Redbergslids IK — IFK Skövde

IFK vann även sista träningsmatchen

En, två, tre, fyra, fem… Javisst fortsatte IFK segerraden och avgick med en vinst  även i den sjätte och sista träningsmatchen inför ligastarten hemma mot Alingsås HK på söndag. Måndagens genrep på bortaplan mot RIK gav en triumf med siffrorna 34-26 (16-14).

– Vi är jättenöjda med försäsongen, summerar IFK-tränaren Henrik Signell.

Klubbens nye slavdrivare är således obesegrad i blåvit overall så här långt. Något Signell kommenterar så här:

– Vi vinner givetvis hellre än förlorar medan vi förbereder oss inför (28) ligamatcher och ett slutspel. Men vi får samtidigt inte tro att vi är oslagbara och odödliga. Vi måste också komma ihåg att vi fortfarande, liksom alla andra lag inför premiären, står på noll poäng.

-Kan man ”segra ihjäl sig” innan allvaret börjar?

– Det tror och hoppas jag inte. Snarare att allt går så mycket enklare när man vinner. Det gäller bara att vara ödmjuk.

Två olika ansikten på matchen

Genrepet bjöd egentligen på två olika ansikten. I den första halvleken hängde unga RIK med bra, mycket tack vare utmärkt målvaktsspel av Adam Krantz (nio räddningar mot Håvard Åsheims fem före paus).

När matchen var över hade IFK:s norske keeper vänt till överläge med 16-13 i parader.

– Det var jag skyldig efter min dåliga första halvlek, sa Åsheim med ett leende.

Skövde-laget ryckte direkt efter halvtid och ledde med som mest nio bollar (28-19) med drygt tio minuter kvar att spela.

Henrik Signell:

– Vi blandade och gav men visade åter stor trygghet. Det får vi ta med oss in i seriespelet. Och kul att så många är med och bidrar.

RIK-tränaren Jasmin Zuta berömmer motståndet:

– Skövde vann allt ute på banan, erkänner han.

Zuta har ett delvis helt nytt lag eftersom hela sju spelare försvunnit, varav tre (Fingren, Wiger, Emil Mellegård) till proffsspel utomlands. Då hjälper inte meritlistan med 20 SM-guld.

Blåvitt har nu fyra raka vinster mot RIK, inkluderat tre under fjolårssäsongens seriespel.

IFK Skövde har framförallt sex segrar av sex möjliga vid träningsmatcherna under augusti och september  mot idel kommande ligamotstånd.

Målskillnaden är imponerande 185-139, vilket ger ett segersnitt på åtta bollar per match (31-23).

Bara vid ett tillfälle har Blåvitt missat att nå upp till 30 gjorda mål och laget har aldrig släppt in fler än 26 bollar, vilket alltså skedde i genrepet.

– I längden kommer vi att få spela betydligt jämnare och tuffare matcher, påpekar Henrik Signell.

 

Några andra reflektioner från RIK-matchen:

0 Rasmus Wremer var hundraprocentig i avslutningarna i första halvlek med fyra mål på fyra skott.

0 Fredrik Mossestad visade upprepade gånger upp sin aviga vänsterhand där läckra lobbar stod på reportoaren.

0 Kristian Jakobsen Stranden utnyttjade mycket speltid efter paus med att pricka in fyra kanoner från distans.

0 Richard Hanisch gör oftast det svåra väldigt enkelt och satte utöver detta lagets tre straffkast.

0 Dan Beck Hansen fick två (2) tröjor sönderslitna och spelade i tre olika nummer. Hoppas att det finns fler tröjor på lager.

0 IFK avslutade med ungtupparna Söderman, Svarén, Dyberg, och Jensen på planen. Vilket innebar att hela tolv spelare kom med i målprotokollet.

0 Målvakts-lånet, från Malmö, Erik Helgesten, 22, kom till Skövde först idag utan tränar med truppen för första gången senare i veckan i väntan på att Fabian Norsten så småningom blir spelklar.

