Nyheter

Marcus till Arenan i Hallbys dräkt…

På måndag tågar Marcus Holmén in i Arena Skövde – dock inte som under två säsonger i IFK Skövdes tröja utan i gästade IF Hallby HK:s.

-Det ska bli jättekul att komma till Skövde igen. Ser verkligen fram mot matchen, säger Marcus som är ny för den här säsongen i Hallby.

Marcus har Aranäs som moderklubb och kom från Kungsbackaklubben till IFK Skövde inför säsongen 2017-18. Det blev två år innan Danmark och proffslivet i Nordsjälland Håndbold väntade. Nu har han alltså återvänt till den svenska ligan och trivs utmärkt i Jönköpingsklubben.

Att spela mot IFK Skövde i ATG Svenska cupen känner Marcus som en riktig krydda i höstspelet.

-Jag hoppades att det skulle bli Aranäs eller Skövde när lottningen gjordes. Extra kul ändå att det blev Hallby mot IFK eftersom det finns så många kontakter och spelare som varit med i båda klubbarna, säger 28-åringen.

Satsar på vinst

Första mötet i denna åttondelsfinal vann som bekant IFK Skövde med fyra måls övervikt (33-29).

-Vi satsar förstås på att vinna med fem måls övervikt och gå till kvartsfinal. Alla vet ju hur det snabbt kan svänga i handboll. Och i första matchen vann vi ju andra halvlek med fyra bollar!

Hallby i storform

Hallby har inlett ligan på ett mycket imponerande sätt. Vinsten på bortaplan mot Ystads IF (25-24) i premiäromgången följdes upp med storseger i lördags mot Lugi –även det på bortaplan. Hallby vann med hela 32-23 och toppar serien med full pott efter två omgångar.

Marcus Holmén visade vilken stor form han är i. Straffräddningar och närmare 50 i räddningsprocent talar sitt tydliga språk.

Även övriga spelare i Hallby som har historia i IFK Skövde utmärkte sig. Hampus Söderman gjorde tre mål. Jesper Järlfors två och Noel Litstrand ett.

Det svänger i cupen

Att det kan svänga i cupen var lördagens åttondelsfinal i ATG Svenska cupen mellan Ystads IF och IK Sävehof ett bevis på. Sävehof kom till Ystad med en fördel på hela nio mål efter första matchen i Partille (36-27).

Innan matchen i Ystad var slut hade hemmalaget tagit in hela underläget och kvitterat den totala ställningen. Då fick shoot out tillgripas för att få fram kvartsfinallaget. Den vann Sävehof genom att sätta sista skottet sedan Ystad missat sitt sista friläge.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Läs mer

”Sigge” inför cupmatchen mot Hallby

Cup- och ligamatcher varvas nu med ett ganska tätt spelschema. Retur i åttondelsfinalen i ATG Svenska cup väntar för IFK Skövde HK på  måndag kväll då IF Hallby HK kommer till Arena Skövde.

IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell  svarar på frågor om förutsättningarna.

– Det handlar alltså att snabbt ladda om efter torsdagens ligaförlust mot HK Malmö. Hur tung var den förlusten?

Jag tycker att vi med dom förutsättningar som var, med alla skador på niometerspelare, att vi har mycket att vara stolta och nöjda med. Vi för och leder matchen så länge vi har kraft och ork. Så med det sagt, så var förlusten i sig inte speciellt tung även om jag alltid vill vinna och tror på mitt lag.

 – Nu gäller det alltså Hallby i andra åttondelsfinalen. Seger med fyra mål i första matchen var förstås bra, men det går väl ändå inte att gå in i matchen med inställningen att det här redan är klart?

 – Nej, verkligen inte! Hallby vann ju borta mot Ystads IF i ligan för några dagar sedan och det imponerar. Vi är också i en situation, som jag tidigare nämnt ,där vi tvingas belasta de niometerspelare som finns att tillgå alltför hårt. Det är såklart inte optimalt, varken på lång sikt eller sett till den enskilda matchen.

-Hallby har som så många andra lag varvat lite i inledningen av säsongen. Vinsten mot Ystads IF på bortaplan var väl ändå överraskande. Visst är det ett lag med stor kapacitet ni möter?

– Ja, absolut! Dom visade i den andra halvleken mot oss att de är ett riktigt bra lag när de får sitt spel att fungera. Så vi tar verkligen inte ut något avancemang i förskott.

 -Mot Malmö var skadelistan ännu längre än tidigare på försäsongen. Hur hårt tar det täta matchandet på truppen?

