Nyheter

Klar seger till sist i första cupmatchen

IFK Skövde HK:s första match i säsongens ATG Svenska cupen blev väl kanske ingen lysande tillställning. Ändå kunde div I-laget Anderstorps SK till sist besegras med de klara siffrorna 32-23 (14-15). En av 13 IFK-målskyttar var William Elovson (bilden).

-Jag är nöjd med ganska mycket. Vi ligger under med sex bollar när det startar och vinner med nio, summerade IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell onsdagskvällens match.

Start med 0-6

Som cupreglerna säger fick Anderstorp alltså börja med sex shoot outs eftersom laget ligger två divisioner under IFK. Det blev totalt utdelning och 6-0 till hemmalaget när spelet började.

IFK närmade sig visserligen en aning men hade ganska svårt hela första halvlek, bland annat drog gästerna på sig tre utvisningar under första kvarten. Närmare än 14-14 strax före paus kom aldrig IFK och Anderstorp kunde gå till pausledning med ett mål.

Trots bland annat två man mer på plan en stund, dröjde det en kvart in i andra halvlek innan rutinen och styrkan tog ut sin rätt. IFK-segern blev till slut stor.

-Jag tycker att vi jobbar på bra. Anderstorp gör det bra utifrån förutsättningarna. Vi visar tålamod och det kan vara svårare än vad många tror att hantera sådana här matcher., säger Henrik Signell och påminner om stora skrällar som händer emellanåt i olika sporter.

Elias satte stopp

Förre Skövdespelare Elias Karlsson i Anderstorps mål var mycket bra och satte länge stopp för många IFK-attacker. Han fick helt rätt pris som bäste hemmaspelare och målvaktskollegan Fabian Norsten tog emot samma utmärkelse hos gästerna.

Många fick speltid och noterades i IFK:s målprotokoll. Kan också noteras att Jonas Samuelsson drog på sig rött kort efter tre utvisningar.

Målgörare

IFK Skövde HK: Viktor Hallén 5, Daniel Ekman 4, Jonas Samuelsson 3, Fredrik Mossestad 3, Bjarni Valdimarsson 3, Kristian Svensson 3, Victor Siem 2, Erik Sääf 2, William Elovson 2, Jesper Jensen 2, Rex Blom 1, Markus Sjöbrink 1 och Adam Ljungquist 1.

Anderstorps SK: Wilhelm Ernst 7, Herman Iverfeldt 3, Jacob Fager 3, Christoffer Grindheim 2, Alexander Wedin 2, Nils Mellert 2, Daniel Zijan 1, Lukas Ahlström 1, Elias Keppi 1 och Adam Svensson 1.

Nästa IFK-match i ATG Svenska cupen blir AMO på bortaplan på söndag. På torsdag väntar sedan IFK Ystad hemma.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Läs mer

Uppstart för IFK:s bollek och handbollsskola

INBJUDAN TILL BOLLEK
IFK Skövde Handboll inbjuder till bollek för pojkar födda 2016. I vår handbollsskola får man lära sig att bli vän med bollen, lära sig grunder i handbollen och träna sin koordination. Det är mycket fokus på bollträning och hög aktivitet, dessutom får du träffa en massa nya kompisar.

Vi håller till i Trädgårdsskolan i Trädgårdsstaden på lördagar 08.30-09.30. Första tillfället är lördag 1/10.

 UTRUSTNING
Ditt barn behöver ha träningskläder (tröja, byxor och inomhusskor). Det finns omklädningsmöjligheter i hallen.

 PROVA PÅ GRATIS!
Det är helt gratis att komma till hallen och prova på. Ni får prova på kostnadsfritt vid två tillfällen. Vill ni fortsätta efter detta får ni en faktura på medlemsavgiften på 300 kr för resten av säsongen. Ingen föranmälan krävs och all övrig information meddelas på plats av våra ledare. Kom gärna i god till upptakten!

 

UPPSTART HANDBOLLSSKOLAN
Handbollsskolan för pojkar födda 2015 har uppstart lördag 1/10 09.30 och pojkar födda 2014 10.30.
Vi håller som tidigare säsonger till i Trädgårdsskolan i Trädgårdsstaden.

 

Registrering/inskrivning sker direkt på plats den 1/10.

Läs mer

Sigge inför första cupmatchen

Då var det dags för första tävlingsmatchen säsongen 2022-23. För IFK Skövde väntar Anderstorps SK i första omgången av ATG Svenska cupen. Tränaren Henrik ”Sigge” Signell ger en lägesrapport inför onsdagens bortamatch.

– Efter försäsongsturnering och ett antal gemensamma träningar känns det då bra att starta med tävlingsmatch?

– Ja, verkligen! Träning i all ära, men det är ju faktiskt så att vi tränar för att spela matcher och inte tvärtom.

 – Hur ser du på försäsongen så här långt?

 – Med några spelare som har försvunnit och några spelare som tillkommit är vi medvetna om att det kan pendla i prestationerna. Så har det också varit, men överlag är jag nöjd och vi jobbar dagligen för att komma framåt, hitta roller, samarbeten och bli bättre för var dag.

