Nyheter

Förlust för HK Skövde i toppmötet mot HK Country

Efter fyra raka vinster för utvecklingslaget HK Skövde kom säsongens första förlust på lördagseftermiddagen borta i toppmötet mot hittills obesegrade HK Country.

Matchen var helt jämn i tolv minuter fram till 8-8, därefter gjorde HK Country fyra raka mål fram till 12-8. Efter första halvleken var det underläge med tre bollar då resultattavlan visade 14-11.

I andra halvlek kunde inte HK Skövde stå emot riktigt, underläget ökade sakta hela tiden och det blev till slut förlust med nio mål.

I serietabellen är HK Skövde dock fortfarande kvar på andraplatsen efter just HK Country, och nästa söndag väntar ännu ett topplag då Backa HK kommer på besök i Arena Skövde C.

Matchfakta:

HK Country – HK Skövde 30-21 (14-11)

Målskyttar:

HK Country: Viktor Röxner 7, Christoffer Eriksson 5, Jonathan Forss 5, Adam Drebin 3, Max Skog 3, Erik Nyström 2, Paul Källén 2, Adam Lind 1, Jakob Thufvesson Lundin 1, Kristoffer Otter 1.

HK Skövde: Adam Ljungquist 4, Daniel Björk 4, Lucas Gustafsson 3, Erik Andersson 2, Albin Borg 2, William Elovsson 2, Herman Dyberg 1, Isak Green 1, Isak Svarén 1, William Fock 1.

Utvisningar:

HK Country: 2×2 min

HK Skövde: 4×2 min

Domare: Thomas Hellgren, Rasmus Wallin.

Läs mer

Blå Kamraternas fjärde raka – Klar seger i derbyt mot HKC78

Blå Kamraterna HK fortsätter att imponera i div III-handbollen. Lördagens derby mot Countrys ungdomslag HKC78 slutade med en klar seger för Blå Kamraterna. Siffrorna skrevs till 38-29 (19-12).

Blå Kamraterna började i ett högt tempo, tog ledningen med fyra mål och släppte HKC78 närmare under resten av matchen. Kamraterna spelade ett stabilt försvarsspel och varierat anfallsspel under stora delar av matchen.

HKC78 hade vunnit sina två första matcher så detta var inte bara derby utan även lite av tidig seriefinal.

Målskyttar Blå Kamraterna: Victor Edvinsson 8, Johan Hedman 7, Erik Carlberg 5, Noel Litstrand 4, Isak Lindberg 3, Joel Blomstrand 3 , Oskar Gertsson 3, Oskar Svantesson 3 och Elis Lindström 2.

Främste målskytt i HKC78 var Niklas Lilliedahl 7

Läs mer

Nya tvåårskontrakt med tre av IFK:s nyckelspelare

IFK Skövde HK har skrivit nya tvåårskontrakt med Richard Hanisch, Matias Helt Jepsen och Fabian Norsten.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström konstaterar att sedan 2018 har handbollspubliken i Skövde haft förmånen att i Richard Hanisch och Matias Helt Jepsen fått njuta av två stora spelare i den blåvita tröjan.

-För 18 månader sedan hade vi dessutom den stora glädjen av att kunna knyta till oss Fabian Norsten, en av de största målvaktstalangerna i svensk handboll.

Ulf Nyström fortsätter:

-Vi är nu glada och stolta över att kunna tillkännage att Matias, Rickard och Fabian valt att förlänga sina kontrakt med klubben i ytterligare två år.

IFK Skövdes fortsätter resan mot att etablera sig som ett topplag i den svenska ligan. På sikt antas då utmaningen att åter kunna spela i Europa och på allvar sikta mot den ädlaste av valörer nationellt. Då är det här tre mycket viktiga spelare.

-Därför känns det väldigt bra att ha säkrat upp dem i ytterligare två säsonger framöver, säger sportchefen.

Stora ting på gång…

Richard Hanisch är glad över att fått möjligheten att förlänga sitt avtal ytterligare två år.

-Jag och familjen trivs bra i IFK och Skövde. Tycker att vi har en spännande grupp som jag hoppas vi kan uträtta stora ting med, säger 30-årige Richard som nu rehabtränar efter den fingerskada han ådrog sig tidigare på säsongen.

Drömmer om SM-guld

Matias Helt Jepsen säger i en kommentar att han är otroligt glad för förlängningen av avtalet.

-Men familj och jag trivs bra i föreningen och i sta´n. Det var absolut första prioritet att förlänga avtalet med IFK Skövde. Jag trivs med mina lagkamrater och ledarstaben och tycker att vi har ett spännande lag som kan spela om de absoluta topplaceringarna.

-Mitt hopp och dröm är att vara med och vinna första SM-guldet till IFK, säger 32-åringen.

