Lugi HF — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Sun 2. Feb 2020, 15:00 Handbollsligan 2019/2020

Recap

Referat:

Stark upphämtning gav en poäng mot Lugi

Trots underläge med sex mål en bit in i andra halvlek och matchstraff för lagkaptenen Kristian Svensson kunde IFK ta poäng i det dramatiska söndagsmötet med Lugi. 25-25 efter hemmaledning i paus med 14-11 skrevs resultatet till. IFK hade sista anfallet i slutsekunderna med chans att ta ledningen för första gången

-Men med tanke på hur det såg långa stunder får vi vara nöjda med en poäng, konstaterade Jack Thurin efter slutsignalen.

IFK hade åkt till Lund redan dagen före match, men var inledningsvis inte alls med i svängarna. Lugi ledde snabbt med 3-0 och IFK gjorde bara fem mål de första 20 minuterna.

Lugi gick till pausledning med tre måls övervikt. Andra halvlek började inte alls bra för de vitklädda gästerna. Två utvisningar följdes av matchstraff för Kristian Svensson och det såg nattsvart ut. Lugi ledde med 19-13 när Jonas Wille tog time out efter 37 minuter. Tre snabba mål och IFK fick kontakt.

-Spelarna visade hög moral och gnista i detta läge, konstaterade tränaren Jonas Wille.

Lugi fortsatte dock att vara i ledning och det var först tre minuter före full tid som IFK för första gången hade oavgjort, 24-24. Slutminuterna blev mycket dramatiska och med var sitt mål blev det alltså kryss.

-Vi fick en tuff start, bränner lägen och flera spelare har inte dagen. Att då komma igen, fightas och ha full fokus i varje situation är starkt. Jag måste konstatera att vi ska vara nöjda med en poäng mot ett starkt Lugi, säger IFK-tränaren.

Bra målvakter

Båda lagen visade upp starkt målvaktsspel. Anton Hagvall i hemmamålet gjorde livet surt för IFK-arna och fick pris som bäste Lugi-spelare. Fabian Norsten var ännu vassare och svarade för 20 räddningar och upprepade alltså storspelet från förra matchen.

Framåt i IFK var det Christopher ”Totte” Hedberg som från sin kant var vassast. Extra plus även till Dan Beck-Hansen. Heder åt många andra som kämpade starkt trots att det såg motigt ut långa perioder i matchen.

Succéspelaren från EM Lucas Pellas visade att formen fortfarande är hög och blev bäste målskytt i Lugi med sina tio fullträffar.

Målgörare

IFK Skövde: Christopher Hedberg 7, Dan Beck-Hansen 6, Rasmus Wremer 3, Richard Hanisch 2, Jack Thurin 2, Kristian Svensson 1, Adam Samuelsson 1, Victor Ljungqvist 1, Matias Helt Jepsen 1 och Kristian Jakobsen Stranden 1.

Lugi Handboll: Lucas Pellas 10, Markus Sjöbrink 4, Karl Wallinius 3, Fredrik Olsson 2, Isak Persson 2, Hampus Henningsson 1, Philip Jonsson 1, Carl Möllerström 1 och Niclas Paradis 1.

Text: Bengt Andersson Foto: Hans Petter Wille

 

 

 

Inför:

Söndag 2020-02-02 kl 15:00 i Sparbanken Skåne Arena A

Domare 1: Andreas Isén
Domare 2: Johan Larsson
Funktionär:
Funktionär:
Delegat/MI: Anders Larsson

Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Det blev full pott för IFK Skövde HK i omstarten av Handbollsligan när IFK Ystad gästade Arena Skövde i årets första seriematch. På söndag är det dags för första bortamatchen och vi känner tränaren Jonas Wille på pulsen inför mötet med Lugi.

– Du var nöjd direkt efter matchen mot IFK Ystad i onsdags och inte minst med det starka försvarsspelet som visades upp särskilt i första halvlek. Så här med lite distans, hur ser dina samlade intryck ut från segerfighten?
– Jag är fortfarande nöjd med insatsen. Många spelare bidrog till segern. Vi bytte runt på många spelare utan att kvaliteten blev något sämre. Det gläder extra!

 – Nu gäller det alltså Lugi som ni besegrade i en tät och svängig match i början av december. Ni har ju mötts många gånger de senaste säsongerna. Var sitter främsta styrkan i dagens Lugi?
– Deras försvarsspel är väldigt bra. De har goda duellspelare och ett tydligt system som dom är väldigt lojala mot.

Ni får ju bland andra möta Lucas Pellas som gjorde succé i EM och till sommaren kommer att flytta till franska topplaget Montpellier. Får han speciell bevakning?
– Nej, det får han nog inte. Utspel till kanter kommer som oftast som en konsekvens av fel i försvar på andra platser än på den positionen. Vi fokuserar hellre på hur vi ska spela mot deras anfallsspel.

-Ni väljer att åka söderut redan på lördag för att komma väl förberedda till den förhållandevis tidiga matchstarten på söndag. Är det viktigt att kunna göra så vid några matcher där det handlar om långa bussresor?
– Vi väljer att göra det denna gång i och med att matchstarten är så pass tidigt som kl 15. Då är fem timmar i buss direkt före match lite extra ogynnsamt.

 -Var det något som överraskade dig i första omgången av handbollsligan efter det månadslånga uppehållet för EM?
– Nej, var inga stora bomber där.

 Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
Lugi HF25Oavgjort
IFK Skövde25Oavgjort