-Vad vet ni om Anderstorp mer än att de spelar två divisioner under Handbollsligan?

– Vi vet att dom har precis som vi tappat en del spelare inför säsongen, men att dom fått in en hel del skickliga spelare. Dom vill såklart ta sig tillbaka till Allsvenskan och jag räknar med att dom är fullproppade av motivation inför vårt möte.

 -Anderstorp får starta med sex shoot outs och kan alltså ha 6-0 när spelet börjar. Hur ser du på det?

 – Det är förutsättningar som vi vet om och det är bara att köpa läget. Det skiljer trots allt två divisioner mellan lagen.

-Kommer ni gå runt med många spelare och testa olika spelformer under de här cupmatcherna?

 – Det får vi ta där och då, under matchernas gång. Men vi har många spelare att välja på och många spelare som har visat på försäsongen att dom vill vara med och spela. Vi har en fin bredd i laget och det ska vi fortsatt använda som ett vapen.

-I sommar har William Elovson, Adam Ljungquist och nu senast Linus Gustavsson varit framträdande i EM för U 20 respektive U 18. Vad säger om det?

 -Väldigt roligt och nyttigt att dom har fått den erfarenheten. Alla tre har dessutom presterat väldigt bra. Jag tror och hoppas att dom har fått med sig värdefulla erfarenheter som gör att dom kommer fortsätta utvecklas under säsongen.

 

Webbsändningen av matchen hittar du via länken nedan,

https://solidsport.com/svenskacupen-22-23/games/g/ez4e9uc4

 

Frågeställare: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Läs mer

Elias mot sina förra lagkamrater

Förre IFK-målvakten, Elias Karlsson (bilden), är laddad och står beredd att stoppa bollar mot sina forna lagkompisar.

Men först ska 20-åringen passa fram till hela sex shoot outs som kan ge hans  Anderstorp en smakstart med 6-0 i ATG Svenska cupens första gruppspelsmatch nu på onsdag.

– Det skulle ge oss en bra medvind och något för IFK att tvingas jobba med…

ASK åkte ur allsvenskan, tog blott elva poäng, och får spela vidare i div 1 södra.

Träningen inleddes först den 1 augusti och mötet med SM-finalisten Skövde är säsongens första match medan gästerna avverkat tre.

– Vi har faktiskt ingen aning om vart vi befinner oss. Men vi har allt att vinna och vill gärna övervinna, säger erfarne tränaren Ulf ”Tubbi” Sivertsson med bl a tre SM-guld med Drott (ett som spelare) och fem danska mästerskap med Kolding på meritlistan.

ASK har tappat fem etablerade spelare från ifjol och fyllt på med sex yngre. Elias Karlsson är kvar som förstemålvakt.

– Jag hade fyra fina år i Skövde fram till 2021, men konkurrensen blev för tuff med Norsten och Bang. Här får jag spela mycket mer. Och landslagsledningen har inte glömt mig. Jag var med i bruttotruppen till U-EM där Adam (Ljungquist) och William (Elovson) så framgångsrikt representerade IFK.

Förberedda motståndare

ASK kommer till premiärspel från en långhelg i Halmstad med mycket teambuilding och en hel del shoot outs på agendan. Drott, som tränas av Ulf Sivertssons bror Thomas, har sparrat under gemensamma träningar.

ASK-coachen om att möta IFK Skövde:

– Svårast tänkbara motståndare med kvalité på varje position. Jag har exempelvis haft Viktor Hallén (SM-guld 2013) och Markus Sjöbrink under tiden i Drott och vet vilka skickliga spelare vi ställs mot. För oss gäller att hålla nere de tekniska felen och ta tillvara varje målchans. Och ha kul och njuta!

Text: Kjell-Ove ”KOA” Andersson. Foto: Viktor Ljungström

FAKTA – gruppspelet.

13 aug: IFK Ystad-Amo 29-27

17 aug: Anderstorp-IFK Skövde.

20 aug: IFK Ystad-Anderstorp.

21 aug: Amo-IFK Skövde.

25 aug: IFK Skövde-IFK Ystad.

27 aug: Anderstorp-Amo

Läs mer

Svenskt silver i EM

Sverige fick nöja sig med silver när EM för U 18 i Montenegro avslutades med finalen på söndagskvällen. Spanien vann med 34-32 efter svensk ledning i paus med 16-15.

De svenska spelarna ska dock ha all heder av hela turneringen och även finalinsatsen. IFK Skövdes Linus Gustavsson spelade liksom tidigare en av huvudrollerna. Linus var på plan i princip hela matchen. Han var mycket delaktig i spelet och svarade för fem mål.

Linus sista mål fram till 32-33 gav svenskt hopp inför slutminuterna, men de stora spanska killarna var helt enkelt för starka och fick dessutom en utvisning med sig inför slutminuten.

Matchens lirare i Sverige var Axel Månsson som svarade för inte mindre än 13 mål. Liksom Linus gjorde även Pelle Segertoft fem mål.

Läs mer

Linus redo för den stora finalen!

Sverige är i final i Europamästerskapet för U 18 i Montenegro. IFK Skövdes Linus Gustavsson har verkligen spelat en av huvudrollerna på vägen till söndagens final mot Spanien.