 –  Det tar givetvis hårt på niometerspelarna. Vi får försöka hitta lösningar på det och hoppas att vi kan få med oss nån spelare ytterligare på måndag.

-Nu är det alltså cupen som gäller. Har cupspelet samma status som ligan i det här läget?

 -För oss är alla tävlingsmatcher viktiga. Men visst, det kommer nog att ta ett tag innan cupen i sig har samma höga status som ligan har.

Utfrågare: Bengt Andersson  Foto:Viktor Ljungström

 

Läs mer

Biljettsläpp IFK Skövde HK – IF Hallby

Nu finns biljetter tillgängliga till åttondelsfinalen i ATG Svenska Cupen, måndag 20/9 i Arena Skövde.

Lösa biljetter
Lösa biljetter säljs endast som förköpsbiljetter via IFK:s biljettsida
Välj på norra respektive södra läktaren, se entréinformation nedan.

Begränsat antal biljetter, först till kvarn gäller.
Behöver du hjälp med ditt biljettköp, kontakta oss på kansli@ifkskovdehandboll.com alt. 0500-41 40 50.

Publik
Med gällande tillstånd om utökad publik får vi ta in 655 personer i sittande publik.
Arenan delas in i tre slutna separata sektioner (Norra, Södra & Balkongen) om 300, 300 och 55 personer.
Samtliga sektioner med separata entréer, toaletter och försäljningsställen.

Säsongskort
Säsongskortsinnehavare har rätt till samma antal platser som man har säsongskort, inskanning sker som vanligt.
Väl inne i arenan blir ni hänvisade sittplatser (ordinarie platser gäller ej) av läktarvärdar, god distansering till andra sällskap är ett krav.

 

OBS VIKTIGT OM ENTRÈ!

  • För er som har sittplatser på läktare A, B, C, D (Norra läktaren) gäller entré via badentrén och ingången vid vaktmästarkontoret.

 

  • För er som har sittplatser på läktare E, F, G, H (Södra läktaren) gäller entré via foajén på framsidan av arenan.

 

  • För er som har VIP-platser på balkongen gäller entré via huvudentrén (vid bowlingen) och sedan trappen direkt till höger upp till gymmet.

 

Entréerna öppnar 1,5h innan matchstart, ingen försäljning av lösa biljetter på plats i arenan.

Kiosker
En kiosk på varje läktarsektion kommer att finnas. Här kan du köpa fika, godis, korv med bröd och lite annat smått och gott.

50/50-lotteri
Lottförsäljning kommer att finnas på varje läktarsektion.

Varmt välkomna!

Läs mer

Tung kväll för IFK i Malmö

Det blev en riktigt dyster kväll för IFK Skövde HK när HK Malmö gästades på torsdagskvällen. Ledning i paus med två bollar räckte inte långt när Malmö sprang ifrån rejält efter paus och vann med hela 36-30 (16-18).

Som Adam Samuelsson konstaterade i TV-intervjun efter matchen var det länge sedan IFK släppte in hela 36 mål i en match. IFK ledde annars i första halvlek med fyra bollar ett tag och då såg det lovande ut.

Adam Ljungquist ljuspunkten

Nu kom IFK till spel utan flera ordinarie niometersspelare. Viktor Ljungquist och Jack Thurin saknas sedan tidigare och nu var även William Elovson borta och Bjarni Valdimarsson kunde inte spela på grund av ljumskproblem.

18-årige Adam Ljungquist (bilden) fick mycket speltid den här kvällen och förvaltade förtroendet på bästa sätt. Adam var utan tvekan kvällens ljuspunkt i IFK. Viktor Hallén med sju mål och födelsedagsbarnen Erik Sääf kom också undan med klart godkänt betyg.

Den stora anledningen till storförlusten var förstås försvarsspelet där inte mycket stämde.

IFK-tränaren Henrik Signell konstaterade efter matchen att hans lag helt enkelt inte orkade att stå emot detta tunga Malmölag.

-Jag är jättestolt över den moral och inställning killarna visar, men med alla som är borta är det orimligt att vi ska hålla undan. Tycker ändå att vår första halvlek var mycket bra.

Malmös första

Malmö tog första segern i ligan. Pris till bäste spelare gick till Tim Hilding. Kan noteras att Skövdebekante Erik Helgsten kom in i Malmömålet och vann definitivt målvaktskampen denna kväll.

Cupmatch

För IFK gäller det nu att ladda om till måndagens andra åttondelsfinal I ATG Svenska cupen. Ledning med fyra bollar mot Hallby inför returen är det som gäller.