Målskyttar

IFK: Richard Hanisch 7 (3 straffar), Rasmus Wremer 5, Fredrik Mossestad 5, Kristian Jakobsen Stranden 4, Adam Samuelsson 3, Jack Thurin 2, Dan Beck Hansen 2, Jesper Jensen 2, Matias Helt Jepsen 1, Hampus Söderman 1, Kristian Svensson 1, Herman Dyberg 1.

RIK: Oskar Ysander 6, Tobias Johansson 5 (2 straffar), Elliot Stenmalm 4 (1 straff), Oskar Joelsson 3, William Höghielm 3, Eric Forsell-Schefvert 2, Linus Lövgren 1, Oliver Wigmark 1, Ludwig Högberg 1.

Domare: Rickard Canbro och Jasmin Kliko (som kvällen innan dömde Europacupmötet Melsungen-Bjerringbro).

Text: Kjell-Ove ”KOA” Andersson Foto: Viktor Ljungström

IFK:s träningsmatcher: Önnered (hemma) 30-21, Malmö (h) 30-23, Guif (h) 32-23, Sävehof (borta) 28-22, Hallby (h) 31-24, RIK (b) 34-26.

Läs mer

IFK Skövde — IF Hallby HK

Klar IFK-seger även i femte träningsmatchen

IFK Skövde fortsätter att vinna klara segrar i träningsmatcherna inför seriestarten. På tisdagskvällen blev det vinst med 31-24 (18-10) mot IF Hallby i en folktom Arena Skövde.

-Jag är mycket nöjd med första halvlek. Då var försvarsspelet starkt och vi kunde kontra på bra på det sätt vi vill, sade IFK-tränaren Henrik Signell när han summerade matchen.

De första tio minuterna var jämna, men sedan drog IFK ifrån undan för undan och halvtidsledningen var alltså hela åtta bollar stor. Hallbytränaren Jesper Östlund var inte alls nöjd med lagets första 30 minuter.

-Då slarvade vi mycket och Skövde fick en hel del enkla mål. Den andra halvleken tycker jag däremot att vi gjorde riktigt bra och det tar vi förstås med oss.

Jämnare efter paus

I inledningen efter paus fortsatte IFK att ha ett rejält försprång i protokollet, som mest med 24-15. Hallby kröp dock närmare och ett tag hade hemmaledningen krympt till fyra mål. Till slut blev det ändå sju måls plusmarginal.

-Vi kan absolut bättre än vad vi visade i andra halvlek. Det kanske ändå är mänskligt att falla tillbaka och det visar definitivt att vi har att en hel del att jobba vidare på, säger Henrik Signell.

Norsk måldominans…

Matias Helt Jepsen saknades på grund av en lättare sträckning. Många fick speltid den här kvällen. Det gällde till exempel Hampus Söderman som med sina två mål vann brödrakampen med 2-1 mot brodern Andreas i Hallby.

Framåt handlade det annars mycket om norrmän denna gång. Fredrik Mossestad visade åter vilken tillgång han blir och var skyttebäst tillsammans med Kristian Jakobsen Stranden. Båda gjorde sex mål och sedan kom Jack Thurin som svarade för fem.

Henrik Signell känner sig förstås nöjd med utdelningen så här långt i höstens fem matcher.

-Vi får kvitto på att vi gör många bra saker och det ger oss trygghet. Sedan ska vi lära oss att hantera stora ledningar för det kommer säkert också bli så att vi blir favoriter i många matcher den här säsongen.

Jesper Östlund var också i stort sett nöjd.

-Skövde var det bästa laget vi mött i träningsmatcherna, tyckte Hallbytränaren.

Redan på torsdag är IFK igång igen då det blir allsvenskt motstånd i Arena Skövde när Kungälv kommer på besök.