-EM har varit nästan overkligt så här långt. Det här kunde jag verkligen inte tro inför mästerskapet, säger Linus ödmjukt dagen före den stora finalen.

I både sista gruppspelsmatchen mot Norge och fredagens semifinal mot Ungern bidrog Linus mycket starkt till de svenska segrarna. Han gjorde sex mål i båda matcherna (bilden från mötet med Ungern där Linus gör ett av sina mål) och dessutom en rad fina framspelningar. Matchens lirare blev titeln mot Norge.

-I flera matcher har ni vänt halvtidsunderläge till segrar. Har du någon förklaring till det?

-Vi är ett riktigt gott gäng som hjälper varandra i alla lägen. Det betyder så mycket.

-Och du vågar sätta bollarna även när det är som mest spännande och avgörande?

-Jag försöker bara i alla lägen göra det som känns bäst och det jag behärskar mest.

Lugnt dagen före

Lördagen ägnar de svenska killarna åt lite lugn uppladdning. På dagen står bland annat frågesport på programmet och på kvällen väntar lite lätt träning.

För tredje gången på kort tid väntar nu Spanien. I förturneringen i Norge blev det oavgjort, medan Spanien vann i gruppspelsmötet.

-Nu är vi verkligen revanschsugna. Vi borde vid det här laget veta hur vi ska möta spanjorerna, säger Linus som uppskattar det stora förtroende han fått från ledningen hittills i EM och hoppas givetvis på mycket speltid även i finalen.

-Det vi lovat varandra är att kriga och ge allt in i det sista!

Avkast söndag kl 17.30 och matchen kan ses via EHFTV.

Text: Bengt Andersson

 

 

Läs mer

Linus laddar för EM-final

Sverige är klart för final i U EM i Montenegro. Detta efter en ny lysande insats av laget och inte minst IFK Skövdes Linus Gustavsson. Sverige besegrade Ungern i semifinalen med 33-30.

-Härligt och fantastisk, jublade Linus när han kramades om av förbundskapten Björn Sätherström.

Linus gjorde åter en avgörande insats och bidrog mycket starkt till segern. Sex mål och flera assist noterades på IFK:s niometersspelare.

Mer inför finalen kommer på IFK:s sociala sidor.

Läs mer

Tufft riksläger för IFK:s Philip

IFK Skövdes vänsterkantspelare Philip Hufvudsson har varit på förbundets Riksläger 4 för 05-or.

-Det var ett tufft läger, men verkligen en spännande och kul upplevelse, summerar Philip dagarna i Halmstad.

Den fyra dagar långa vistelsen, tillsammans med ett 30-tal lovande handbollsjuniorer från hela landet, innehöll inte minst många olika fysiska övningar.

-Dessutom var en rad olika tester. Det handlade både om styrke- och löptester, berättar Philip som nu laddar för en ny säsong med de övriga IFK-juniorerna.

Totalt blev det också fem tvåtimmars handbollspass. Sista dagen ägnades också åt matchtest.

-Det här var givetvis en fin kick när vi nu dragit igång på allvar inför säsongen 2022-23.

Text: Bengt Andersson

Läs mer

Linus matchvinnare när semifinalplatsen säkrades

Sverige är klart för semifinal i EM för U 18 i Montenegro. Stor matchvinnare när Sverige besegrade Norge i den sista huvudgruppspelsmatchen var IFK Skövdes Linus Gustavson. Han gjorde sex mål och – dessutom väldigt viktiga fullträffar – när Sverige vann med 28-25 på onsdagskvällen. Linus blev också utsedd till matchens lirare.

Sverige har nu besegrat både Danmark och Norge i gruppen och därmed är det semifinal som väntar tillsammans med Spanien från denna huvudrunda.

Motståndare blir klart när alla gruppspelsmatcher är avklarade. Matchen om medaljerna avgörs under veckoslutet.

Målgörare mot Norge: Linus Gustavsson 6, Axel Månsson 5, Noah Martinsson 4, Jonahtan Andersson 3, Pelle Segertoft 3, Axel Andersson 2, Elias Lundstedt 2, Theodor Starck 2 och Marcus Björkman 1.

Semifinalen spelas mot Ungern med matchstart fredag kl 18.00

Läs mer

Ligapremiär för IFK hemma mot Hammarby

Svenska Handbollförbundet har fastslagit spelprogrammet för Handbollsligan 2022-2023. För IFK Skövde blir det hemmapremiär mot Hammarby fredagen den 16 september kl. 19.00. Första bortamatchen spelas i Partille Arena mot Sävehof torsdagen den 22 september kl.20.00.

Länk till spelprogrammet hittar du via länken/bilden nedan.
Notera att justeringar i spelschemat kan tillkomma, avseende datum, avkasttid och spelplats.

Säsongskort
Har du inte redan tecknat säsongskort till säsongen 2022-2023 gör du det enkelt via Biljettsidan.
Alternativt kontaktar du oss på kansli@ifkskovdehandboll.com eller 0500-41 40 50 för personlig service.

Spelschema

 

Läs mer
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com