IFK:s samhällsansvar

Handbollen beskrivs ofta som en folkrörelse och som Sveriges mest jämställda idrott. Sporten genomsyras av en tro på fair play som visar på en tradition av sunda värderingar.

Värderingar som vi nu vill sprida även utanför handbollsplanen. Att vi som sport står upp för att ingen ska behandlas olika på grund av sina olikheter. Att idrott i allmänhet – och handboll i synnerhet – är för alla.

 

För oss är fair play lika självklart på som utanför planen #viställerupp

Vår spelarambassadör är Adam Samuelsson från Elitlaget. Mer om Adam här

– När klubben frågade mig att bli ambassadör för #viställerupp var det självklart att svara ja. Det ska bli kul att jobba med detta avslutar Adam.

Under oktober och november så har alla klubbarna i SHE och Handbollsligan spelat matcher för #viställerupp. En världsunik manifestation för våra barn och unga. Vi vill tacka alla våra kollegor i SHE och Handbollsligan och alla ni som är med och stöttar handbollens arbete för barn och unga! Tack! #viställerupp #shehandboll #handbollsligan #handboll #samhällsengagemang #hållbarhet #csr

IFK:s aktuella projekt

– Integrationsprojekt i Ryd

– Sommarjobbsmässa för ungdomar

– Skadevi Cup, hållbarhet

– Skadevi Cup, parahandboll

– IFK Skövde Handbollsakademi

– Ungdomsutveckling

 

Läs allt om #viställerupp på Handbollsligans sida.

Partnerinformation

Globala Målen!

Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit och finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030: Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen.
Genom Globala målen för hållbar utveckling kan det här bli verklighet. I alla länder. För alla människor!
Läs mer här, https://www.globalamalen.se/