IK Sävehof — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Tue 18. May 2021, 20:10 SM-slutspel 2020/2021

Recap

Sävehof vann med tre raka – silver till IFK

IFK Skövdes gulddrömmar tog slut i Partille Arena på tisdagskvällen. IK Sävehof vann finalserien med 3-0 efter 30-27 (14-11) i sista matchen.
Det hjälpte inte att Dan Beck-Hansen & Co kämpade in i det sista. Sävehof var helt enkelt starka och slutade säsongen med 23 segrar på de sista 22 matcherna. Mötena med Sävehof resulterade också i fem förluster för IFK. Silvret till IFK finns det ändå anledning att glädjas åt och vara stolt över.

Oddsen i den tredje matchen var starkt emot IFK efter de två inledande förlusterna. Ändå kom den här matchen att leva in i det sista även om Sävehof var i förarsätet i stort sett hela tiden. Sävehof ledde som mest med fyra bollar i första halvlek, men IFK kröp närmare – ändå tre plus till hemmalaget i paus.

IFK-tränaren Henrik Signell var inte nedslagen i paus utan konstaterade att det var små marginaler. I andra fortsatte Sävehof att ha ledningen, men IFK-spelarna har all heder av att de aldrig gav upp. Vid sju minuter kvar stod det 26-24 och IFK var verkligen på gång, men drabbades av en ofattbar utvisning på Victor Ljungquist. I slutet var Sävehof i ledning med två eller tre bollar och IFK kom aldrig till det så att det blev kvitteringschans.

Domarna på mästarnas sida…

Sävehof vann förstås guldet rättvist med tanke på sviten av segrar inte minst i slutspelet. Man kan ändå inte låta bli att påpeka att domarna i alla tre finalerna varit vänliga mot Partillelaget. I sista matchen fick Sävehof till exempel nio av de 14 straffarna, IFK fick sex utvisningar mot hemmalagets två. Ingen kan väl påstå att IFK spelade mer ojust än Sävehof? De neutrala kommentatorerna i TV-teamet påpekade också att domslutet gick mot IFK Skövde.

Silver inte illa…

Vi ska också komma ihåg att SM-silver inte är illa. Lagkaptenen Kristian Svensson fick ta emot pokal och silvermedaljer i sin sista match som spelare i den blåvita tröjan. ”Krille” gjorde också en strålande match och fick stort ansvar eftersom Jack Thurin inte kunde vara med. Fem mål från Krille och fyra från Rasmus Wremer som också gjorde sin sista match.

IFK-veteranerna fick med all rätt mycket beröm och erkännande även av TV-teamet. Båda ställde upp på intervjuer efter förlusten och fick ta emot erkännande utöver det vanliga. Välförtjänt!

Hanisch målbäst

Bäste målskytt denna gång var Richard Hanisch och han har totalt sett varit IFK:s främste under den här finalserien – trots en skada i första matchen.

Håvard Åsheim gjorde också sin sista match i IFK och svarade för många fina insatser. Att sedan Sävehofs målvakt Bertram Obling åter gjorde räddningar på viktiga avslut var förstås viktigt. I mästarlaget gjorde Jonathan Edvardsson sin sista match och visade åter varför han rankas som bäst i Sverige.

Målgörare

IFK Skövde HK: Richard Hanisch 7, Kristian Svensson 5, Rasmus Wremer 4, Fredrik Mossestad 3, Dan Beck-Hansen 2, Adam Samuelsson 2, Matias Helt Jepsen 1, Victor Ljungquist 1, Rex Blom 1 och Albin Rosen 1.

IK Sävehof: Christoffer Brännberg 7, Sebastian Karlsson 6, Felix Möller 4, Elias A´ Skipagotu 4, Rune Schröder 4, Jonathan Edvardsson 3, Emil Berlin 1 och Rune Schröder 1.

Text: Bengt Andersson   Foto: Viktor Ljungström

Results

TeamGoalsOutcome
IK Sävehof30Vinnare
IFK Skövde27Förlorare