Målgörare

IFK Skövde: Fredrik Mossestad 6, Kristian Jakobsen Stranden 6, Jack Thurin 5, Richard Hanisch 3, Herman Dyberg 2, Hampus Söderman 2, Viktor Ljungkvist 2, Rasmus Wremer, Kristian Svensson, Adam Samuelsson Dan Beck Hansen och Rex Blom ett vardera.

IF Hallby HK: Charlie Hugosson 5, Martin Mårtensson 3, Tobias Jörgensen 3, Didrik Sundelius 3, Marcus Erlandsson 2, Jesper Jakobsson 2, Jesper Järlfors 2, Olle Ek 2, Oskar Hedvall och Andreas Söderman ett vardera.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström
Video: Marcus Dahl

 

Inför:

IFK matchar dubbelt i veckan

IFK Skövde kommer att spela två matcher den här veckan som förberedelse inför den stundande premiären i Handbollsligan. IF Hallby gästar Arena C i Skövde på tisdag och på torsdag är det allsvenska Kungälvs HK som står för motståndet.

IFK-tränaren Henrik Signell tycker att hans lag gjort några riktigt bra matcher och vill förstås fortsätta på det spåret när ligakollegan Hallby står för motståndet.

-Hallby är ett lag som alltid ger allt så det kommer att krävas detsamma från vår sida. Våra killar är väldigt professionella och har höga krav på sig själva så jag hoppas och tror på en ny, stark insats från våra sida, säger Signell.

Allsvenskt motstånd

Efter fem försäsongsmatcher mot lag från Handbollsligan blir det på torsdag allsvenskt motstånd.

Henrik Signell konstaterar att Kungälv gjort bra ifrån sig i de tidigare träningsmatcherna. Kungälv har matchat mot flera lag från Handbollsligan med respektingivande resultat.

-Jag ser oss självklart som det bättre laget på pappret, men vi kommer att vara favoriter i många matcher under säsongen. Därför är viktigt att vi även kan hantera favoritskapet.

Båda matcherna har start kl 19.00 och spelas utan publik. Solidsport sänder liksom tidigare i höst.

Bilden från senaste mötet IFK-Hallby där Dan Beck-Hansen gör ett av sina mål. Senast mot Sävehof var Dan åttamålsskytt.

Text: Bengt Andersson   Foto: Hans Petter Wille

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via IFK Skövde Play

Läs mer

IK Sävehof — IFK Skövde

Klar IFK-seger mot Sävehof

Det blev en klar seger för IFK Skövde när IK Sävehof gästades i Partille Arena på torsdagskvällen. Segersiffrorna skrevs till 28-22 (14-12).

-En stark insats totalt sett, men framför allt försvarsmässigt, summerade IFK-tränaren Henrik Signell som nu för första gången matchade mot sin gamla klubb Sävehof.

Håvard och Dan toppar

Det var framför allt två spelare som stack ut i IFK den här gången. I målet gjorde Håvard Åsheim återigen en storstilad insats och svarade för inte mindre än 17 räddningar. Dan Beck-Hansen måste förstås också få extra mycket beröm. Han blev målbäst med sina åtta fullträffar och visade återigen hur effektivt han är.

Ledningen aldrig hotad

Frånsett en gång i matchens inledning var IFK i ledning hela matchen. Efter en kvart spelad var ställningen 8-5 i IFK-favör. Före paus kom hemmalaget lite närmare och pausledningen för IFK var två mål stor.

I andra halvlek var dominansen från de vitklädda gästerna mer eller mindre total. Med åtta raka mål ökades ledningen från 17-15 till 24-15 och matchen var förstås avgjord. Till slut blev segermarginalen alltså sex mål.

Nöjd tränare

Henrik Signell var mycket nöjd efter matchen.

-Vi gör många bra saker och finner fina lösningar matchen igenom. Det vi pratat om att trycka på inför matchen fungerade väldigt bra. Det ser totalt sett stabilt ut, men vi ska inte glömma att det fortfarande är en bra bit till seriestart. Det gäller att jobba vidare, säger IFK-tränaren.

