IK Sävehof — IFK Skövde

Detaljer

Matchdag Liga Säsong
mån 29. apr 2019, 19:00 SM-slutspel 2018/2019

Referat

Sävehof kvitterade i semifinalserien

Det blev utjämnat i semifinalserien när IK Sävehof i Partille Arena på måndagskvällen för första gången den här säsongen besegrade IFK Skövde. I en match som stundtals var svängig skrevs hemmalagets segersiffror till 26-23(11-11).

Skövde har gjort 30 mål eller mer i alla fyra tidigare möten med Sävehof denna säsong. Den här gången stannade det alltså vid 23 blåvita fullträffar. Detta naturligtvis beroende på bra försvarsspel från hemmalaget, men också på att IFK aldrig fick något riktigt flyt i anfallsspelet. Dessutom var förstås Agust Eli Björgvinsson i hemmamålet strålande och matchens lirare med närmare 42 i räddningsprocent. Han hade 15 räddningar mot åtta för IFK-målvakterna och där har vi väl egentligen matchen.

Svängig

Första halvlek svängde fram och åter. Sävehof ledde med 7-4, IFK tog time out och satte fem raka mål och gick till ledning med 9-7. Sävehof kom dock tillbaka igen och i paus var det 11-11.

Hemmalaget startade andra halvlek bäst, men IFK kom igen fram till 14-14. IFK har tidigare fått stopp på Sävehofs främste målskytt Oskar Sunnefeldt, men nu blixtrade han till med tre mål och plötsligt var hemmaledningen 20-16. IFK kom dock igen och kvitterade till 20-20 och matchen stod verkligen och vägde. Ett par mycket tveksamma domslut i hemmalagets favör betydde 22-20 på tavlan – en ledning som sedan aldrig Sävehof släppte.

Matias Helt Jepsen fick pris som IFK:s främste. Han blev också bäste målskytt den här kvällen där det kan noteras att Casper Ebbesen kom in tidigt i matchen och svarade för tre mål.

Målgörare Sävehof:Oskar Sunnefedt 5, Jonathan Edvardsson 4, Joakim Larsson 4, Viktor Ottosson 4, Sebastian Karlsson 3, Gzim Salihi  3, Jonas Larholm 2 och Vetle Eck Aga 1.

Målgörare IFK Skövde: Matias Helt Jepsen 7, Kristian Svensson 3, Jack Thurin 3, Casper Ebbesen 3, Richard Hanisch 2, Adam Samuelsson 2, Rex Blom 2 och Victor Ljungkvist 1.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

Inför matchen:

Semifinal 2, Måndag 2019-04-29 kl 19:00 i Partille Arena

Domare 1: Niclas Widell
Domare 2: Jonas Åström
Funktionär:Sonny Olerius
Funktionär: Birgitta Knutsson
Delegat/MI: Lars Berndtsson / Krister Broman

 

Wille har ordet inför semifinal 2

Första semifinalen mellan IFK Skövde och IK Sävehof blev så laddad och rafflande som förväntat. Redan på måndag kväll är det dags för match 2 i den här serien och då är det Partille Arena som är spelplats. IFK-tränaren Jonas Wille ger sin syn på semifinalläget.

Första semifinalen blev en match med olika ansikten, som slutade med uddamålsvinst för IFK. Ni var ändå aldrig i underläge. Blev matchen i stort sett som ni förväntat er?
– Rent taktiskt blev den som förväntat. Vi är visserligen inte helt nöjda med allt i vårt eget spel, men väldigt glada över att vi vann.

– Kändes det att ni haft ett tre veckor långt uppehåll mellan sista kvartsfinalen och första semifinalen?
-Kanske lite. Det var några missförstånd i försvarsspelet som vi vanligtvis inte har och några ”skräp” i maskineriet offensivt. Men det kan också bero på att vi möter ett bra motstånd.

– Om det var ett långt uppehåll så kommer nästa match desto snabbare. Hur är upplägget fram till måndag klockan 19?
-Det var fysträning i lördags och taktisk träning på söndagen.

– Ni har nu mött Sävehof fyra gånger den här säsongen och det blir garanterat fler matcher lagen emellan. Finns det över huvud taget någon chans att kunna komma med något överraskande drag till nästa kamp?
-Ja, bägge lagen har nog fortsatt flera idéer om hur man kan finna på nya drag. Men jag vill tro att huvudkonceptet kommer att vara ganska likt.

– Det var tuffa tag med mycket känslor i Arena Skövde. Är det så även ni tränare vill se det här det handlar om slutspel där det gäller att i nästa steg försöka kvalificera sig till finalspelet?
-Ja, det är extra spännande och roligt när mycket står på spel. Man må försöka att njuta av att det är lite nervositet och spänning.

-Var det några smällar som tog extra hårt och som kan innebära att spelare tvingas avstå måndagsmatchen?
-Nej, vi har fullt lag.

Vi vet att semifinal 3 spelas måndagen den 6 maj i Arena Skövde. Många spekulerar i att denna semifinal går till femte och avgörande match. Hur går tankarna inom laget?
– Som vanligt så snackar vi inte så mycket om framtiden. Nu har vi bara haft fokus på att justera oss lite in mot kampen i Partille. Det är helt omöjligt att spå hur utfallet blir så det ger liten mening för oss att spekulera i det.

Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

Ikväll sänds IFK Skövdes andra semifinal mot Sävehof både i radions P4 och i webbradion från klockan sju.
I Sportextra i P4 blir det kortrapporter från matchen medan den sänds i sin helhet i appen Sveriges Radio Play och på sajten www.sverigesradio.se/skaraborg

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Resultat

LagGoalsUtfall
IK Sävehof26Vinnare
IFK Skövde23Förlorare
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com