– Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse för IFK Skövde Seniorklubb 2016
Styrelsen har under det gångna verksamhetsåret bestått av följande:
Leif Österström (ordf) Göran Stenström (v.ordf) Dan Seeger (kassör) Kjell Albansson (sekr) och Rolf Sahlberg
Valberedning: P-A Falkhage och Rune Jobrink
Styrelsen har haft tre protokollförda möten förutom årsmötet samt ett antal lunch/arbetsmöten
Medlemsantalet uppgick till 86 st
Medlemsavgiften höjdes i år till 120:-
Föreningens ekonomi är god
Under året har föreningen haft sex medlemssammankomster med mellan 17-54 deltagare
Med anledning av den sviktande ekonomin i IFK Skövde Handboll så anordnade Seniorklubben en loppis i Skövde Grönsakshus gamla lokaler den 30/1 med ett mycket fint resultat om 55.000:-vilket oavkortat gick till handbollen
Årsmötet avhölls på rest Valle den 16/3 inför 39 medlemmar. Till mötesordförande valdes likt förra året Björn Thilander Förhandlingarna klarades av snabbt och smidigt. Joakim Wendt informerade en del om handbollens ekonomi ur Marknadsgruppens synpunkt. Kvällens gäst var Patrik Liljestrand som berättade om sin tränarkarriär i flera länder bl.a. 10 år i Tyskland samt lite kommentarer om innevarande säsong. Styrelsen som valdes blev Leif Österström, Göran Stenström. Dan Seeger, Kjell Albansson och Rolf Sahlberg. Kvällen avslutades med Kenny Janssons förnämliga pyttipanna.
Den 25 april genomfördes en studieresa till Göteborg för 27 deltagarna från Skövde samt 4 som anslöt i Partille. Resan startade 08.30 och med ett uppskattat fikastopp utanför Alingsås innan framkomst till ”nya” Partillebohallen där kommunchef Robert Wedberg tog emot och guidade i det fantastiskt fina nybygget som invigs i september 2016. Tillbaka till bussen för färd till Göteborg centrum och lunch med boulespel Två celebra gäster dök upp och deltog i lunch och spel nämligen Glenn Hysén och Stefan Löfgren. Boulespelet vanns av lag Arne Järlfors. Så till det avslutande besöket ute på Hisingen där BK Häckens träningsanläggning förevisades av sportchef Sonny Karlsson. Mycket intressant anläggning där även världens största ungdomsturnering Gothia cup administreras. Efter fika bar det av hemåt och lite trötta men mycket nöjda stannade bussen helt enligt tidsplan 19.15 vid Arenan. Stort tack till KOA för ditt jobb att sy ihop detta.
Traveftermiddag Axevalla 24/5 med samling vid Arenan i högsommarvärme 26 grader svettigt värre.Samåkning 16 st förväntansfulla ”vinnare” Vid framkomsten tog Kjell Albansson emot och guidade oss in i byggnaden fram till ett sponsorrum där det serverades en mycket god räkmacka. Inte mycket folk då det var eftermiddagstrav och inte speciellt kända kuskar eller hästar.
Travoraklet Per Ottosson pratade en stund och gav lite egna tips. Vårt gemensamma spelbolag gick väl ok men sprack lite på slutet som vanligt är.En del privatspel gick nog bra och vissa mindre bra.Det märkliga med dagen var att vid hemfärd hade temperaturen sjunkit till 13 grader.
I september den 22:e var det besök på Dahlénmuseet i Stenstorp. 21 medlemmar fick uppleva en mycket bra rundvandring under saklig ledning och det var faktiskt flera som inte varit där förut. Efter besöket intogs en måltid på närliggande restaurang Fyrvaktaren.
Boulekväll med ärtsoppa avhölls den 10 november i boulehallen på Mariesjö.
31 medlemmar slöt upp till spel med blandade resultat Delad vinst blev det mellan S-E Hermansson och P-Å Börjesson med Göran Friberg som tvåa och en tredjeplats för Lennart Andersson Efter spelet intogs ärtsoppa med tillhörande dryck. Tack till arrangörerna i Skövde Club Boule Bon Bon.
Så var det då dags för julfest på Valle den 1/12. Denna gång blev det nytt deltagarrekord med hela 54 närvarande som ivrigt lät sig väl smaka av julbordet som Kenny Jansson skapat Tack även till Erling.Handbollens tränare Patrik Liljestrand pratade om hans syn på säsongen hittills och en del frågor ställdes av de närvarande.En annan sorts underhållning blev det när Kjell ”Kula” Johnsson fick fram gitarren och höjde stämningen. En mycket lyckad kväll med mat,prat och dryck.
Seniorklubben har under året varit fotboll och handboll behjälpliga med Skadevi Cup.
 
Styrelsen ber att få tacka för den fina uppslutningen vid aktiviteterna under 2016.
Leif Österström
Göran Stenström
Dan Seeger
Kjell Albansson
Rolf Sahlberg