Målgörare

IFK Skövde: Dan Beck-Hansen 8, Kristian Jakobsson Stranden 4, Richard Harnisch 4, Fredrik Mossestad 3, Jack Thurin 2, Rasmus Wremer 2, Adam Samuelsson 2, Matias Helt Jepsen, Viktor Ljungkvist och Herman Dyberg 1 vardera.

Text: Bengt Andersson    Foto: Viktor Ljungström

 

Inför:

IFK träningsspelar mot Sävehof

Efter en dryg veckans matchuppehåll beger sig IFK Skövde på torsdag till Partille för möte med ligakollegan IK Sävehof.

-Vi har tränat på bra efter matcherna mot HK Malmö och Eskilstuna Guif, säger IFK-tränaren Henrik Signell och fortsätter:

-Nu möter vi ytterligare ett förmodat topplag där största fokus ligger på prestationsstadiet. Jag skulle ändå ljuga om jag sa´ att det inte skulle kännas bra att vinna även mot Sävehof. Det ska definitivt bli spännande att mäta krafterna.

Matchen startar kl 17.30 och spelas givetvis inför tomma läktare, men kan ses via Solidsport.

Två matcher nästa vecka

I nästa vecka fortsätter IFK uppladdningen inför Handbollsligan med att hemma i Arena C möta Hallby på tisdag och Kungälv på torsdag. Sista matchen före ligapremiären är sedan mot Redbergslid måndagen den 7 september i Göteborg.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström

Läs mer

IFK Skövde — Önnereds HK

Referat:

 

Klar seger i säsongens första match

Säsongens första träningsmatch slutade med en komfortabel seger för IFK Skövde HK som på fredagskvällen tog emot Önnereds HK inför en ekande tom Arena C i Skövde.

-Härligt att komma igång, det har vi alla längtat efter, sa IFK:s nye tränare Henrik Signell efter segern med 30-21.

Det var två taggade lag som kom till spel och det kändes direkt från avkast att det fanns mycket vilja och engagemang från båda håll. Önnered inledde med ett snabbt och rivigt spel och under första kvarten följdes lagen åt i målprotokollet. Sen kom 20 minuter utan mål från Önnereds sida och IFK kunde gå ifrån till en halvtidsvila med en ledning på fyra mål (15-11).

Håvard i toppform

En viktig faktor i sammanhanget var Håvard Åsenheim som nyss kommit tillbaka efter sin knäoperation och i första halvlek svarade för hela tio räddningar. I laget saknades denna kväll såväl Kristian Svensson som Rasmus Wremer. Den sistnämnde ersattes nu av 19-årige Herman Dyberg. En spelare som verkligen tog chansen när han fick den. Två raka mål en kvart in i första halvlek resulterade till slut i fem mål av den snabbe kantspelaren. Flera riktigt tuffa insatser i försvarsarbetet gjorde Herman till kvällens stora utropstecken.

-Så klart steg självförtroendet efter de två första målen. Sen gällde det bara att våga spela vidare, sa han efter matchen där han också fick beröm av sin tränare:

-Herman Dyberg var ett utropstecken idag. Det var väldigt roligt att se honom lyckas så bra, sa Signell efteråt. Han var mycket nöjd med sina spelare och hur matchen utvecklade sig.

Professionellt gäng

-Det är ett verkligt professionellt gäng med många bra spelare som verkligen ger allt och där det  även i träningssammanhang är mycket hög nivå på insatserna. Vi har en väldigt bred trupp och ikväll fick alla speltid. Jag såg mycket positivt att arbeta vidare på, sa Signell belåtet.

En som också tackade för förtroendet var junioren Isak Gren som gjorde sitt första mål i A-laget. Även målvakten Elias Karlsson fick speltid och gjorde ett par bra räddningar i andra halvlek.