Bästa miljön

Även 20-årige målvakten Fabian Norsten står just nu utanför laget efter den skada han ådrog sig i somras, men hoppas snart vara spelklar igen. Fabian tycker att det är väldigt roligt att förlänga.

-Jag tror väldigt mycket på det vi gjort och det vi fortsatt gör här i IFK Skövde.  Det är en bra miljö att utvecklas i och jag känner att jag är i helt rätt klubb.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

 

 

Läs mer

Regeringen öppnar för 300 på läktarna

Från den 1 november kommer det att bli tillåtet med 300 personer på läktarna vid idrottsevenemang.

-Det är ett positivt besked i rätt riktning, säger IFK Skövdes klubbchef Erik Sackari.

Regeringen gav på torsdagseftermiddagen besked om att det blir möjlighet till publik på arenorna. Det blir inte 500 åskådare som var det tidigare förslaget, utan gränsen sätts vid 300. Inga ståplatser tillåts utan alla måste sitta ned.

Förberedelser klara

IFK Skövde HK har länge förberett att i Arena Skövde kunna ta emot fler åskådare än de 50 som just nu är tillåtna.

Erik Sackari säger att klubben nu är redo.

-Det här ger oss ju chans att visa upp oss för fler av våra supportrar och samarbetspartner. Spelarna gläds förstås också över att det kan bli bättre tryck på läktarna.

IFK Skövde följer vad myndigheter och ansvariga inom svensk handboll säger för framtiden.

Kan justeras

-Det sägs att siffran kan justeras beroende på  säkerheten fungerar. Vi är beredda på eventuella nya besked. Givetvis kommer vi att ha full fokus på att säkerhetsarbetet ska fungera perfekt, säger klubbchefen.

Idrottsminister Amanda Lind påpekade att minst en meters avstånd till varandra gäller och att  det ska skapas förutsättningar att hålla det avståndet under arrangemangen. Två personer i samma sällskap får sitta tillsammans.

Statsminister Stefan Löfvén var tydlig på presskonferensen med att idrottsrörelsen måste hålla sig till reglerna, så att smittspridningen inte ökar.

IFK:s nästa hemmamatch är mot OV Helsingborg den 28 oktober. Då gäller alltså fortfarande att bara 50 personer får tillträde. Första matchen med 300 åskådare blir den 16 november mot Lugi.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

Läs mer

IFK Skövde och HV Tidaholm i samarbete

IFK Skövde HK och IF HV Tidaholm har upprättat ett avtal angående tre spelare i Tidaholms 06-lag. Killarna tränar och spelar matcher med Tidaholm, men tränar också en del med IFK.

-Men framför allt lirar dom USM med vår P 14-lag eftersom Tidaholm inte är med där. Det blir en win-win-situation för alla, kommenterar IFK:s sportchef Ulf Nyström.

I den handlingsplan som upprättats för IFK:s samverkan med HV Tidaholm understryks att det handlar om att stärka relationerna mellan klubbarna.

-Spelare ska inte bara kunna komma från Tidaholm till Skövde utan även kunna gå den omvända vägen. Vi utbildar många unga lovande spelare i vår klubb, men alla kan inte spela i vårt representationslag.

Ömsesidigt utbyte

Peter Larsson, ordförande i HV Tidaholm, gläds åt det nya avtalet

-Vi tror på den här formen av samarbete. Jag ser det som ett ömsesidigt utbyte som är bra för handbollen och utvecklande för unga ambitiösa killar, säger Peter Larsson som hoppas på möjligheterna att bredda kontaktnätet även på ledarsidan.

Ledare från Tidaholm kan komma att bjudas in till IFK:S ledarträffar. Redan nu har ledare från Tidaholm varit med på några träningar för P14-laget.

-Vi ser det här som ett långsiktigt samarbete för att utveckla relationen med IFK Skövde, samt att våra ledare och spelare kan ta del av den kompetens och erfarenhet som IFK Skövde har. Det här gynnar handbollen lokalt och regionalt på sikt, säger Peter Larsson.

Regionalt samarbete

Ulf Nyström påpekar också vikten av att det kommer finnas kvar klubbar som bedriver handboll på övriga orter i Skaraborg. Att utveckla ett regionalt samarbete finns med i handlingsplanen.

-Kan vi hjälpas åt är det naturligtvis något som gynnar sporten både på toppen och bredden, säger sportchefen i IFK Skövde.

Fotnot: De tre Tidaholmspelare som nu är aktuella heter John Gård, Melker Blomberg och Lukas Sannerstedt.

Text: Bengt Andersson

Läs mer

Uteblivit segerjubel för IFK i Ystad

Det blev en match som verkligen svängde när IFK Skövde gästade IFK Ystad och spelade 23-23 på tisdagskvällen. I första halvlek såg det ut som IFK skulle vända tillbaka till segersvit igen men ledning 15-11i paus räckte alltså inte till mer än en poäng. Inget IFK-jubel denna gång heller alltså.