Målgörare:

HK Malmö: Hampus Jildenbäck 8, Magnus Persson 7, Tim Hilding 5, Kassem Awad 4, Charles Hugoson 4, Anton Blickhammar 4, Inge Aas Eriksen 2, Arvid Johansson och Hampus Nygren 1 vardera.

IFK Skövde HK: Viktor Hallén 7, Adam Ljungquist 5, Matias Helt Jepsen 5, Erik Sääf 5, Fredrik Mossestad 3, Rex Blom 3, Adam Samuelsson och Daniel Björk 1 vardera.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Läs mer

Domen mot Richard Hanisch offenliggjord

Domen har nu kommit för IFK Skövdes spelare Richard Hanisch efter den dopingkontroll som genomfördes den 24 april.

Dopingnämnden beslutar stänga av Richard Hanisch under tiden från och med den 18 juni 2021 till och med den 17 juni 2023 från deltagande i tävling eller annan aktivitet (annat än godkänt antidopingrehabiliteringsprogram) som godkänts eller organiserats av Riksidrottsförbundet eller specialidrottsförbund, förening eller IdrottsAB inom Riksidrottsförbundets medlemsorganisation.

Richard Hanisch får under denna period inte heller delta i tävling godkänd eller organiserad av professionell liga eller annan internationell eller nationell evenemangsorganisation eller idrottsaktivitet, på elitnivå eller nationell nivå, som erhållit statligt bidrag

Senast den 27 september 2021 ska överklagan till Riksidrottsnämnden ske.

Fotnot:Det var i samband matchen IFK Skövde och IFK Kristianstad den 24 april som ett rutinmässigt dopingtest visade att ett prov från Richard Hanisch innehöll spår av ett otillåtet ämne. Även resultatet av B-provet var positivt. Substansen är methylhexanamin (5-methylhexan-2-amine) är tillåten att använda vid träning men inte i matchsammanhang.

Att en spelare nyttjar otillåtna preparat i tränings- såväl som tävlingssammanhang står i strid med gällande spelarkontrakt med IFK Skövde Handboll.  Kontraktet med Richard Hansich har nu avbrutits.

 

Läs mer

”Sigge” inför bortamötet med HK Malmö

Handbollsligan är igång. Publiken har fått komma tillbaka även om i begränsad omfattning än så länge. För IFK Skövde HK startade ligan med en elvamålsvinst (32-21) hemma mot Eskilstuna Guif. På torsdag väntar HK Malmö borta – en tuff uppgift för IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hans spelare.

– Viktigt med en premiärvinst förstås. Vad var bäst och vad behöver i första hand bli bättre i fortsättningen?

 – Mest nöjd är jag att vi i en premiär var så stabila och metodiska i vårt spel. Främst i försvarsspelet. Sen sticker Fabian Norsten ut i målet med nästan 50 procent räddningar.

Vi hade lite för många tekniska fel och fick inte så bra utdelning i vårt övertalsspel den här gången.

 – Att möta Malmö i Baltiska hallen anses ofta som en av de svåraste bortamatcherna under säsongen. Tror du att det är så även denna säsong?

 – Ja, absolut! Malmö har även i år ett av ligans bästa lag på pappret och jag är helt säker på att dom kommer kriga till sista droppen mot oss. Vi behöver göra en riktigt bra match för att vinna, men det vet jag också att vi har kapacitet att göra.

-Malmö har blandat insatserna i upptakten. Europaspelet är redan igång och det har varit lyckat, medan det däremot blev respass i ATG Svenska cupen. Kommentarer kring det.

– Jag gissar att dom inte är helt nöjda med starten då de har åkt ut ur ATG Svenska Cupen och spelade oavgjort i premiären mot IFK Ystad. Jag tycker man kan ana en viss frustration när dom spelar och dom visar upp mycket känslor.Men jag räknar med att Malmö kommer vara ett av lagen som kommer göra upp om dom finaste positionerna när det ska avgöras. För kunnande har dom definitivt.

 -Malmös ligastartat blev en målrik historia – 32-32 mot IFK Ystad. Såg du något nytt i Malmös spel som det gäller att särskilt se upp med?

 –  Nja, jag tycker inte de har gjort så stora förändringar, men visst kan man se lite nya rörelser i anfallsspelet och några nya spelare har kommit in och har lite andra saker för sig än de som lämnat.

-Nu blir det tre matcher på en dryg vecka. Efter Malmö väntar Hallby i cupen och nästa fredag Sävehof i ligan. Något som ni fysiskt är förberedda på?

