OV Helsingborg — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Mon 16. Dec 2019, 19:00 Handbollsligan 2019/2020

Recap

Referat:

Hanisch niomålskytt när IFK vände och vann

IFK Skövde tog sjätte raka segern när OV Helsingborg besegrades på bortaplan med 29-26 (12-14) på måndagskvällen. Trots tremålsunderläge vid ett par tillfällen i andra halvlek blev det till slut en ny härlig vinst. Segerorganisatör var Richard Hanisch med nio mål varav åtta i andra halvlek.

-Naturligtvis härligt att vi åter visade hög moral och kunde vinna trots att det stundtals såg ganska illa ut, summerade den väldigt nöjde IFK-tränaren Jonas Wille.

Inledningsvis följdes lagen åt, men IFK var i ledning bara någon enstaka gång. Istället kunde hemmalaget gå till pausvila med två mål i favör.

Andra halvlek började med att Helsingborg ökade på till 15-12. IFK kom tillbaka, men efter 17-17 gjorde hemmalaget tre raka mål och var åter i ledning, nu med 20-17. Albin Rosén spelade hela andra halvlek och i detta läge av matchen var han särskilt lyckosam med tre mål. IFK var alltså med i matchen igen och med knappt tolv minuter kvar att spela blev det ledning med 22-21. En period där lagen bytte mål med varandra följde men efter 24-24 släppte de för dagen vitskrudande IFK-arna aldrig ifrån sig ledningen.

Många plusbetyg

Richard Hanisch gjorde alltså återigen en mycket stark insats. Nio mål och sex assist ger förstås högsta betyg. Dan Beck-Hansen var också stark matchen igenom. Sedan finns det anledning att lyfta fram Albin för hans kyla och mål i avgörande skede av matchen. Victor Ljungkvists insats i försvaret i andra halvlek var också värd extra högt betyg. Fabian Norsten var särskilt stark mot slutet och kom upp i fina 33 i räddningsprocent.

-Vi hade länge svårt med lite problem i försvaret och skyttet. Självförtroendet sviktade. Då var det extra skönt att visa styrka när det skulle avgöras, tyckte Jonas Wille.

Micke stoppade niometersskott

I Helsingborg fick Oskar Hansson pris som bäste man. Michael Andersson – kände för IFK-arna efter två säsonger i Skövde – såg ett tag ut att bli matchvinnare med många fina räddningar från IFK:s niometersskyttar.

Redan på fredag är det dags för ny match nu när serien vänder. Helsingborg kommer på besök till Arena Skövde.

-Hoppas vi får stöd av en stor publik, sade matchens bäste, Richard Hanisch, på måndagskvällen.

Målgörare

IFK Skövde:Richard Hanisch 9, Dan Beck-Hansen 5, Jack Thurin 3, Christopher Hedberg 3, Albin Rosén 3, Victor Ljungkvist 2, Rex Blom, Kristian Svensson, Matias Helt Jepsen och Kristian Jakobsen Stranden ett vardera.

OV Helsingborg:Linus Nilsson 6, David Florander 5, Oskar Hansson 3, Oskar Joelsson 2, Johan Lundgren 2, Emil Lindkvist 2, Anton Månsson 2, Emil Hansson 2 och Sebastian Hansson 2.

Text: Bengt Andersson Foto: Hans Petter Wille

Inför:

Måndag 2019-12-16 kl 19:00 i Helsingborg Arena A

Domare 1: Rickard Canbro
Domare 2:
Funktionär: Emelie Ekvall
Funktionär: Ulrika Carlberg
Delegat/MI: Anders Enering

December innebär många resor till Skåne för IFK Skövde. Måndag kväll betyder möte med OV Helsingborg på bortaplan och kamp om viktiga poäng i den jämna Handbollsligan. IFK-tränaren gläds förstås åt fem raka segrar, men nu gäller det att ta sig an en ny utmaning.

– Fem raka segrar och en riktig bra insats senast mot topplaget HK Malmö. Vad är det som fungerat allra bäst den senaste tiden?
-Jag tycker att vi har haft relativt stabilt försvars- och målvaktsspel. Kontrings- och anfallsspelet har också kommit mer och mer den senaste tiden. Och när det börjar att rulla på så kommer också självförtroendet.

 – Att ha besegrat topplagen Alingsås, Malmö och IFK Kristianstad i höst har väl varit extra gott för självförtroendet?
– Ja, det visar ju att vår toppnivå utan tvivel håller målsättningen.

Sedan har det blivit förluster mot några lag i nedre delen av tabellen. Nu väntar OV Helsingborg som också håller till i de nedre regionerna. Antar att det ändå inte finns risk för underskattning?
– Med handen på hjärtat så är jag säker på att ingen av våra förluster har handlat om underskattning. Det är mer sannolikt att det handlar mer om att man inte har klarat att släppa loss helt mot motståndare alla förväntar att man skall slå. Då har det spritt sig en liten osäkerhet i laget när motgången har kommit i de respektive matcherna.

-Helsingborg har ju också besegrat Ystads IF nyligen och hängde med länge även mot Kristianstad senast. Var ligger den främsta styrkan hos Helsingborg?
-Jag tycker att dom generellt sett har ett bättre manskap än vad tabellen visar. Här finns ganska god fysik och bra mix av tempo, skott och man-man-färdigheter i anfallet.

-Är det några spelare som är särskilt viktiga att ha ögonen på?
– Först och främst är det bra kollektiv. Mot Ystads IF lyckades dom bra med sitt 7-6-spel så det blir det viktigt att förbereda sig på.

-Ganska tätt matchprogram, men är det fortfarande så att truppen klarat sig bra från skador den senaste tiden?
– Japp! Ta i trä igen!

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
OV Helsingborg26Förlorare
IFK Skövde29Vinnare