-Totalt sett tycker jag ändå att det här var ett fall framåt jämfört med de två senaste matcherna, summerade IFK-tränaren Henrik Signell.

Stora ledningar

Det började annars på bästa tänkbara sätt. IFK var snabbt upp i ledning som vid två tillfällen under första halvlek var hela sex mål stor.

-Vi började väldigt bra. Det var rörelse över hela banan och spelarna gjorde bra avtal under hela första akten, tyckte Signell.

Ystad kom närmare och närmare

Det såg bra ut även under första tio minuterna efter paus. Fyramålsledningen kunde varit större, men fyra frilägen gav ingen utdelning. Stor orsak var förstås Måns Landgren som kom in i Ystadsmålet och storspelade.

-Ystad äter sig istället ikapp och med tio minuter kvar har vi 19-19 på anslagstavlan. Vi blir stressade och vill nog för mycket. Stundens allvar efter de senaste förlusterna blev allt för tydlig, säger IFK-tränaren.

Avslutningen blev dramatisk. Vid 22-22 missar IFK för andra gången efter paus att göra mål på straff och istället kan hemmalaget gå upp i ledning för första gången sedan 1-0 i inledningen. Dan Beck-Hansen kunde se till att det i varje fall blev en poäng genom att göra matchens sista mål och därmed uppe i över 100  mål i IFK-tröjan.Detta var hans 102:a.

Storspel av hemmamålvakt

Återigen var det alltså motståndarnas målvakt som blev matchens lirare. En tillfällighet att det blir så? Måns Landgren hade i varje fall över 50 i räddningsprocent.

IFK Ystad – som nyligen besegrat Sävehof och Alingsås – ska naturligtvis ha erkännande för att man kom igen trots fantastiskt många tekniska fel matchen igenom.

I IFK är givetvis inte allt nattsvart även om det inte blev vinst den här gången heller. Försvarsinsatsen totalt sett är klart godkänd, men framåt måste det förstås bli bättre utdelning än vad det blev i andra halvlek.

-Vi spelar för varandra och står upp tillsammans, berömmer Henrik Signell.

IFK-tränaren är också övertygat om att spelet finns där för måna poäng i framtiden – kanske blir det nästa onsdag då OV Helsingborg gästar Arena Skövde.

Målskyttar

IFK Skövde: Jack Thurin 5, Dan Beck-Hansen 4, Kristian Jakobsen Stranden 4, Rasmus Wremer 4, Fredrik Mossestad 3, Victor Ljungquist, Matias Helt Jepsen och Kristian Svensson ett vardera

IFK Ystad: Christopher Schnell 5, Freddy Andersson 4, Jonathan Mollerup 4, Filip Långh 4, Emil Hansson 2, Jostein Epland, Christoffer Nilsson, Oskar Cosmo och Jesper Gustavsson ett vardera.

Text: Bengt Andersson

Läs mer

Sigge snackar inför IFK Ystad borta

Efter två nederlag i rad är det på tisdag dags för IFK Skövde HK:s nästa utmaning. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell har att förbereda sitt gäng på ett möte mot ett formstarkt motstånd i form av IFK Ystad på bortaplan.

– En dryg veckas matchuppehåll efter de båda förlusterna mot Önnered och Redbergslid. Var det rent av bra att få ett relativt långt uppehåll innan nästa match?

– Ja, det känns som att det kom lägligt med ett litet avbrott från match där vi fått möjligheten att gå till botten med våra senaste prestationer och träna på det vi vill och behöver förbättra. Vi är helt överens i gruppen om vad som fallerat och jobbar hårt för att ta oss ur det.

– Finns det några särskilda slutsatser att dra från de poänglösa duellerna?

– Ja, det gör det, men det har inte varit samma saker som varit orsaken till att vi förlorat de två senaste matcherna. Däremot är vi alla medvetna om att vi alla, enskilt måste kämpa hårt för att det ska bli fler vinster i de närmsta matcherna. Det finns naturligtvis konkreta saker vi vill förbättra och det vi lagt mest fokus på är vårt försvar. Det har sett bra ut i veckans träningar så det ser jag hoppfullt på.

Handbollsligan har hittills bjudit på en hel del överraskande resultat. I många matcher har det också svängt rejält. Stora ledningar har ibland inte ens räckt till poäng. Finns det någon förklaring till att det sett ut så här?

– Jag kan bara spekulera, men det kan vara så att avsaknaden av publik är en anledning. Man är så van att de finns där och stöttar och klappar. Känslan blir lite karaktär av en träningsmatch även om lagen vet vad som står på spel.

