Önnereds HK — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Fri 18. Oct 2019, 19:00 Handbollsligan 2019/2020

Recap

Totalstopp för IFK mot Önnered

Det blev en nattsvart kväll för IFK Skövde i ÖHK-hallen i Göteborg på fredagen. Önnereds HK kunde fullständigt krossa IFK och segersiffrorna blev hela 31-21 (12-8).

Efter segern mot IFK Kristianstad på bortaplan tidigare i veckan var förhoppningarna förstås stora om nya IFK-poäng i Handbollsligan. Det som var så bra i tisdags var nu precis lika uselt.

IFK-kaptenen Kristian Svensson fick stå till svars inför TV-kameran efter matchen och kunde bara erkänna att detta inte var ok.

-Det brast i inställningen och vi var inte beredda att göra jobbet, erkände ”Krille”.

Avgjordes före paus

Matchen inleddes annars hyfsat och IFK var i ledning fram till 7-5. Sedan kom en mycket svag period utan IFK-mål. Faktum var att Önnered vann de sista tio minuterna av första halvlek med 7-1.

Lite hopp tändes dock efter paus med fem raka IFK-mål och reducering till två målsunderläge. Istället blev det fortsatt ras och att förlora en sådan här matchen med tio mål är givetvis inte godkänt.

Frågan är om IFK Skövde uppträtt så här dåligt någon gång under de två senaste säsongerna. Ingen spelare är förtjänt av godkänt.

Intressant var förstås att Joakim Larsson kom in efter Dan Beck-Hansens skada. ”Jocke” gjorde två mål och mer kan man inte begära efter många månader utan någon handboll.

Önnered bättre i allt

Önnered ska förstås ha beröm för sin insats och visade att segern mot Kristianstad nyligen inte var en tillfällighet. Målvakten Sebastian Abrahamsson fick helt rätt pris som bäste man i hemmalaget med 47 i räddningsprocent.

Målgörare Önnered:
Anton Schultze 6, Hugo Bengtsson 6, Viktor Rhodin 4, David Sandberg 4, Mirko Vicentijevic 4, Anton Hallbäck 3, Max Santos 2, Marcus Norrbrink och Teodor Heier 1 vardera.

Målgörare IFK Skövde:
Richard Hanisch 4, Jack Thurin 4, Kristian Jakobsen Stranden 3, Victor Ljungkvist 2, Joakim Larsson 2, Rasmus Wremer, Rex Blom, Matias Helt Jepsen Kristian Svensson , Albin Rosén och Miguel Mbumba 1 vardera.

Text: Bengt Andersson Foto: Hans Petter Wille

 

 

Fredag 2019-10-18 kl 19:00 i ÖHK-Hallen A

Domare 1: Mirza Kurtagic
Domare 2: Mattias Wetterwik
Funktionär: Malin Sighed
Funktionär: Lars Sighed
Delegat/MI: Magnus Bucht

Efter en minnesvärd match mot IFK Kristianstad borta blir det ingen lång tid att vila på lagrarna. Redan på fredag är det dags för ännu en bortamatch och då är det göteborgslaget Önnereds HK som står för motståndet. Den fina segern senast hjälper inte på fredag och så här säger Jonas Wille inför den nya utmaningen.

– Det blev en kort stund av firande innan det är dags för er att ta er an Önnered. Hur lätt är det att ställa om efter en utmärkt bortamatch?
– Det är alltid lätt att ställa om efter vinst. Energin i gruppen brukar vara extremt positiv då och motivationen är hög.

– Det var ett utomordentligt försvarsarbete IFK bjöd på i tisdags kväll. Tycker du att försvarsarbetet har uppnått den nivå ni vill ligga på?
– Det kan alltid bli bättre – och det kan bli ännu mer stabilt, men vi har vissa stunder av försvarsspel på väldigt hög nivå.

Har ni inför det fortsatta seriespelet nu satt fokus på målfabrikationen och hur arbetar ni dessutom med straffskyttet där ni missat flera gånger hittills i säsongen?
– De utvalda straffskyttarna använder lite tid på slutet av en del träningar på 7-metersskott. Det är svårt att konstruera en kamplik straffsituation i och med att den mentala pressen och konskevenstankegången kanske är de mest centrala faktorerna i det.

– Är det några särskilda spelare i Önnered som ni behöver ha extra koll på?
– De har ett extremt gott samarbete med M6 och är väldigt snabba i sitt 2-fasspel. David Sandberg och Anton Hallbäck är två av nyckelspelarna.

– Ni har tagit många fina skalper borta hittills denna säsong. Är självförtroendet gott när ni flera gånger visat att ni kan slå de bästa borta?
– Ja, det är klart att när man bryter barriärer som att slå Alingsås och Kristianstad borta, så vet man att kapaciteten finns där.

Text: Annika Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
Önnereds HK31Vinnare
IFK Skövde21Förlorare