IFK Ystad — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Sat 7. Dec 2019, 16:00 Handbollsligan 2019/2020

Recap

Referat:

Matias tiomålskytt när IFK Ystad besegrades

Efter en riktig kämpainsats tog IFK Skövde två mycket värdefulla poäng när IFK Ystad besegrades på lördagseftermiddagen. 29-28 blev segersiffrorna sedan hemmalaget haft ledning i paus med 16-13.

Efter en motig höst med skadeproblem fick vi nu se Matias Helt Jepsen som något av en matchvinnare. Matias gjorde tio mål och fick självklart pris som bäste spelare.

-Vi är extremt nöjda med vinsten. Några gånger tidigare i höst har vi haft marginalerna emot oss i slutskedet, men nu var det stolpe in för oss, sade en mycket glad Matias efter matchen.

En av de härligaste segrarna

IFK-tränaren Jonas Wille var mycket glad efter matchen.

-Det här var faktiskt en av vinst som jag ser som en av de allra viktigaste under min tid i Skövde. Känslan nu efter är fantastiskt go. Vi fick ju jaga stor del av matchen och det var mycket upp och ner, men ändå kämpar vi till oss en seger i slutet. Med tanke på tabelläget var poängen också oerhört värdefulla, summerade en glad IFK-tränare.

Hemmalaget anförde

Under första halvlek var det IFK Ystad som var i ledningsposition från start. Närmare än 6-6 kom Skövde aldrig och i halvlekens slutminut var hemmaledningen fyra mål, men Dan Beck-Hansen reducerade i sista sekunderna.

Skövde kröp närmare direkt efter paus, men det dröjde nästan tio minuter innan IFK var ikapp 20-20. Med 43 minuter spelade var det bortaledning för första gången – en ledning som sedan aldrig släpptes även om Ystad var bara ett mål efter flera gånger. Vid ställningen 23-24 kom Håvard Åsheim in och tog en straff, vilket förstås var oerhört viktigt. Mot slutet kändes det nästan som att de danska domarna gjorde det mesta för att hjälpa hemmalaget till poäng. Trots märkliga domslut som gav Ystad både straff och frikast i slutet kunde de två poängen räddas.

Kämpatag

Även om Matias Helt Jepsen var den store segerorganisatören så finns det anledning att lyfta fram många IFK-are för härliga kämpainsatser. Rasmus Wremer och Dan Beck-Hansen gjorde båda fyra mål och det var alla fullträffar som kändes viktiga i matchskedet. Fabian Norsten blev bättre och bättre ju längre matchen led och vann klart målvaktskampen med över 30 i räddningsprocent.

Nämnas ska också Victor Ljungkvist liksom Kristian Jacobsen Stranden som inte fick så mycket speltid men gjorde mål i viktiga skeden av matchen.

Christopher ”Totte” Hedberg fastnande med höger tumme i en Ystadspelares tröja och fick utgå en bit in på andra halvlek. Hur allvarlig skadan är lär röntgen visa på söndagen, men det positiva är att det var högerhanden.

Målgörare

IFK Skövde: Matias Helt Jepsen 10, Rasmus Wremer 4, Dan Beck-Hansen 4, Jack Thurin 3, Kristian Jakobsen Stranden 2, Victor Ljungqvist 2, Christopher Hedberg, Adam Samuelsson, Rex Blom, och Kristian Svensson ett vardera.

IFK Ystad: Emil Hansson 8, Christoffer Schnell 6, Jonathan Mollerup 4, Christoffer Nilsson 4, Christoffer Svensson 2, Filip Långh 2, Axel Eriksson och Johan Nilsson ett vardera.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström och Hans Petter Wille

 

Inför:

Lördag 2019-12-07 kl 16:00 i Ystad Arena

Domare 1:
Domare 2:
Funktionär: Tina Tufvesson
Funktionär: Thorbjörn Håkansson
Delegat/MI: Mikael Thelander

Efter tre raka segrar och värdefulla poäng är det dags för IFK Skövde att på lördag göra en resa till Skåne. IFK Ystad som varit något av höstens stora överraskning står för motståndet och IFK-tränaren är beredd på en ny tuff uppgift.

– De senaste segrarna har förstås varit bra för självförtroendet. Vad ser du som har varit det allra mest positiva i de här kamperna?
-Vi har haft framgång i alla faser av spelet. Mot Varberg och RIK var vi bra i anfall och försvar, medan vi mot Lugi först och främst lyckades bra i vårt kontringsspel. Det betyder att vi har potential som är hög när vi träffar på alla faser i en och samma match. Positivt är också att vi inte viker ner oss när det ser som mörkast ut mot Lugi, utan har förmåga att ordna till det till slut.

 – Är det några detaljer som ni behöver slipa extra på för att bli ännu tryggare i ert spel?
 – Ja, vi slipar hela tiden på detaljer i vårt spel. Det är en kontinuerlig process som aldrig tar slut.

IFK Ystad ligger i samma område som ni i den jämna tabellen. Är det något som överraskat dig särskilt med IFK Ystad i höst?
– Ingen stor överraskning eftersom jag tycker att IFK Ystad har robusta och fysiskt starka försvarsspelare som också har relativt kvicka fötter. Anfallsmässigt har dom tyngd och skott på samtliga niometers-positioner. Det är utan tvivel ett stabilt lag.

-Är det några spelare hos motståndarna som kan ses som nyckelspelare och som det blir nödvändigt att se upp extra med?
– Jag tycker att Jonatan Mollerup på H9 är en undervärderad spelare. När han har dagen är han bra. Nu har dom ju också blivit förstärkta med Emil Hansson från Kristianstad. Henrik Bielenberg, Johan Nilsson, Hansson och Mollerup utgör bra tyngd från nio meter.

-Senast kunde du glädjas åt en i princip helt skadefri trupp. Ser det lika bra ut efter matchen mot Lugi?
– Ja, ta i trä!

Text Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
IFK Ystad28Förlorare
IFK Skövde29Vinnare