IFK Skövde — Eskilstuna Guif

”Moral-besked” av IFK i svängig match

IFK Skövde var nere för räkning. Men åttamålsunderläget i den första halvleken hämtades in till delad pott (27–27) mot Eskilstuna Guif.

– Det här stärker oss inför slutspelet, menar IFK-tränaren Henrik Signell.

IFK Skövde inledde bedrövligt i hemmamötet mot Eskilstuna Guif på onsdagskvällen.

Redan efter elva minuters spel hade Henrik Signell använt det gröna timeout-kortet vid två tillfällen. Då ledde gästerna med 9–1 efter att bland annat ha gjort två mål med en ”gubbe” utvisad.

Åttamålsunderläget krympte så småningom till ett underläge på sju mål efter den första halvtimman (10­–17).

– Vi fick ingen träff bakåt och de fick springa igenom på individuella prestationer. Vi vill ju backa upp varandra. Det blev stress och oro där spelarna ville mycket på kort tid, säger Signell.

Som ett annat lag
I den andra halvleken kom IFK Skövde ut som ett helt annat lag. Ett mycket aggressivare försvarsspel bäddade också för ett mycket effektivare anfallsspel vilket gav utdelning direkt.

Nu var det helt plötsligt Zoran Roganovics gäng som hamnade i trubbel och efter sju minuter var det hans tur att lämna in det gröna kortet.

IFK hade då gjort 5–1 på Guif fram till 15–18.

– Vi pratade om att gå tillbaka till grunderna. Vi kunde gjort en del förändringar, men vi valde att lita på det vi kan, säger Henrik Signell.

Hemmalaget trampade på och kröp allt närmare även om Guif ett tag hade fem måls överläge så var det IFK:s halvlek. Om Guif vann den första halvleken med 17–10 var det exakt omvända siffror i den andra till hemmalagets fördel skulle det visa sig.

Dramatik in i det sista

Matchslutet blev dramatiskt. Dan Beck-Hansen skruvade elegant in 25–26-reduceringen med fyra minuter kvar.

Kvitteringen kom minuten senare genom Jack Thurin.

Och som om det inte vore nog så tog också Blåvitt ledningen för första gången i matchen. Richard Hanisch (bilden) blev siste hemmamålskytt.

27–26 blev dock till 27–27 och femte krysset för IFK var ett faktum.

– Jag är stolt och nöjd över att vi reste oss. Det här stärker oss inför slutspelet. Vi visar att vi har moralen, säger IFK Skövdes tränare Henrik Signell.

– Jag tycker att Guif är bättre än tabellen visar och i dag krigade de verkligen för en slutspelsplats.

Erik Persson tio målskytt
Pris till bästa spelare i Eskilstuna Guif gick till tiomålsskytten Erik Persson. Dan Beck-Hansen fick ta emot priset som kvällens bästa blåvita-spelare.

Ytterligare en match återstår innan serien kan summeras. För IFK Skövdes del handlar det om bortamöte mot Alingsås på lördag.

IFK Skövde kan bli fyra, femma eller sexa.

Matchfakta

IFK Skövde–Eskilstuna Guif 27–27 (10–17)

Målen, IFK Skövde: Dan Beck-Hansen 5, Richard Hanisch 5, Jack Thurin 4, Fredrik Mossestad 4, Rasmus Wremer 3, Victor Ljungqvist 2, Herman Dyberg 2, Rex Blom 2.

Guif: Erik Persson 10, Fredrik Gustavsson 6, Eric Johansson 5, Marcus Ekman 2, Pavle Karacic 1, Robin Andersson Dickfors 1, Daniel Freyr Andresson 1, Melker Norrman 1.

Utvisningar, IFK: 3×2 min.

Guif: 4×2 min.

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt

Text: Thomas Wedin  Foto: Viktor Ljungström

Inför:

Onsdag 2021-03-03 kl 19:00 i Arena Skövde

Domare 1: Johan Gedda
Domare 2: Joakim Lindbratt
Funktionär: Sören Andersson
Funktionär: Pär Brehmer
Delegat/MI: Samuel Abdallah

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

IFK Skövde — HK Malmö

Tredje raka oavgjorda matchen efter 22-22 mot HK Malmö

IFK Skövde spelade tredje raka oavgjorda matchen . Det blev 22-22 (11-10) mot HK Malmö i en tuff och tät fight. Fabian Norsten storspelade i IFK-målet och hade 50 i räddningsprocent.

