Nyheter

Stark HK-insats – BK föll knappt igen

En rejäl seger respektive en sur uddamålsförlust. Så blev lördagens utfall för IFK-juniorernas två lag i det parallella seniorspelet.
I div 2 västra vann HK Skövde bortamatchen mot Stenungsund HK med odiskutabla 33-26 (16-11). IFK-pojkarna svarade för två ordentliga ryck i målprotokollet. Före paus förvandlades 4-4 till 10-4 och efter vilan stack gästerna ifrån vid 17-15 till ointagliga 23-16. Rena rama tennissiffrorna alltså. 6-0 och 6-1 – mitt i matchen.
IFK-tränaren Peter Johansson:
– Signifikativ för båda rycken var starkt försvar följt av snabba kontringar. Ett vägvinnande koncept vi försöker utveckla och blir allt bättre på.
Theodor & Theodor
Segern var HK: s fjärde på raken efter en resultatmässigt tuff säsongsupptakt. Tyvärr skadades starke målskytten Theodor Lindahl tidigt i matchen och tvingades utgå med befarad knäskada.  Bland andra Alfred Gustafsson fick då kliva ut och ta ansvar på nio meter, vilket han gjorde framgångsrikt.
Peter Johansson igen:
– Alla tog sina roller och bidrog. Samtliga utespelare (utom Lindahl som lämnade arenan redan vid 4-4 för sjukhusbesök) kom med i målprotokollet. Även HK- debutanten Theodor Arrhenius, vilket var extra roligt.
HK Skövde spelar härnäst på fredag hemma mot HB 78 från Jönköping med avkast kl 19.30 i Arena C.
HK:s målskyttar: Simon Brodow 6, Wilmer Gustafsson 6, Alfred Gustafsson 5, Isak Borg 4, Linus Gustavsson 4, Erik Enell 3, Jacob Gustavsson 2, Philip Hufvudsson 2, Theodor Arrhenius 1.
 Grym förlust
Blå Kamraterna gjorde den långa bussresan till Deje i Värmland för möte med Brukspöjkera i division 3 väst norra. Tyvärr slutade tillställningen med ytterligare en försmädlig uddamålsförlust. 32-31 till hemmalaget efter BK-försprång i paus med 17-16.
BK- coachen Jonatan Eriksson summerar insatsen så här:
– Vi gör egentligen endast tio bra minuter när vi går loss till 16-11. Vi ledde också med 21-18 och 27-26, men kunde inte knyta ihop säcken.
Förlusten var lagets tredje med uddamålet. Lägg därtill ett nederlag med två bollar.
– Vi får se det som läropengar. Det är mestadels 17-åringar mot seniorer, konstaterar Jonatan Eriksson och berömmer målvakten Oskar Palm som lagets bäste. Övriga kan bättre.
Nästa match för Blå Kamraterna spelas på torsdag mot Team Kropps i Arena C med avkast kl 19.30.
Målskyttar mot Brukspöjkera: Jonathan Henriksson 6, Erik Persson 5, Victor Lideskär 5, Hugo Ottosson 4, Tage Johansson 4, Arvid Redzic 3, Hugo Schönborg 2, Gustav Schönborg 1, Arvid Svare`n 1.
Text: Kjell-Ove ”KOA” Andersson Foto: Viktor Ljungström
Läs mer

Tunga perioden fortsätter för IFK

Det blev en ny förlust för IFK Skövde mot OV Helsingborg. Gästerna vann lördagens match i Arena Skövde med 30–25 (15-13).

Helsingborg hade tre segrar på tolv matcher. Efter dubbelmötet mot IFK Skövde har man fem.

Tränaren Tony Johansson hade inte alls räknat med fyra poäng mot IFK.

– Vi var rätt långt ner i skorna, men vi gnetar och spelar snålt. Det ska vara jobbigt att möta oss, säger han.

Det har IFK Skövde, som sagt, fått erfara – två gånger om dessutom.

– Det finns inget att skylla på. Vi presterar inte tillräckligt bra, säger IFK:s tränare Henrik Signell.

Matchen då?

Hemmalaget kom tillbaka efter en olycklig start. Gästernas tremålsledning (3–0 och 4–1) hämtades igen och efter dryga kvarten ledde IFK med 9-7.

Fem mållösa minuter gjorde att Helsingborg tog tillbaka målinitiativet. 11–7-ledningen släppte aldrig skåningarna ifrån även om IFK Skövde bara var ett mål ifrån vid några tillfällen.

21–19 blev i den andra halvleken snabbt till 24­–19 och någon dramatik blev det aldrig.

8-1 i räddningar men underläge i paus

Noterbart från den första halvleken var att IFK-målvakten Victor Bang hade åtta räddningar medan kollegan i Helsingborg, Samuel Johansson, hade en. Men det var gästernas som var i ledningen…

IFK Skövdes spel blev lättläst när niometerskyttet inte fungerade.

