– Arkiv

Seniorklubben på resande fot 17 april 2016

Utrustade för guidning Partillebohallen är Rolf Sahlberg, Göran Stenström, Lennart Börjesson och Hans Bergendahl.
IFK Skövde semiorklubb har genomfört en studieresa till Göteborg för 27 deltagare från Skövde samt 4 st som anslöt i Partille. Resan startade 08.30 och med ett uppskattat fikastopp utanför Alingsås innan framkomst till ”nya” Partillebohallen där kommunchef Robert Wedberg tog emot och guidade oss i det fantastiskt fina nybygget som ska invigas i september 2016.

Tillbaka i bussen för färd in till Göteborg centrum och lunch med Boulespel Två celebra gäster dök upp och deltog i lunch och spel nämligen Stefan Lövgren och Glenn Hys’en Boulespelet vanns av lag Arne Järlfors. Så till det avslutande besöket ute på Hisingen där BK Häckens träningsanläggning förevisades av sportchef Sonny Karlsson.
Mycket intressant anläggning där även världens största ungdomsturnering i fotboll Gothia cup administreras ifrån. Efter fika bar det iväg hemåt och lite trötta men mycket nöjda stannade bussen helt enligt tidsplan 19.15 vid arenan.
Stort tack till KOA förr ditt jobb att sy ihop allt detta.
/Leif Österström

Bild 1 (2)

Bild 2 (2)

Julfest 2 dec 2015

I onsdags avhöll IFK Skövde Seniorklubb sin traditionella julfest på rest Valle.

Hela 45 personer kom för att avnjuta detta härliga julbord skapat av Kenny. Tack även till Erling för ditt jobb.
Ronny Karlsson arrangerade en namntävling där Bo Friberg stod som segrare efter lottdragning . En mycket lyckad kväll med prat,mat och dryck.
Tack alla som kom.
Vi ses på årsmötet 17 mars.
/ Leif Österström
image-1

Ärtsoppekväll 22 okt 2015

I torsdags förra veckan avhöll IFK Skövde seniorklubb sin traditionella ärtsoppekväll med 38 deltagare.
Detta var första gången i IFK Fotbolls klubbhus vilket fungerade utmärkt, tack för lånet.

Denna kväll var det tre nya medlemmar från Göteborg, nämligen Kjell Wilsson, Kjell-Ove Andersson och Hans Bergendahl närvarande som berättade om sin tid i IFK:s handboll för c:a 35 år sedan. Ett mycket uppskattat besök.

Ärtsoppa serverades och grytorna blev tomma. Till detta intogs div. adekvata drycker.
Nästa möte är julfest på Valle den 2 dec.
/ Leif Österström
image

Studiebesök nya volvogjuteriet 6 nov 2014

I torsdags den 6 november samlades 30 förväntansfulla seniorer från IFK Skövde Seniorklubb i snögloppet utanför Volvo A-port för att göra ett besök på Nya Volvogjuteriet.
Besöket startade med att att vi blev utrustade med besöksväst, skor samt hörlurar. Därefter blev det information av f.d. gjuterichef Christer Davidsson, samt visades en mycket bra historikfilm.
Så blev det dags för interntaxi till gjuteriet för en rundvandring där vi guidades i två grupper ledda av Christer och Anna. Tyvärr var det en del stopp i verksamheten, men vi fick mycket väl berättat hur det fungerade.
Taxi tillbaka till besökscentret där vi startade, och en titt på det historiska museet i källaren. Mycket sevärt.
Besöket avslutades med att Seniorklubben bjöd på lunch.
Nästa möte blir julfesten på Valle 4 december.
/ Leif Österström