Det blev som så många gånger tidigare en bra handbollsmatch när IFK och HK Malmö drabbade samman på fredagskvällen.

-Totalt sett är det en riktigt härlig fight. Vi gör betydligt bättre ifrån oss än de senaste båda oavgjorda matcherna. Jag tycker också att om något laget skulle vunnit så skulle det varit vi, summerade IFK-tränaren Henrik Signell.

Dramatisk start

Malmö kom till Skövde utan sina båda ordinarie målvakten Dan Beutler och Anton Hellberg. 18-årige Ebbe Håkansson fick starta, men skadades redan efter drygt två minuters spel. Det såg illa ut och Ebbe bars ut på bår. Beskedet efteråt var att det troligen rörde sig om att knät hoppade ur led.

-Det var ändå positivt att det inte handlade om korsband eller något annat svårt, tyckte Malmötränaren Stian Tønnesen efter matchen.

Torbjörn Jacobsson – nyligen ansluten till Malmötruppen – fick ersätta och inledde med flera friläges- och en straffräddning. Lagen följdes åt under hela första halvlek och turades flera gånger om med att vara i ledning med ett eller högst två mål. Mycket tack vare Fabian Norstens storspel i målet (55 procent räddningar) kunde IFK gå till halvtidsvila med ledning 11-10.

Dramatik in i det sista

Spänningen fortsatte i samma stil efter paus. Inget lag hade större ledning än två mål någon gång och ofta var det likaställning på anslagstavlan. I slutskedet vände IFK 19-20 till ledning 21-20 som blev 21-21. I slutminuten fanns hopp om hemmaseger efter 22-21 från Dan Beck-Hansen.  Malmös sista anfall gav dock straff och kvittering. IFK tog time out inför sista 19 sekunderna men något avslut lyckades det inte bli.

Slutspelskaraktär

De båda tränarna kändes ganska nöjda med resultatet trots allt.

-Vi har ju haft svårt här i Skövde på senare tid och nu känns det bra med poäng. Jag är också mycket nöjd med vårt försvarsspel, sade Stian Tønnesen.

Både Stian och ”Sigge” kände också at det var lite av slutspelskaraktär över matchen.

-Vi spelade mycket bra bakåt, men jag tycker också att vi skapade klart godkänt framåt. Malmö är ju trots allt väldigt tufft och tätt bakåt, tyckte Signell.

Fabian ändå inte riktigt nöjd…

Fabian Norsten räddade 20 skott och en straff och var givetvis matchens store spelare. Han fick också gång på gång berättade för media om sin kväll…

-Det dröjde länge innan jag kom till omklädningsrummet, men hade vi vunnit hade jag rusat in direkt och firat. Är trots allt lite sur över att vi inte vann, var ”Fabbes” kommentar.

Många i hemmalägret underströk att IFK gillar att spela mot lag som Malmö med stora och starka spelare.

-Vi har ju också gjort de bästa insatserna mot lag som Malmö och Kristianstad, säger den unge målvakten som självfallet utsågs till matchens hemmalirare.

En annan spelare med hög MEP är Fredrik Mossestad som var tillbaka och gjorde fyra mål på fem avslut.

Jildenbäck i ligan igen

Malmö har tagit tillbaka Hampus Jildenbäck till Handbollsligan igen efter spel i AIK. Det har visat sig lyckat och han blev gästernas främste målskytt. Pris till bäste spelare gick till Daniel Ekman.

Hjosonen Fredrik Lindahl får också mycket speltid och trivs med att spela i Skövde.

-Det är alltid roliga och tuffa matcher när vi möter Skövde, säger Fredrik.

Målgörare

IFK Skövde HK: Fredrik Mossestad 4, Jack Thurin 4, Rasmus Wremer 3, Matias Helt Jepsen 3, Richard Hanisch 3, Victor Ljungquist 2, Dan Beck-Hansen 2 och Kristian Svensson 1.

HK Malmö: Hampus Jidenbäck 6, Anton Blickhammar 5, Daniel Ekman 4, Simon Nyberg 2, Hampus Nygren 2, Magnus Persson 1, Awad Kassem 1 och Fredrik Lindahl 1

Utvisningar

IFK Skövde 2

HK Malmö 4

Straffar:

IFK Skövde 2

HK Malmö 3

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström

Inför:

Fredag 2021-02-19 kl 19:00 i Arena Skövde

Domare 1: Johan Gedda
Domare 2: Joakim Lindbratt
Funktionär: Sara Josefsson
Funktionär: Mattias Johansson
Delegat/MI: Samuel Abdallah

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

IFK Skövde — Redbergslids IK

IFK straffade RIK

Håvard Åsheim klev in och ”räddade” två straffar i slutet. Det bäddade för IFK Skövdes vändning och revansch på Redbergslids IK (32–31) på onsdagskvällen där Jack Thurin blev bäste målskytt med tolv mål.

