Redbergslids IK — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Tue 1. Oct 2019, 19:00 Handbollsligan 2019/2020

Recap

Storseger mot RIK i Scandinavium

IFK Skövde gjorde en ny stormatch när den avbrutna matchen mot Redbergslids IK kunde spelas på tisdagskvällen. Även om IFK låg under med 0-1 som resultat från förra mötet var det IFK som styrde och ställde från början till slut. Slutsegern skrevs till hela 30-21 (17-11) efter en totalt överlägsen insats.

-Vi fick en bra start och som senast mot Alingsås fick vi bra bollsläpp. Det gav förstås självförtroende och jag är mycket nöjd med laget denna kväll, tyckte en glad IFK-tränare Jonas Wille efter matchen.

IFK vände alltså underläget direkt och ledde snabbt med två-tre mål under första kvarten. Övertaget fortsatte och som mest var IFK före med sju mål innan paus.

Det var i första halvlek två spelare som utmärkte sig lite extra och det var suveräne målvakten Håvard Åsheim som hade 42 i räddningsprocent första halvlek. Jack Thurin fortsatte på den inslagna vägen från Alingsås och gjorde som han ville före paus med sex mål som följd.

 

IFK-ledningen bara ökade…

Efter paus fortsatte IFK att dominera stort och RIK fick egentligen inte något att stämma. IFK-ledningen fortsatte att bli större och var snabbt uppe i tio mål. Mot slutet fick alla spelare i truppen tid och bland annat gjorde Erik Sääf sina två första mål för säsongen.

Håvard Åsheim var förstås den store hjälten i IFK denna kväll. 28 räddningar noterades och bland annat knäckte han RIK:s kantspelare gång på gång.

Det var också en mycket glad Håvard som fick massor av välförtjänta grattishyllningar efteråt.

-Härligt. Vi gjorde en suverän match .För mig var det verkligen gott och det betyder mycket för självförtroendet, sa 57-procentige(!) Håvard.

-Hur rangordnar du insatsen i din karriär?

-Om det var den bästa matchen vet jag inte, men som det sett ut tidigare på säsongen så var det jätteviktigt. Att vi alla gjorde så bra var ändå viktigast.

Det var många som storspelade i IFK. Dan Beck Hansen gjorde fem mål och var åter bra både framåt och i försvaret. Andra spelare med högt MEP (Most Effective Player) var Rasmus Wremer, Matias Helt Jepsen och Richard Hanisch.

Besvikelse i RIK

Redbergslids tränare Zasmin Zuta var mycket besviken efter matchen. Niclas Fingren var lagets bäste.

-Vi stod inte upp alls. Både spelare och vi ledare får ta på oss det här, sa RIK-ledaren efteråt.

Målgörare

IFK Skövde: Rasmus Wremer 7, Jack Thurin 6, Richard Hanisch 5, Dan Beck Hansen 5, Matias Helt Jepsen 3, Erik Sääf 2, Viktor Ljungkvist och Kristian Svensson 1 vardera.

Redbergslid IK: Niclas Fingren 4, Emil Mellegård 3,Tobias Johansson 3, Oskar Ysander 3, Melker Norrman 2, Markus Thorbjörn 2, Anton Gustafsson, Pontus Mellegård, Carl Hamberg och August Wiger 1 vardera.

Text: Bengt Andersson

Foto: Viktor Ljungström

 

 

Tisdag 2019-10-01 kl 19:00 i Scandinavium

Domare 1: Mirza Kurtagic
Domare 2: Mattias Wetterwik
Funktionär: Malin Sighed
Funktionär: Lars Sighed
Delegat/MI: Monika Hagen

Efter den fina segern mot Alingsås i lördags är det redan på tisdag dags för IFK Skövde att spela igen. Den avbrutna matchen mot Redbergslids IK ska nu spelas i ett förhoppningsvis speldugligt Scandinavium. För Jonas Wille handlar det om att få sina spelare att ladda om.

– Det var en stark insats när IFK för första gången vann i Estrad Arena i Alingsås. Vad var det framför allt som gick bra och grundlade segern?
 – Jag tycker vi funnit en struktur i försvaret som passar oss bra med Dan Beck i mitten. Som vi nämnt tidigare har vi jobbat lite med att finna ur hur vi ska justera vårt försvarsspel med våra nya spelare jämfört med förra säsongen. I lördags fick vi det att klaffa. Samtidigt hade vi fint avstånd och bra bollsläpp i vårt anfallsspel som gjorde att vi sällan satt fast i de stora, starka armarna hos Fredrik Teern och Niclas Barud.

– Enligt det ursprungliga programmet skulle ni haft en ledig helg. Nu blev det istället att snabbt fokusera på nästa uppgift. Kändes det lätt att sikta in sig på RIK igen?
– Efter en seger är allt lätt!

Ni har i de senaste matcherna gått runt med ganska få spelare. Finns det risk att det tar för hårt på vissa spelare?
– Det är ju alltid en svår balansgång det där, men hittills så har vi bytt väsentligt mer runt på laget än vi gjorde ifjol.

-Nu gäller det alltså att åter sikta in sig på Redbergslid – ett RIK som alltid kämpar till sista minuten. En som imponerat särskilt under seriestarten är August Wiger, men det finns förstås flera starka spelare att se upp med.
– Först och främst har RIK ett robust och solitt mittförsvar med Niclas Fingren och Oskar Ysander. Anfallsmässigt så är nämnde Wiger och Tobias Johansson klara nyckelspelare.

-Det talades före seriestarten om att Handbollsligan skulle bli jämnare än kanske på länge. Hur förvånande är det att IFK Ystad toppar och att Kristianstad förlorade hemma med tio mål mot Malmö?
– Den stora överraskningen som  IFK Ystad stått för är väl segern mot Ystads IF. De andra vinsterna som de haft är inga bomber, men de verkar helt klara solida. Att Kristianstad tappar tio hemma är en större överraskning för mig. Samtidigt såg man ifjol att Kristianstad är ett lag av kött och blod. Man vet också att Malmö har en bra högsta nivå.

 

Bengt Andersson

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
Redbergslids IK21Vinnare
IFK Skövde30Förlorare