Ärtsoppekväll 16 okt 2014

Torsdagen den 16 oktober var det dags för ärtsoppekväll trots att det var grynkorvens dag. 19 seniorer hörsammade kallelsen som denna gång förlades till IFK Skidor/Friidrotts klubbstuga på berget. I höstkylan möttes deltagarna av en härlig brasa  i öppna spisen vilket ökade mysfaktorn en hel del.
Mikael Thorvald var inbjuden gäst och berättade om IFK fotbolls framgångsrika säsong med avancemang till div 2 ur sitt perspektiv som tränare. Mycket intressant och bra framförande som belönades med kraftiga applåder samt en guldpåse med en specialdesignad present från Seniorklubben.
Nu var det äntligen dags för den välsmakande ärtsoppan med tillhörande dryck. Mycket prat under kvällen som avslutades med kaffe och kaka.
Vinnare på lotteriet blev: Ben Svensson, Sigge Widing, Sture Frisk, Gösta Hermansson och Rolf Sahlberg.
Tack för lånet av klubbstugan.
Nästa möte den 6/11 09.30 Nya Volvo gjuteri
Lennart Börjesson och Lennart Ljungkvist ser nöjda ut med soppan
Leif Österström
Bildtext: Lennart Börjesson och Lennart Ljungkvist ser nöjda ut med soppan
Foto: Göran Stenström

Ärtsoppekväll 25 okt 2012

Under stor uppslutning hade seniorklubben sin traditionella ärtsoppekväll. Under ledning av den för kvällen utnämnde kökschefen Herr Leif Österström hade en alldeles utsökt ärtsoppa skapats, så himmelskt god att 25 personer åt upp 50 portioner och ville ha mer. En stor eloge till Leif.
Göran Stenström visade bilder från gamla miljöer i Skövde och många hade egna minnen eller kommentarer och många kände väl igen sig.
Stämningen var hög under kvällen, och diskussionens vågor gick höga så höga att några nästan glömde av att gå hem.
Som vanligt slutade det dock med att alla var överens om att det var bättre för.
Ett stort tack till kvällens värdar: Rolf Andersson, Göran Stenström och Leif Österström.

Besök på Parocområdet 27 sep 2012

Ett intressant besök på gamla Parocområdet.
Seniorklubben gjorde vid sin senaste sammankomst ett mycket intressant besök på gamla Parocområdet.
Vi började med ett besök på den nya ambulansstationen, där Reine Låstberg berättade på ett förtjänstfullt sätt om deras verksamhet och förevisade både lokaler och bilar.
Efter besöket på ambulansstation fortsatte vi över gårdsplan och ett besök på IQ logistik och Olssons Åkeri. Anders Forsberg visade oss runt och berättade om verksamheten. Vi fick tillfälle att se både stora och små Volvomotorer tillverkade i Skövde.
Efter det ca.2,5 timmar långa besöket avlutades detta med kaffe och macka i fikarummet hos Olssons Åkeri, vi tackar Claes-Göran för detta.

Säsongsavslutning 31 maj 2012

I strålande solsken hälsade Ronald Holmström ett 20-tal medlemmar från seniorklubben välkomna till Äskeliden. Den vackra Billingenbygden visade sig verkligen denna dag från sin bästa sida.
Eftermiddagen statade med en klurig tipspromenad sammanställd av Göran Stenström. Promenaden gick en bit ner i skogen där vi förutom frågorna också kunde skåda den sällsynta och fridlysta blomman Guckuskon, som här växer fritt. De som denna gång visade sig mest allmänbildade i tipspromenaden var Bosse Friberg och Bengt Ahlrik, båda med samma resultat men utslagsfrågan fick skilja dem åt. Som god trea kom Rolf Karlsson.
I solskenet på verandan och i uterummet serverades sedan eftermiddagens meny, som bestod av marinerade fläskkarréskivor med potatisgratäng och sallad och med tillhörande dryck. Grillen sköttes som vanligt av den eminente grillmästaren Lasse Strömberg. Maten kom som vanligt från restaurang Valle.
Några följde med Rolf Johansson till hans sommarhus, som bara ligger några stenkast bort, för att se den fantastiska utsikten, där vi denna dag kunde se ända bort till Vänern.
Det var som alltid högt till tak när allt skall gås igenom, fotbollen, handbollen, friidrotten och skidorna avhandlades. Men som vanligt slutar det alltid med att det var bättre förr.
Seniorklubben framför ett stort TACK till Ronald för hans gästfrihet.

