IK Sävehof — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Thu 5. Mar 2020, 19:45 Handbollsligan 2019/2020

Recap

Victor niomålskytt i segermötet med Sävehof

Det var Victor Ljungkvists stora kväll när IFK Skövde besegrade IK Sävehof med 35-29 (19-18) i Partille Arena på torsdagskvällen. Victor gjorde nio mål i något som blev hans livs match hittills.

Tidigare på dagen kunde IFK presentera att Victor skrivit ett nytt tvåårskontrakt med klubben. Svaret kunde inte bli bättre!!

-Det var nog min bästa match i karriären så här långt, tyckte en glad men trött matchhjälte efter matchen.

IFK-tränaren Jonas Wille var också enormt förtjust efter slutsignalen.

-Hela gänget gör en stark insats, men Victors insats är förstås enorm. Det är nog den enskilt bästa prestationen som någon våra spelare gjorde den här säsongen. Han var lika bra framåt som i försvarsspelet, summerar Jonas.

Att Victor fick pris som bäste spelare behöver kanske inte ens nämnas…

Sju mål som vände

Det började annars inte så bra för IFK. Sävehof tog tidigt ledningen med som mest fyra mål. Efter 12-8 till hemmalaget kom dock en mycket stark IFK-period med sju raka mål! Efter att de för dagen vitklädda IFK-arna tagit ledningen med 15-12 kom aldrig Sävehof närmare än 18-19 som var paussiffror. 37 mål i en halvlek visar förstås att målvakts- och försvarsspel inte var på topp hos något lag.

-Sävehofs 7-6-spel i slutet av första halvlek ställde till det, men jag tycker att vi löste det bra, säger Jonas Wille som också noterade med glädje att laget uppträdde metodiskt och utan panik när Sävehof tog en klar ledning inledningsvis.

I andra halvlek startade IFK starkt och efter tio minuter var ledningen 25-21. Sedan var det fem måls övertag till gästernas vid ett antal tillfällen. När sedan Sävehof drog på sig två utvisningar på kort tid var matchen i princip avgjord.

Det blev alltså till slut en vinst med sex måls marginal och en härlig revansch på Sävehof som tog tre av fyra poäng i de båda matcherna i Skövde i höstas.

Många starka insatser

Även om Jonas Wille hyllar laginsatsen måste nog viktiga kuggar som Richard Hanisch och Matias Helt Jepsen förtjäna ett litet extra plus.

I Sävehof belönades Sebastian Karlsson med pris som bäste spelare. William Bogojevic gjorde visserligen sex mål, men togs väl om hand av mittförsvaret i IFK.

Målgörare

IFK Skövde: Victor Ljungkvist 9, Richard Hanisch 6, Matias Helt Jepsen 5, Christopher Hedberg 4, Dan Beck-Hansen 3, Rasmus Wremer 2, Adam Samuelsson 2, Jack Thurin 2, Kristian Svensson 1 och Hampus Söderman 1.

IK Sävehof: William Bogojevic 6, Gustaf Wedberg 5, Stefan Sunajko 4, Jonathan Edvardsson 4, Sebastian Karlsson 4, Adam Blanche 3. Vetle Eck Aga 2 och Sebastian Spante 1.

Text: Bengt Andersson Foto: Hans Petter Wille

 

Inför:

Torsdag 2020-03-05 kl 19:00 i Partille Arena

Domare 1: Michael Johansson
Domare 2: Markus Winberg
Funktionär: Rüdiger Osterloh
Funktionär: Lennart Wadman
Delegat/MI: Magnus Bucht

I måndags blev det en ny IFK-seger när Hallby gästade inför storpublik i Arenan. Efter EM-uppehållet har inget lag tagit så många poäng som IFK. Nu väntar en rad tuffa uppgifter på kort tid med start mot IK Sävehof i Partille Arena torsdag kväll. Jonas Wille lovar att hans lag ska komma väl preparerat.

– Åtta raka hemmasegrar och nu kom det också storpublik senast. Självförtroendet i truppen inför slutspurten av Handbollsligan är bra antar vi.
– Ja, självförtroendet är bra i laget och det gläder oss inför alla kamper som kommer tätt nu framöver.

 – Endast en tappad poäng sedan serien gjorde omstart efter EM. Vad är det som fungerat bäst?
– Försvars- och målvaktsspel har varit väldigt stabilt.

Nu väntar Sävehof på torsdag kväll – ett lag som det blivit många duster med under din tid i IFK. I höstas blev det

ett kryss och en förlust. Vad kan tala för revansch nu?
– Det är som oftast små marginaler som avgör dessa matcher, men förhoppningsvis så kan vi stå tätare och mer kompakt i försvaret mot dom nu än vad vi gjorde i höstas. Det kan vara avgörande för att ta poäng.

– Sävehof har också varit framgångsrikt efter EM med poäng i alla matcher utom en. Senast blev det en storseger mot Önnered borta. Det handlar alltså inte bara om att stoppa den store målskytten William Bogojevic. Vad mer blir avgörande?
– Bogojnevic och Jonathan Edvardsson har varit imponerande bra i sitt man-man-spel offensivt. Det är naturligtvis där nyckelduellerna ligger framför oss.

Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

www.sverigesradio.se/skaraborg, sändningen börjar 19.40

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
IK Sävehof29Förlorare
IFK Skövde35Vinnare