Håvard Åsheim var briljant senast. Mot RIK tog det tio minuter innan IFK-målvakten noterades för sin första räddning. Då ledde gästerna med 6–4.

IFK Skövde inledde trögt och tempofattigt och tränaren Henrik Signell tvingades till en tidig timeout. När Jack Thurin kom in blev det betydligt bättre fart i hemmalagets offensiva spel.

Med kvarten spelad och lika-läget 8–8 hade Thurin gjort fem mål (tre på straff) och det skulle bli sju till innan matchen var över.

Några minuter senare var IFK Skövde i ledning för första gången (10–9).

Men det var ingalunda så att Blåvitt var på väg att ta över matchen.

Fabian Norsten ersatte Åsheim i målet med tio minuter kvar av den första halvleken.

Fram och tillbaka…

Hemmalaget drog upp tempot vände 12–13 till 15–13 och var på väg att rycka, men gästerna bet sig kvar i en målrik första halvtimme med hela 35 mål (18–17).

Med en spelare mer på banan vände göteborgarna till 19–18 i upptakten av andra halvlek.

Lagen följdes sedan åt, men med en betydligt lugnare takt i målfabrikationen än under den första halvtimmens spel.

IFK fick ett gyllene läge att dra ifrån med kvarten kvar att spela.

Ett tekniskt misstag av en RIK-spelare bäddade för en hemmakontring som slutade med straffmål av Rasmus Wremer till 25–23-ledning och dessutom med en utvisning.

Ett misstag som kunde ha visat sig bli dyrt för bottenlaget Redbergslid.

RIK ”dödade” dock utvisningen och gästerna inte bara segade sig ikapp utan också upp i ledning, 26–25.

IFK Skövde tog tillbaka initiativet, vände och vann – till slut.

En straffmiss (skott över där Håvard var på plats) och en väldigt bra straffräddning av Håvard Åsheim blev lite av matchavgörande.

-Det var ju ändå skönt att bidra med något en sådan här kväll, tyckte Håvard eder slutsignalen.

Dramatik in i det sista

Slutsekunderna blev onödigt dramatiska då IFK tappade 31–28 till 31–30. Det hann bli ytterligare ett par mål, ett för vardera laget, innan onsdagskvällens match i Arena Skövde var till ända.

– Anfallet var bra, men vi fick inte stopp på RIK bakåt, konstaterar tränaren Henrik Signell.

IFK saknade högersexan Fredrik Mossestad. Han ersattes av Isak Svarén som brände flera kantlägen före pausvilan. När han på nytt fick chansen i slutet av den andra halvleken satte han IFK:s ledningsmål fram till 28–27 direkt.

– Starkt av honom att komma in och sätta den, berömmer Signell.

IFK-tränaren var glad över att det blev två poäng.

– RIK gjorde det bra. Vi vill uppåt i tabellen och det är lite upp till oss nu, menar IFK Skövdetränaren.

Nu väntar först Önnered borta på söndag sedan Helsingborg också det borta (tisdag) innan Malmö gästar Arena Skövde tre dagar senare.

Extra plus i hemmalaget för mittsexan Rex Blom och för tolvmålsskytten Jack Thurin. Pris till bästa RIK-spelare gick till Elliot Stenmalm.

Matchfakta

IFK Skövde–Redbergslids IK 32–31 (18–17)

Målen, IFK: Jack Thurin 12, Rasmus Wremer 5, Matias Helt Jepsen 4, Richard Hanisch 4, Rex Blom 3, Dan Beck-Hansen 2, Kristian Svensson 1, Isak Svarén 1.

RIK: Elliot Stenmalm 10, Ludvig Högberg 5, Oskar Ysander 5, Oliver Wigmark 5, Tobias Johansson 3, Eric Schefvert 2, Anton Gustafsson 1.

Utvisningar, IFK: 6×2 min.

RIK: 2×2 min.

Domare: Rickard Canbro och Jasmin Kliko.