– Det fick vi stopp på, säger en nöjd Helsingborgstränare.

Samtidigt fick aldrig hemmaspelarna upp tempot utan hamnade i gästernas lägre tempo vilket inte gynnade IFK:s anfallsspel.

Mittsexan Markus Sjöbrink utsågs helt riktigt till bästa hemmaspelare. Han var klippan i försvaret och gjorde också fem mål framåt.

– Svårt att förklara direkt efter matchen, men jag tycker att vi är där. I början av serien hittade vi vägar, men det är bara att jobba vidare.

Samma analys var Henrik Signell inne på.

– Känslan sträcker sig längre än Helsingborgsmatcherna. Vi tycker att vi är på gång. Vi gör bra träningar och vi har bra möten, men alla kan se och förstå att det sitter i huvudet. Just nu är vi sårbara för motgångar, men det är något vi jobbar med.

Senaste IFK-segern kom i slutet av oktober (RIK hemma).

Pris till bästa spelare i Helsingborg gick till Jonathan Wilthorn. I Helsingborgsmålet var Michael Andersson tillbaka sedan även han haft en tung period. ”Micke” – som spelade i IFK några säsonger – var förstås glad över att vara tillbaka som vinnare i Arena Skövde.

-Förstår att det känns tungt för IFK, men för oss var naturligtvis detta viktiga poäng, tyckte Micke på presskonferensen.

Nu väntar Önnered borta för IFK om en dryg vecka. Nästa hemmamatch spelas måndag 19 december då Alingsås kommer till Arena Skövde på besök.

Matchfakta

IFK Skövde–OV Helsingborg 25–30 (13–15)

Målen, IFK Skövde: Markus Sjöbrink 5, Viktor Hallén 5, Daniel Ekman 5, Bjarni Valdimarsson 3, Erik Sääf 3, Jonas Samuelsson 2, Victor Ljungquist 2

Helsingborg: Asgeir Vignisson 7, Jonathan Wilthorn 5, Emil Andersson 4, Andreas Windahl 3, Albert Månsson 3, Felix Spross 2, Casper Lindgaard Holmen 2, Jonathan Lundgren 1, Emil Lindkvist 1, Linus Eriksson-Lilja 1, Jensen Villads Raahauge 1.

Utvisningar, IFK Skövde: 2×2 min. Helsingborg: 1×2 min.

Domare: Glenn Korsar och Jonas Torman

Publik: 738 personer.

Text: Thomas Wedin Foto: Viktor Ljungström

Läs mer

Krille tillbaka på bänken

Det är dags för Kristian ”Krille” Svensson att återgå som assisterande tränare i IFK Skövde HK. Läget i truppen är nu sådant att inte IFK-veteranen behövs på planen.

-Det är riktigt att Krille sedan i onsdags återgått till sin tjänst som assisterande tränare till Henrik, kommenterar IFK:s sportchef Ulf Nyström..

Det var efter säsongen 2020-21 som de båda veteranerna Kristian Svensson och Rasmus Wremer deklarerade att det var slutspelat. För Krille väntade istället assisterande rollen till huvudtränaren Henrik Signell.

Ganska snart blev skadesituationen i truppen dock sådan att Krille fick ta på sig tröja 11 igen. Det har blivit flitigt matchande både förra säsongen och den här hösten. Nu är det dock dags för 41-åringen att sluta igen.

Följer planen

Ulf Nyström konstaterar att Krille hjälpt laget på ett väldigt bra sätt under hösten.

-Det är vi verkligen jätteglada med tanke på att Victor Ljungquist och Daniel Ekman varit skadade. Nu är de tillbaka och vi har full trupp inför de avslutande matcherna inför uppehållet.

Nyström understryker också att det inte är någon dramatik i det här.

-Vi följer helt enkelt den plan vi har haft från i somras.

Ledarroll på lördag

Krille kommer alltså att återfinnas på bänken i ledarstaben när IFK möter OV Helsingborg i Arena Skövde på lördag kl 16.00.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

Läs mer

Nytt treårskontrakt med Adam Ljungquist

Adam Ljungquist och IFK Skövde HK har skrivit under ett nytt treårskontrakt.
Ur-IFK-aren Adam – som fyller 20 år dagen före julafton – är mycket nöjd med att allt redan nu är klart för lång tid framöver.

Sportchefen Ulf Nyström tycker att det väldigt glädjande att Adam väljer att fortsätta sin fina utveckling i den blåvita föreningen även de kommande tre åren.
– Adam gjorde en väldigt fin inledningssäsong i ligan förra säsongen och har under den här sommarens U20 EM och höstens ligaspel fortsatt att visa framfötterna.

Nyströmunderstryker dessutom Adam är det en härlig person utanför banan.
– Han har gått hela den långa vägen från bollskola till vårt elitlag och är på det sättet en fin ambassadör för oss och vår verksamhet, säger sportchefen.

