Redbergslids IK — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Wed 12. Feb 2020, 19:00 Handbollsligan 2019/2020

Recap

Referat:

Håvards storspel gav ny seger mot RIK

Håvard Åsheim gjorde återigen en stormatch mot Redbergslid. IFK vann onsdagskvällens match i Scandinavium med 29-25 (12-12) och Håvard kom upp i 19 räddningar.

-Efter en tyngre period kändes det förstås ”great”, summerade den glade målskytten efter slutsignalen.

För tredje gången den här säsongen vann alltså IFK Skövde mot Redbergslids IK. Första halvlek blev till slut målmässigt jämnt. Håvard Åsheim var på bettet direkt och svarade för tio räddningar i första halvlek. IFK spelade till sig många bra lägen och kunde mycket väl haft ledning i paus, men även hemmamålvakten Kristian Zetterlund var på bettet denna kväll med totalt 40 i räddningsprocent.

Ändå en del spänning…

IFK började andra halvlek bäst och inte minst tack vare ett flertal straffar kunde gästerna dra ifrån i protokollet. Efter cirka en kvart spelat var IFK-ledningen hela sju bollar (24-17). RIK gav sig dock inte och med fyra raka mål var det åter spänning i matchen. Närmare än två måls underläge kom dock inte Redbergslid och IFK-segern kändes trots allt ganska trygg.

Klas Wahlström i IFK:s ledarstab gladdes förstås åt en ny vinst mot RIK.

-Det var annars en lite konstig match. I mitten av andra halvlek kändes det avgjort, men sedan blev det ändå rafflande, sade Klas efter slutsignalen.

IFK-tränaren Jonas Wille gladdes också åt två ”fina poäng”.

-Vi hade en rad tekniska fel i första halvlek, men sedan kom en mycket stabil period efter paus som avgjorde matchen. Att det blev lite nervöst mot slutet är kanske inte så mycket att säga om, tyckte Jonas och hyllades förstås Håvard lite extra.

-Han har gjort tre kanonmatcher mot RIK med räddningsprocent uppåt 50 varje gång. Otroligt.

Utöver Håvard ska extra plus gå till Dan-Beck Hansen med tre mål och ett antal fixade straffar. Matias Helt Jepsen kommer allt mer och Richard Hanisch är som vanligt stabil. Pris till bäste IFK-are gick till sexmålskytten Rasmus Wremer.

Målgörare IFK Skövde: Rasmus Wremer 6, Richard Hanisch 5, Matias Helt Jepsen 4, Christopher Hedberg 3, Jack Thulin 3, Dan Beck-Hansen 3, Kristian Jacobsen Stranden 3, Victor Ljungkvist och Rex Blom 1 var.

Målgörare Redbergslid:Tobias Johansson 5, Emil Mellegård 4, Niclas Fingren 4, Oliver Wigmark 3, Melker Norrman 2, Ludvig Högberg 2, August Wiger 2, Elliot Stenmalm, Erik Schfvert och Markus Torbjörn 1 var.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

Inför:

Onsdag 2020-02-12 kl 19:00 i Scandinavium

Domare 1:
Domare 2:
Funktionär: Lars Sighed
Funktionär: Malin Sighed
Delegat/MI: Monika Hagen

För tredje gången den här säsongen är det dags att möta Redbergslid – ja, med tanke på den avbrutna matchen i höstas är det faktiskt fjärde gången som de här lagen ställer upp mot varandra… Åter är det Scandinavium som är spelplats på onsdag.

– Efter EM-uppehållet har det blivit två segrar och en oavgjord match. Bra poängutdelning alltså. Vad är du mest nöjd med under inledningen av 2020?
-Moralen och inställningen har varit bra. Och många spelare har bidragit till poängen.

 – Det har blivit riktigt stora segrar (30-21 respektive 33-24) mot Redbergslid i de båda tidigare matcherna. Hur graderar du dessa insatser från i höstas?
– Speciellt bortamatchen mot RIK var bra, bland annat med en storspelande Håvard Åsheim i målet. Generellt har vi fått bra träff både offensivt och defensivt mot RIK i de första matcherna.

Vi kan väl förvänta oss att Jasmin Zuta & Co i RIK:s ledarstab försöker att komma med något nytt för att bryta trenden. Är det något särskilt som du tror kommer att hända med RIK:s spel?
– Sånt är svårt att förutse, men dom har ju också testat 7-6-spel i perioder. Kanske vi får se mer av det?

– Med tanke på tabelläget är ju matchen väldigt viktig för RIK om det ska bli något slutspel. Är du förvånad över att ”de vita eleganterna” inte ligger högre i tabellen?
– De åtta lagen som ligger före RIK i tabellen är bra och det är ju så extremt jämnt i ligan – så förvånad är jag icke. Men RIK har klart kapacitet till att slåss med lagen som ligger i skiktet 4-8. Det är små marginaler.

 – Under de senaste matcherna har flera ur det yngre gardet fått en del speltid. Är det särskilt viktigt att hålla igång många spelare när det nu börjar dra ihop sig på säsongen?
– Ja, det är alltid positivt när man får möjligheten att bruka stora delar av truppen.

 

Bengt Andersson

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
Redbergslids IK25Förlorare
IFK Skövde29Vinnare