Text: Thomas Wedin  Foto: Viktor Ljungström

Inför:

Onsdag 2021-02-10 kl 19:00 i Arena Skövde

Domare 1: Rickard Canbro
Domare 2:
Funktionär: Pär Brehmer
Funktionär: Samir Burzic
Delegat/MI: Göran Friberg

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

IFK Skövde — IFK Ystad

Wremer bakom kanonstart

IFK Skövde tog två välbehövliga poäng när IFK Ystad besegrades i Arena Skövde med 30–21.

Bäste hemmaskytt var Rasmus Wremer med åtta mål.

IFK Skövde fick en bra start i tisdagens kvällens hemmamöte i Arena Skövde efter ett matchuppehåll på en dryg månad till följd av VM i Egypten.

– Trodde nog inte vi skulle få ihop det så bra, menar IFK Skövdes tränare Henrik Signell och syftade på att det varit skade- och sjukdomsproblem i truppen.

Rasmus Wremer visade sig vara på riktigt målhumör. 38-åringen inledde med två raka mål från sin vänsterkant i matchupptakten.

Efter dryga elva minuters spel ledde IFK med 8–3 med Wremer som sexmålsskytt!

Då tog gästerna timeout.

Håvard tog det mesta…

En stor del till den stora ledningen så tidigt i matchen måste också tillskrivas målvakten Håvard Åsheim som hade en bra afton med många räddningar. Åsheim, som efter den här säsongen, lämnar IFK för spel i Tyskland, vilket blev offentligt tidigare under dagen.

IFK Ystad hade oerhört svårt med målskyttet. Skåningarna mäktade bara med två spelmål under matchens första 21 minuter.

Efter en relativt okey spelmässig första kvart tappade IFK Skövde spelet. Resten av halvleken var målsnål och handlade mer om fysisk kontakt än konstruktivt spel.

Halvleken avslutades med ett bra kombinationsspel med Richard Hanisch fram till 13–5-ledning. Utan Åsheim (73 räddningsprocent och två straffräddningar efter första halvtimmen) hade ledningen inte närmelsevis varit lika stor.

– Jag är imponerad av hans mentala styrka, säger Henrik Signell.

IFK Ystad hade betydligt bättre utdelning i upptakten av den andra halvleken. Gästerna hade redan efter fem minuter gjort lika många mål (fyra) som under matchens första 20 minuter…

Den blåvita-ledningen var visserligen nere i sex mål (15–9), men i jakten på ytterligare reduceringsmål blev det också kontringslägen för IFK Skövde och gästerna kom inte närmare.

Två unga debutanter

Noterbart var att IFK Skövde hade två debutanter till spel, Noel Litstrand och Adam Ljungquist, båda födda 2002. Med dryga tre minuter fick duon göra debut på planen. Och Noel Litstrand blev målskytt direkt (29–20). Däremot saknades VM-spelaren Jack Thurin (ryggskott) i mötet mot IFK Ystad.

Tränaren Henrik Signell kunde inte annat än vara riktigt glad efter segern.

– Det har varit ett kämpigt uppehåll med skador och sjukdomar med få niometersspelare där juniorspelare som normalt inte är med i truppen fått vara med på träningarna. Jag är toknöjd över segern.

Signell var inte bara glad utan också stolt över sitt lag.

– Det säger mycket om laget och lagmoralen efter reaktionen när Noel gjorde mål.

Matchen var avgjord tidigt men glädjen bland spelarna gick inte att ta miste om.

Till bästa hemmaspelare utsågs inte helt oväntat Rasmus Wremer. Sponsorpriset gick till Håvard Åsheim.

Pris till bästa Ystad-spelare gick till åttamålsskytten Linus Fernebrand.

I tabellen ligger IFK femma, en poäng bakom Sävehof och två bakom Alingsås.

Nästa match för IFK Skövde är Redbergslid hemma onsdag 10 februari.

Matchfakta

IFK Skövde–IFK Ystad 30–21 (13–5)

Målen, IFK Skövde: Rasmus Wremer 8, Victor Ljungquist 5, Richard Hanisch 5, Dan Beck-Hansen 4, Matias Helt Jepsen 2, Kristian Svensson 2, Daniel Björk 1, Fredrik Mossestad 1, Isak Svarén 1, Noel Litstrand 1.

IFK Ystad: Linus Fernebrand 8, Christoffer Schnell 5, Emil Hansson 3, Jonathan Mollerup 2, Filip Långh 1, Jesper Gustavsson 1, Marius Ferkingstad 1.

Utvisningar, IFK Skövde: 3×2 min.