Läs mer

IFK Skövde Julshop

Handla dina julklappar i IFK:s julshop.

Tisdag 6 december 16:00-19:00 finns vi på plats i foajén på Arena Skövde för att sälja supporterprodukter, utvalda Salmingprodukter och annat smått och gott.
OBS! Utförsäljning av utvalda produkter till kanonpriser!

Det kommer även finnas Idrottsrabatten och matchbiljetter till försäljning.

Besök oss för att julhandla, snacka handboll eller bara ta en fika (Vi bjuder på enklare fika).

Har du frågor eller funderingar kring ditt digitala säsongskort eller IFK Skövde Gameday-app (digitalt matchprogram), kom till Julshopen så hjälper vi dig.

 

 

 

Varmt välkomna!

 

Läs mer

Dubbelt grattis till Bjarni

IFK Skövdes Bjarni Valdimarrson har dubbel anledning att fira lite extra idag. Inte bara det att Bjarni fyller 24 år. Han har även blivit uttagen till Islands bruttotrupp inför kommande VM.

IFK:s vänsternia har spelat huvudroll i många av höstens ligamatcher och har svarat för 55 mål hittills. Vi gratulerar och önskar lycka till i fortsättningen.

Före detta IFK-are i Sveriges trupp

I Sveriges bruttotrupp till VM finns flera spelare med förflutet i IFK Skövde. Förutom målvakten Mikael Appelgren, Johan Sjöstrand och Fabian Norsten finns i den stora truppen även Jack Thurin och Andreas Nilsson. Den 13 december bantas bruttotruppen ned av förbundskapten Glenn Solberg.

Foto: Viktor Ljungström

Läs mer

Vi ska hitta vinnarspåret igen

Vi ska hitta vinnarspåret!

Tillsammans med er #blåkamrater på läktaren ska vi nu göra allt vi kan för att bjuda upp till kamp på lördag 3 december.
Serien vänder och OV Helsingborg står återigen för motståndet, nu hemma i Arena Skövde.

Slut upp i arenan och hjälp till att skapa stämning och inramning för att stötta våra #blåkamrater på planen.
Blå Torget (IFK:s mötesplats med serveringar och försäljningsställen) entréerna och biljettkassan öppnar 14:30.

Förköper din biljett gör du enkelt via e-biljettsidan, Tryck här!

Varmt välkomna in i värmen!

Läs mer

Bottennapp av IFK i Helsingborg

Den starka motvinden fortsätter att pressa IFK Skövde. Måndagskvällens möte med OV Helsingborg var ett nytt bottennapp. Helsingborg – som kom till den här matchen med sex raka förluster – vann med hela 30-23 (14-11).

-Vi var för dåliga helt enkelt, erkände också IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell framför TV-kameran efter matchen.

IFK har en riktigt negativ utveckling med oerhört smärtsamma insatser som denna match och den tidigare i höst mot Hallby. Det här var åttonde matchen i rad utan vinst!

-Vi föll tillbaka igen den här gången och håller oss inte till det bestämt, var IFK-tränarens analys.

Första kvarten, sen…

Inledningsvis såg det ändå förhoppningsfullt ut med IFK i ledning flera gånger. Efter en kvart var det dock slut på det roliga. OV gick till pausledning med tre bollar, ökade på i andra halvlekens inledning genom att göra 5-1 och gå upp till 19-12. IFK var sedan aldrig i närheten av att skaka hemmalaget.

OV fick det lätt

Helsingborg har haft det riktigt tung i höst. Det är också ett lag som spelar långsamt utifrån sina resurser, men fick ju det lätt denna kväll när motståndet var så dåligt. Samuel Johannesson i OV-målet vann målvaktskampen överlägset. 20-årige Albert Månsson var en annan OV-spelare som hade en härlig kväll.

Jonas målbäst

I IFK var Jonas Samuelsson vassaste målgöraren och agerade bra i första halvlek. Efter paus fick han dock bara lägga straffar. Noteras kan att IFK:s första mål från nio meter kom 45 minuter in i matchen.

Målgörare:
OV Helsingborg HK: Casper Lindgaard Holmen 5, Jensen Villads Raahauge 5, Albert Månsson 4, Jonatan Wilthorn 3,  Emil Lindkvist 3, Felix Spross 3, Emil Andersson 3, Johan Lundgren 2, Asgeir Vignisson 2
IFK Skövde HK:
Jonas Samuelsson 7, Bjarni Valdimarsson 5, Jonas Burud 3, Marcus Sjöbrink 3, Victor Hallén 2, Rex Blom 1, Daniel Ekman 1 och Victor Ljungquist 1.

Utvisningar Skövde 5, Helsingborg 3. Publik: 354.

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström.

Bengt Andersson/Viktor Ljungström

 

 

Läs mer
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com