 – Ja, det vill jag verkligen tro. Vi har precis inlett säsongen och killarna har tränat hårt och bra för att klara av många och tuffa matcher.

Det har varit en hel del skador under säsongsupptakten. Frågan måste komma även nu. Hur ser det ut på skadefronten?

 – Jack och Victor Ljungqvist kommer allt närmare spel, men de kommer inte vara med mot Malmö. I övrigt är Herman Dyberg och Victor Siem fortfarande skadade.

Utfrågare: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Läs mer

Fabian och Matias visade vägen

IFK Skövde körde över Eskilstuna Guif i seriepremiären. Segerorganisatör var Matias Helt Jepsen med åtta mål i 32–21-segern. Tillsammans med Fabian Norsten (bilden) var Matias den store matchvinnaren.

 

Så var det äntligen dags för seriepremiär i Handbollsligan, dessutom inför publik och drygt 550 personer hade letat sig till Arena Skövde på lördagskvällen.

Visserligen var det Eskilstuna Guif som tog ledningen och det skulle dröja till den 14:e spelminuten innan IFK Skövde hade vänt till 5–4 efter mål av Dan Beck Hansen. IFK:s inledande fyra mål hade gjorts av Matias Helt Jepsen som var den som styrde hemmalagets anfallsspel.

IFK skaffade sig sedan en tremålsledning, men en stunds oskärpa gjorde att Guif kom ikapp då 9–6 blev till 9–9 på en minut, men då klev Matias Helt Jepsen in i handlingen igen och såg till att IFK återtog ledningen med sitt sjätte mål för kvällen.

– Det var många tekniska fel. Jag tycker att vi kan stänga matchen redan i den första halvleken, menade Helt Jepsen.

Dryga fem minuter senare var det åter hemmaledning med tre måls marginal (13–10).

Den marginalen var det också i paus för i slutsekunden skruvade Viktor Hallén elegant in 14–11 från sin vänsterkantsposition.

Fabian räddade straff
Gästerna fick ett bra reduceringsläge i upptakten av den andra halvleken, men Fabian Norsten räddade straffen, som för övrigt var spelmässigt väldigt hafsig inledningsvis.

Det skulle också dröja närmare fyra minuter innan halvlekens första mål kom. Målet kom från förstås från Matias Helt Jepsen, planens gigant.

IFK Skövde var det lag som snabbast kom tillbaka till ett mer organiserat spel. Det återspeglade sig också i målfabrikationen. Medan hemmalaget gjorde två mål gjorde gästerna ett och till slut blev segermarginalen elva mål.

Sveriges bästa lag?
Eskilstuna Guif:s tränare Zoran Roganovic konstaterade att IFK var ett minst sagt tufft motstånd.

– Det är Sveriges bästa lag vi möter i dag. Vi försökte störa deras fina spel, men i andra halvlek tappade vi kraft och Norsten hade en bra dag.

IFK-målvakten Fabian Norsten utsågs också till bästa hemmaspelare och var bara ynka räddning från att vara 50-procentig.

– Väldigt kul med en bra start. Vi spelade smart defensivt och tog bort deras offensiv där vi stängde deras genombrott och styrde ut avsluten mot kanterna, säger Norsten.

Nöjd var också tränaren Henrik Signell.

– En jättebra premiär. Väldigt bra första halvlek också även om vi bara ledde med tre mål. Det är inte helt lätt. Det är mycket nerver och vilja, men vi var coola matchen igenom.

Nu väntar i tur och ordning HK Malmö (borta), Sävehof (h) och Kristianstad (b).

Efter Malmö-matchen väntar returmöte mot Hallby i Svenska cupen.

Matchfakta
IFK Skövde–Eskilstuna Guif 32–21 (14–11)

Målen, IFK: Matias Helt Jepsen 8, Viktor Hallén 6, Bjarni Valdimarsson 6, Fredrik Mossestad 3, Dan Beck Hansen 3, Erik Sääf 3, Daniel Björk 2, Adam Ljungquist 1.

Guif: Carl Gabrielsson 4, Johan Palm 4, Marcus Ekman 2, Kasper Larsson 2, Melker Norrman 2, Filip Johansson 2, Linus Gustafsson 1, Pavle Karacic 1, Elias Hall 1, Olle Österhall 1, Aron Pålsson 1.

Utvisningar, IFK: 2×2 min. Guif: 4×2 min.

Domare: Michael Johansson och Markus Winberg

Publik: 552 personer

 

Läs mer
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com