Filmkväll 19 april 2012

Vid senaste sammankomsten med IFK:s seniorer var Leif Crona inbjuden att visa film.
Leif som hela sitt liv haft filmskapande som en hobby, tillsammans med sin motorcykel och flygning.
Leif började med en vacker film om Vallebygden gjord när hösten har gjort sitt inträde och naturen skiftar i allsköns färger. Därefter visades en film om fem konstnärer, som Leif har gjort för konstnärsutställningen i Skara, också dessa konstnärer har sina ateljéer i Vallebygden.
Nästa film ut var en film som Leif hade kallat Vindmannen, en film om en udda person som också han lever i Vallebygden, närmare bestämt vid Eggby. En film som skapade eftertanke om hur man kan leva sitt liv.
Som avslutning visades en film om flygning med en helikopter. En maskin som varit med om uppdrag i Vietnamn och som direktimporterats från USA:s arme.
Kvällen avslutades med pytt i panna och ägg.

Årsmöte 23 feb 2012

Det blev en lugn tillställning när seniorklubben hade årsmöte.
Ett 25-tal medlemmar hade mött upp och förhandlingarna avlöpte planenligt. Ordföranden redovisade verksamhetsberättelsen och föredrog bokslutet, varvid en del frågor uppkom om betalning av medlemsavgiften. Därefter beviljades styrelsen ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret.
Det blev omval på samtliga poster och den gamla styrelsen fortsätter d.v.s. Björn Thilander ordförande, Göran Stenström v. ordförande, Rolf Andersson sekreterare, Allan Hellberg kassör samt Anders Forsberg ledamot.
Efter intag av en av Allan Hellberg komponerad smörgås och lite kaffe visade sedan Rolf Sahlberg och Göran Stenström bilder från 70 och 80-talens IFK samt bilder från det gångna årets träffar. Kommentarerna runt bilderna var att bollen alltid var rundare, gräset grönare, sparkarna hårdare, spelarna bättre på den tiden, ja på det hela taget var det bättre förr.
Kvällen avslutades med ett glas öl och lite diskussion i mindre grupper.

Seniorträff över gränser 26 jan 2012

Det blev en välbesökt träff när seniorklubbarna i Skövde AIK, Våmb och IFK Skövde bjöd in till en kväll över klubbgränserna. Över 130 gamla, men pigga seniorer hade mött upp. Efter en rolig inledning av Janne Åberg där han berättade hur det gick till att få nya skosnören i Tidaholms GIFF visade han en videoinspelning som han gjort på tre kända AIK-are.
Efter kaffet äntrade så Fredrik Belfrage scenen och han berättade intressanta historier från sitt liv. Vi fick ta del av skoltiden Skövde, åren som reporter på Radio och TV sporten i Göteborg, alla hans möten med spännande personer och hans många programledarroller och fram till hans möte med Bill Clinton.
Han avslutade med att berätta att han beundrade ”Spiken ” Tallmark  i AIK mycket och att han borde fått en chans i landslaget.
Från Våmb kom han ihåg Kruska Karl och från IFK fick Stig Åhs hans beundran för han var den ende han kände som kunde cykla uppför Våmbsbacken med en 80-kg gastub på axel.
Han förärades av samtliga seniorklubbar med ett hedersmedlemskap och han fick dessutom både mössa, keps. T-shirt och halsduk från de olika klubbarna.
Alla närvarande uppskattade träffen och önskade att den blir en tradition, vi tackar organisationskomitten som bestod av Janne Åberg, Stig Åke Alm samt Göran Stenström.
Du kan också läsa om träffen på skovdenyheter.se/nyhet2258/tjenis-skjorta-bergqvist-kruska-karl-och-belfrage