Ny norrman presenterade sig direkt

IFK:s lag är i stort sett intakt från förra säsongen. Några juniorer har plockats upp i A-truppen och från Norge har Fredrik Mossestad kommit för att ersätta Christopher Hedberg på högerkanten. Mossestad inledde tufft såväl i försvars- som anfallsspel och svarade sammanlagt för fyra mål.

-Det var härligt att komma igång. Jag är mycket nöjd med mitt lag där jag blivit väldigt väl mottagen och redan känner att jag har börjat hitta min plats i laget, sa Mossestad.

I rådande restriktioner vad gäller publika arrangemang var det bara 50 personer tillåtna under matchen. Detta inkluderade spelare, ledare och funktionärer. Nu fanns möjlighet att se matchen via Solidsport. Så kommer också att gälla nästa helg när IFK möter Malmö och Guif hemma i Nordic Choice Hotel Cup.

Målskyttar

IFK Skövde: Herman Dyberg 5, Jack Thurin 5, Fredrik Mossestad 4, Adam Samuelsson 3, Kristian Jacobsen Stranden 3, Victor Ljungkvist 2, Daniel Björk 2, Dan Beck Hansen 2, Richard Hanisch 2, Isak Gren och Matias Helt Jepsen 1 var.

Önnereds HK: Christoffer Örtenvall 4, Max Santos 3, Anton Schultze 3, Marcus Norrbrink 3, Mirco Vizentijegic 2, Hugo Bengtsson 2, David Sandberg, Anton Hedberg, Marcus Thorbjörn och Anton Hallbäck 1 var.

Text: Annika Andersson  Foto: Viktor Ljungström

 

 

Inför:

Inför match fredag 2020-08-07 kl 19:00 i Arena Skövde C

Domare 1:
Domare 2:
Funktionär:
Funktionär:
Delegat/MI:

 

Signell ser fram mot första matchen

På fredag är det dags för IFK Skövde HK:s första träningsmatch för säsongen. Nye tränaren Henrik Signell ser fram mot att det blir tillfälle att spela match.

-Jag stortrivs med att vara en del av laget och klubben. Vi har haft ett par bra träningsveckor sedan återsamlingen, men givetvis ska det bli spännande att få spela match.

För Henrik känns det inte bara bra att få se truppen i riktig match med bra motstånd.

-Jag har ju inte haft så bra koll på Handbollsligan de senaste åren så det blir fint att få värdera var vi och andra lag står.

Även om träningarna varit bra så finns det förstås mycket kvar att jobba med när det gäller spelet.

-Jag har hela tiden understrukit att vi inte ska ändra på något för ändrandets skull, men gemensamt ska vi förstås jobba på allt för att bli så bra som möjligt.

Resultat inte viktigast

Önnereds HK står alltså för motståndet i första matchen – ett motstånd IFK haft växlande resultat mot de senaste säsongerna av ligan.

-Oavsett hur det går kan vi inte dra för stora växlar på insatsen. Resultatet är inte heller så viktigt, men att få upp matchtempo känns angeläget, säger IFK-tränaren.

Hur laget kommer att se ut är ännu inte klart.

-Det viktiga är att få igång truppen och i nästa steg se vad vi fortsatt ska jobba vidare med i första hand.

Ingen publik

Av kända skäl tillåts ingen publiken på matchen. Via Solidsport går det dock att följa mötet mellan IFK och Önnered. PÅ IFK:s egna kanaler kommer vi förstås också rapportera hur det sett ut i Arena C denna fredagskväll.

Text: Bengt Andersson

 

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via IFK Skövde Play

 

 

Läs mer

IFK Skövde — Halden Topphåndball (NOR)

Referat:

Knapp IFK-förlust mot Halden

Det blev en knapp förlust för IFK Skövde i mötet med det norska elitlaget Halden Håndbold. Matchen som spelades i Strömstad på torsdagskvällen vanns av norrmännen med 29-28 (16-14).

IFK-tränaren Jonas Wille var glad att detta inte var en match där det spelades om poäng.