-IFK Ystad tillhör de lag som blandat och gett. I serieupptakten förlorade laget mycket stort mot OV Helsingborg och nu senast besegrades Alingsås på bortaplan med sex bollar. Är det rent av ett topplag som väntar på tisdag?

– Dom har i alla fall kapaciteten att vara det för dom har visat en väldigt hög högstanivå. Vinner man borta mot Alingsås som varit formstarka det senaste så är man ett riktigt bra lag.

-Målvakten Henrik Nordlander – med förflutet i IFK Skövde – gjorde en stormatch senast. Har IFK Ystad några andra nyckelspelare att se upp med extra?

 – Jag tycker framförallt att vi bör se upp med högernian Jonathan Mollerup som är irrationell och farlig hela tiden. Utöver honom så har dom varit vassa från kanterna.

 -Till sist – hur viktigt är det att vända trenden när det gäller att ta poäng?

– Det är klart att vi väldigt gärna vill vinna varje match vi ställer oss på banan. Vi är en grupp som mer eller mindre lever för att vinna och drivs starkt av det varje dag. Samtidigt måste man vara medveten om att alla lag har samma vilja. Vi vet att vi kan prestera bättre än vi gjort de senaste matcherna och arbetar för att göra bättre prestationer fortsättningsvis. Gör vi det kommer det öka våra chanser att få med oss två poäng.

Men så gott som alla lag i ligan har haft eller har sviktat i vissa matcher hittills så vi är inte i en djupare svacka än andra lag. Men vinna, det är nåt vi älskar att göra!

Frågeställare: Bengt Andersson

Läs mer

Fjärde raka för HK Skövde efter en makalös andra halvlek

Med bara tre insläppta mål i andra halvlek tog utvecklingslaget HK Skövde sin fjärde raka seger på fredagkvällen genom att besegra HP Tibro med 27-15.

Det var HK Skövde som började bäst och ledde efter en kvart med 8-4. Därefter svängde matchen, gästande Tibro kom ikapp och ledde till och med med en boll innan halvtidsresultatet fastställdes till 12-12 av Johan Hedman.

I andra halvlek var det HK Skövde för hela slanten, och Elias Karlsson spikade igen totalt i målet. Hemmalaget inledde med att göra tio raka mål upp till 22-12, och det var först efter 20 minuter man släppte in ett mål i andra halvlek. HK Skövde vann till slut klart med 27-15 efter att ha släppt in bara tre bollar i andra halvlek. Dessutom var det en jämn och bra fördelning i målskyttet med hela tio olika målskyttar.

Fjärde raka segern därmed, och härnäst väntar ett tufft derby lördag 24 oktober borta mot HK Country som också är obesegrade hittills.

Matchfakta:

HK Skövde – HP Tibro 27-15 (12-12)

Målskyttar:

HK Skövde: William Elovsson 5, Daniel Björk 4, Isak Green 4, Adam Ljungquist 3, Johan Hedman 3, Erik Andersson 2, William Fock 2, Albin Rosén 2 (1), Lucas Gustafsson 1, Albin Borg 1.

HP Tibro: Algot Påhlsson 5, Viktor Broman Dahl 3 (2), Philip Pettersson 3, Martin Lundberg 1, Melwin Påhlsson 1, Anton Påhlsson 1, Liam Wallin 1.

Utvisningar: 

HK Skövde: 1×2 min

HP Tibro: 2×2 min

Domare: Annie Eriksson, Helena Johansson.

Läs mer

Blå Kamraterna vände och vann!

Det blev ett rafflande slut när HK Blå Kamraterna tog sin tredje raka seger i div III genom att i Arena C besegra HV Tidaholm med 23-21 (9-13) på torsdagskvällen..

Det unga hemmalaget hade en seg start på matchen och låg som mest under med sex bollar innan upphämtningen började.

Tidaholm var i ledning med 13-9 i halvtid. I andra halvlek fick Kamraterna bättre träff i försvarsspelet och sakta men säkert gick hemmakillarna i kapp.

21-21 gjordes med fyra minuter kvar.  Under de sista minuterna blev det ytterligare två mål för ”de blåa” och slutresultat blev alltså 23-21.

Målskyttar Blå Kamraterna: William Lööw Brunell 5, Johan Edman 5, Victor Edvinsson 4, Viktor Siem 3, Joel Blomstrand 3, Albin Borg, Heman Schneider och Oskar Svantesson 1 var.

Målskyttar Tidaholm: Hampus Hansen 5, Erik Thurén 4, Linus Skoog 3, Anton Wennberg 2, Martin Ström 2, Ludvig Lind 2, Isak Svensson 2 och Filip Wettereteg 1.

Starkt kämpat och välförtjänt segerjubel!

Läs mer
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com