka på efter en vinst?
– Bägge lagen får ju möjligheten att finjustera sin taktik, men jag tror inte att det blir stora ändringar hos någon av lagen.

 -Var det något i spelet eller några spelare i Helsingborg som överraskade er senast??
– Nej, ingen överraskningen egentligen. Jag menar att Helsingborg har ett solid lag och att dom är bättre än tabellsituationen visar. Så jag är inte överraskad över att dom gav oss en tuff kamp.

Efter den här matchen återstår bara en match innan Handbollsligan gör ett månadslångt uppehåll. Hur ser det ut för er efter annandagsmötet med Malmö?
-Spelarna får möjlighet till att resa på lite semester och endast träna fys i perioden 27 december till 7 januari. Vi samlas igen den 8 januari.

-Det är bara några dagar kvar till jul och som nämnts sista matchen hemma i år. Är det något du vill säga till publiken?
– God blå jul!

Text Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
IFK Skövde30Vinnare
OV Helsingborg27Förlorare