-Det var dålig inställning och inte godkänt – något vi alla var eniga om efteråt. Nu handlar det om revansch redan vid nästa träning, säger Jonas som är övertygad om att det blir andra takter nästa gång.

-Det blir garanterat bra när alla självransakat sig efter den här uppgiften.

Inledningsvis följdes lagen åt och efter en kvart var ställningen 6-6. I paus var Halden i ledning med två mål och fortsatte sedan att var i ledande ställning – som mest med fem bollar. Tio minuter före full tid skiljde tre mål, men IFK kröp närmare och snyggade till siffrorna och förlusten stannade alltså med ett mål.

Jack tillbaka

Jack Thurin var nu tillbaka i den blåvita tröjan efter sitt EM-äventyr. Nu blev också Jack bäste målskytt med sju mål, varav fem efter paus. Eftersom IFK spelade så sent som i tisdags fick en del spelare lite mindre speltid.

Det betydde också att Henrik Reisen på vänstersex och Isak Svarén på högersex (bilden ovan) fick chansen – Henrik gjorde fyra mål och Isak ett.

-Henrik och Isak var ljuspunkterna, säger Jonas Wille.

IFK:s målgörare: Jack Thurin 7, Kristian Jacobsen Stranden 5, Henrik Reisen 4, Richard Hanisch 4, Adam Samuelsson 2, Dan Beck-Hansen 2, Fabian Norsten, Erik Sääf, Isak Svarén och Matias Helt Jepsen 1 var.

Bildtext: Isak Svarén gjorde ett mål i matchen mot Halden. Foto: Viktor Ljungström

Text: Bengt Andersson

Läs mer

IFK Skövde — Hammarby IF

Klar IFK-seger i träningsmöte mot Hammarby

Då var IFK Skövde igång med matchandet efter uppehåll för julledighet och ligaspel under EM-turneringen. Hammarby Handboll gästade Arena C på tisdagskvällen och IFK fick till slut en komfortabel seger med 33-22 (13-10).

-Jag är nöjd med spelet i 40 minuter och särskilt sista kvarten kändes det riktigt bra, summerade IFK-tränaren Jonas Wille.

Inte så konstigt efter det långa uppehållet var det lite ringrostigt inledningsvis. IFK var dock i ledning hela tiden och som närmast var Hammarby två mål i underläge en stund före paus.
-Vi skapade bra chanser i första halvlek, men missade en del upplagda lägen, konstaterade Jonas Wille.

Rasmus bäste skytt
Rasmus Wremer kom inte minst efter paus igång ordentligt och blev bäste IFK-skytt med åtta mål. Kristian Svensson och Dan Beck-Hansen var också vassa framåt.

-Det var dejligt att komma igång med match, tyckte femmålsskytten Dan.

I laget saknades Jack Thurin – även om han på plats efter EM-matcherna – och Matias Helt Jepsen.
-Jag vilade denna gång men spelar mot Halden, berättar Matias.

Redan på torsdag spelar IFK igen då man möter Halden Håndbold i en match i Strömstad. Seriespel blir det nästa onsdag då IFK Ystad kommer till Arena Skövde.

Dolk kan än…
Hammarby kämpar för att återta platsen i Handbollsligan och ligger för närvarande tvåa i Allsvenskan. Inte minst Martin Dolk visade att han kan fortfarande och var gästernas bäste med åtta mål.

Målgörare
IFK Skövde: Rasmus Wremer 8, Kristian Svensson 6, Dan Beck-Hansen 5, Kristian Jakobsen Stranden 4, Richard Hanisch 4, Christopher Hedberg 4, Victor Ljungqvist 2.

Hammarby: Martin dolk 8, Topias Laine 3, Ludvig Lindeberg 3, Johan Nilsson 2, Simon Hjortenbo 2, Gustav Davidsson 2, Gunnar Pettersson och Hendrik Varul 1 vardera.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

Läs mer
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com