IFK Ystad: 5×2 min

Domare: Andreas Isén och Johan Larsson

Text: Thomas Wedin  Foto: Viktor Ljungström

 

 

Inför:

Tisdag 2021-02-02 kl 19:00 i Arena Skövde

Domare 1: Andreas Isén
Domare 2: Johan Larsson
Funktionär: Sara Josefsson
Funktionär: Sören Andersson
Delegat/MI: Samuel Abdallah

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

IFK Skövde — IK Sävehof

Ingen revansch för IFK

IFK Skövde förlorade på nytt mot Sävehof.

– I dag var vi inte värda att vinna, säger IFK-tränaren Henrik Signell efter 23–32-förlusten i Arena Skövde.

IFK Skövdes fina förlustfria svit bröts i den förra omgången av Sävehof. På onsdagskvällen möttes lagen på nytt, den här gången i Arena Skövde. Och tyvärr med samma utgång, för det blev nämligen ingen IFK-revansch.

– Tråkigt, en besvikelse över att vi inte stod upp tillräckligt bra, säger IFK Skövdes tränare Henrik Signell.

Den första halvleken bjöd på ett mål i snitt per minut helt jämnt fördelade (15–15), men där hemmalaget hade möjlighet att gå till pausvila med en tvåmålsledning. En timeout och bolltapp betydde dock Sävehof-kvittering.

Precis som i bortamötet hade IFK svårt att komma igenom gästernas 5–1-försvar. Sävehof hade ett mer varierat anfallsspel och i den andra halvleken rann siffrorna i väg.

Avgörandet kom, precis som i bortamötet, efter pausvilan. I Partille Arena var det målvakten Bertram Obling som stoppade IFK-skyttet. Den här gången var det Simon Möller som såg till att spika igen och det dröjde nästan tio minuter in i den andra halvleken innan IFK Skövdes första mål kom. Inte helt otippat var Victor Ljungquist målskytt. Ljungquist var också den som utsågs till bästa hemmaspelare.

Under samma tidsperiod hade visserligen Sävehof bara gjort tre mål, men de gulsvartas mål lät inte vänta på sig.

– Vår första halvlek var bra anfallsmässigt. Den andra var inte acceptabel i beteende. Vi var snälla pojkar mot vuxna män. Vi förlorade kamperna man mot man, menar Signell.

IFK Skövde var aldrig nära att hota Partillegänget och det blev till slut en niomålsförlust.

– Sävehofspelarna fick kliva in för lätt utan att jobba för.

På frågan om hur det kändes att förlora igen svarade Henrik Signell:

– Vi var sugna på revansch och det var ännu jobbigare nu. Det vi kan kräva är att visa att vi vill.

Noterbart från matchen var att Jack Thurin, med sitt 10–9-mål, nu gjort 500 mål i IFK-tröjan. IFK Skövde saknade ett par spelare, nye islänningen Bjarni Valdimarsson och sjumålsskytten från senaste hemmamatchen Hampus Söderman, båda skadade. Varberg borta (på söndag) och Kristianstad hemma (torsdag 19 december) står närmast på programmet för IFK.

– Då vill vi visa att vi kan mer och bättre, säger IFK Skövdes tränare Henrik Signell.

Och det vet vi att IFK kan så räkna med ett supertaggat Blåvitt-gäng som åker till västkusten på söndag för två poäng.

Till bästa Sävehofspelare utsågs målvakten Simon Möller som förutom den fina räddningsprocenten (50%) också noterades för två mål.

Matchfakta

IFK Skövde–IK Sävehof 23–32 (15–15)

Mål, IFK Skövde: Victor Ljungquist 6, Matias Helt Jepsen 6, Jack Thurin 4, Kristian Svensson 3, Rasmus Wremer 3, Fredrik Mossestad 1.

Sävehof: Rune Schröder 8, Adam Blanche 6, Jonathan Edvardsson 4, Sebastian Karlsson 3, Henrik Tilsted 3, Simon Möller 2, Elias Á Skipagotu 2, Felix Möller 1, Vetle ECK AGA 1, Anders Forsell Schefvert 1, Malte Celander 1.

Utvisningar, IFK: 3×2 min.

Sävehof: 3×2 min.

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt.

Text: Thomas Wedin Foto: Viktor Ljungström

 

Inför:

Onsdag 2020-12-09 kl 19:00 i Arena Skövde

Domare 1: Johan Gedda
Domare 2: Joakim Lindbratt
Funktionär: Pär Brehmer
Funktionär: Mattias Johansson
Delegat/MI: Göran Friberg

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com