Julfesten 1 dec 2011

Julfesten 1 december
Tomten besökte seniorklubben.
Det var idel glada miner när IFK:s seniorklubb bjöd in till julfest i klubblokalen.
I klubblokalen hade det för kvällen dukats upp med två långbord, vita dukar, levande ljus och vackra julstjärnor som Lennart Ljungkvist hade skänkt.
Ett 40-tal gamla IFK:are hade hörsammat inbjudan och de togs emot i entrén av Allan Hellberg som för kvällen hade ett uppskattat happyhour pris för julbord och dryck. Väl samlade hälsades alla välkomna av seniorklubbens ordförande, som inbjöd alla att smaka på den av Herr Ben för kvällen specialkomponerade glöggen. Redan under minglet som följde gick diskussionens vågor höga.
Innan maten intogs hade Ronny Karlsson med hjälp av sin Britt författat dagen frågesport. Kluriga frågor som gav upphov till många skratt och spekulationer. Vid den efterföljande prisutdelningen visade det sig vara Conny Lidberg som var den mest kunnige på området. Han förärades med en stor fruktkorg, även tvåan och trean fick välförtjänta priser. Nu kommer vi aldrig att glömma svaret på utslagsfrågan, att det var 14 halskotor.
Nu väntade alla på att få gå lös på kvällen julbord från restaurang Valle som stod uppdukat i köket. Som vanligt mycket gott och välsmakande samt rikligt tilltaget. Trots att det backades om ett flertal gånger så blev det ändå lite mat över. Till sillen sjöngs det måsar och vackra kvinnor. Det berättades också många gamla minnen som lockade till skratt.
Efter maten serverades kaffe med avec och när detta kommit in släcktes ljuset ner i lokalen och det knackade på dörren och in kommer en livs levande tomte. På frågan om det fanns några gamla sega gubbar i lokalen så fick han till svar ett rungande ja. Därpå vidtog julklappsutdelningen varvid alla fick en julklapp med sig hem. Tomtens ankomst var en av kvällens många höjdpunkter.
Efter att tomten dragit sig tillbaka, anordnade Göran Stenström en aktion på den nya boken om Skaraborgare i världen som hade skänkts av LF. Lars Sjölin blev den lycklige vinnaren.
De som inte fick vara ute så länge, eller skulle jobba dagen efter hade bråttom hem, men de allra flesta stannade kvar och fortsatte att berätta gamla minnen.
Diskussionens vågor gick höga till långt fram på kvällen och som vanligt vid dessa träffar så har seniorerna svaren på de flesta frågor och det är konstigt att ingen vill utnyttja dessa enkla svar på många komplicerade frågor.Björn Thilander

Månadsmöte 27 okt 2011

Månadsmöte 27 oktober
Ärtsoppa hos seniorklubben
Årets traditionella kväll med ärtsoppa och tillbehör började med ett besök hos Skövde Modellklubb, som har sina lokaler i källaren i grannhuset. Där vi fick tillfälle att bekanta oss med deras fantastiska skapelse. De har bygg upp ett spårsystem som skulle ha kunnat gå mellan Karlsborg och Örebro, enl. gamla historiker fanns det både projekterat och mark var inlöst men av någon anledning kom projektet aldrig igång. Föreningen hade tagit fasta på detta och sedan skapat sin egen version av banan med naturtrogna modeller i skala 1:87. De bygger såväl lok som vagnar själv efter modeller som har funnits i Sverige.
Vi kunde åka med på banan genom en TV-kamera monterad på en vagn och uppleva den på en TV-skärm. Genom detta fick vi ett bättre perspektiv och banan, byggnader och naturen.
Genom att dokumentera och mäta upp gamla kända byggnader i länet har man sedan kunnat bygga skalenliga modeller av dessa med en fantastisk detaljrikedom. Vi kunde känna igen Våmbs kyrka, stationsbyggnaden i Tidaholm, kyrkan i Mularp, det gamla hotellet i Floby, masugnen i Igelbäcken, Läckö slott och mycket annat.
Med hjälp av den digitala tekniken kunde sedan de gamla ångloken köras med naturtroget ljud och även ångvissla. Den gamla dieseldrivna rälsbussen påminde oss om gamla tider.
Vi tackar Agne och Göran för den intressanta visningen.
Väl tillbaka i klubbhuset igen kunde Göran Stenström servera en alldeles utsökt ärtsoppa som kunde avnjutas tillsammans med et glas ljummen punsch.  Som vanligt gick diskussionens vågor höga och efter kaffet så vidtog småpratet.
Senare på kvällen kunde konstateras att seniorkubbens medlemmar har svaren på alla frågor rörande laguttagning, spelsystem, coachning, straffläggare och mycket annat i såväl fotboll som handboll. Även avgifter för motionsloppet proppen fanns svar på.
Det finns ett stort kunnande i seniorklubben.Björn Thilander

Julfesten 9 dec 2010

Julfest hos seniorklubben
Ett 40-tal seniorer hade mött upp till årets julfest i handbollens klubbstuga på Gamla Kungsvägen. De möttes av kassören Allan Hellberg som i vanlig ordning inkasserade dagens kostnad.
Innan maten bjöds på glögg och tilltugg, som Per-Åke Börjesson med van hand hade blandat ihop och värmt på.
Stämningen var på topp när alla satte sig kring långborden och under trevliga former avnjöt restaurang Valles digra julbord, med alla de vanligaste delikatesserna som sill, lax, sillsallad, skinka, Janssons frestelse, rödkål, köttbullar, prinskorv och mycket mera. Den som så önskade kunde även få en snaps till sillen. Alla backade på maten och när alla var mätta och belåtna var också faten tomma.
Stämningen i lokalen var hög, och diskussionens vågor gick höga. Många gamla minnen berättades och som vanligt att alla tyckte det var bättre förr.
Efter kaffet var det dragning på lotteriet, det var många som gick hem med en julklapp i form av en vinst. Alla de fina priserna var skänkta av medlemmarna.
Bengt Andersson hade skaffat ett tjugotal biljetter till revyn med Tomas Pettersson i Skara, som han delade ut gratis till de som önskade. Detta var ett uppskattat inslag.
Det var ett gäng glada seniorer som bröt upp och begav sig hem i natten och alla var överens om att det var en trevlig fest.

Bandyresan 30 nov 2010

Seniorklubben på bandyresa
Tisdagen den 30 nov. var det 15 förväntansfulla äldre gentlemän från IFKs´seniorklubb som hade samlats i klubblokalen för att ta sig till Lidköping och se på bandy, och få en rundvandring i den nya arenan och lyssna på hur Villa-Lidköping har det.
Villas klubbchef Jonas Johansson möte upp vid huvudentrén och tog oss med på en rundvandring i den nya arena. Jonas berättade intressant om turerna innan arenan kom till stånd och vilka delar som klubben hjälpt till med för att det hela skulle bli verklighet.
Slutsumman för arenabygget blev 215 milj. några milj. billigare än beräknat, till detta skall läggas alla de ideella timmar som föreningen utfört, bl.a. med slutstädning och rivningar av gamla läktare.
Villa har också utrustat såväl restaurangen som kiosker. För driva restaurangen och kioskerna föreningen bildat ett aktiebolag, Villa Restaurang AB. Detta bolag beräknas omsätta ca 3 milj. under denna säsong. Restaurangen har förutom att den är öppen vid matcher och andra arrangemang och lunchöppet varje dag.
Publikkapaciteten för arenan är 4 250 varav ca 1 250 sittplatser. 5 st. konferensrum, 4 loger och 3 mingelytor. Restaurangen har plats för 125 personer. På 3:e plan finns dessutom en sportbar kallad Bandyportföljen som innanmatch kan servera mat, öl och vin. Slutintrycket av arenabygget var bland de deltagande mycket positivt.
I samband med maten kom också Villas v. ordf. Lars Johansson och berättade lite om arbetet i styrelsen och föreningen. Lite skämtsamt berättade han att man i Villas styrelse sitter man inte, utan man arbetar i Villas styrelse, och man backar inte för något arbete bl.a. är man med och lägger golv vid mässor och andra arrangemang. Han berättade sedan om föreningens ekonomi och kunde glädjas åt att föreningen har tagit ytterligare ett steg med den nya arenan och restaurangbolaget. Föreningens omsättning är nu ca 10,5 milj. och utöver detta beräknas restaurangen omsätta nästan 3 milj. Likviditeten är för närvarande ca 1 milj. Vi jämförde med IFK handboll och kunde konstatera att föreningarna lever under ganska lika villkor. Vi kunde dock konstatera att Villa har mera förmånliga avtal med kommunen om hyror, loger och övriga lokaler än vad Skövde har. Villa har också jobbat hårt på att har ett stort stöd från kommunen och i orten, detta märks inte minst på tycket efter logeplatser, dessa har varit nästan fulla under hela säsongen.
Efter all denna information och lite mat var det sedan dags att se på matchen mot Haparanda Torneo. För många av oss som inte varit på bandy på många år var det en trevlig upplevelse. Efter att ha hamnat i underläge med 0-1 vände sedan Villa matchen till sin favör och den sista halvtimman var Villa överlägsna. Villa vann till slut med 7-4, ett rättvist resultat.
Det var idel glada ansikten som kom ut från arenan och styrde kosan tillbaka till Skövde.