IFK Skövde — Ystads IF HF

0-2 i kvarten – men än finns chansen!

Det blev förlust för IFK Skövde HK även i den andra kvartsfinalen mot Ystads IF. Långfredagens möte i Arena Skövde slutade med Ystadsvinst 28-26 (12-9).

-Det är förstås tungt att förlora en jämn match igen, men vi har absolut inte gett upp, sade IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell direkt efter matchen.

Andra kvartsfinalen i bäst av fem blev på sitt sätt ganska lik det första mötet i Ystad. Detta på så sätt att det svängde fram och tillbaka och lagen turades om att ha bra och sämre perioder.

-Det var förstås ingen champagnehandboll, men två bra försvar. Till slut är det små saker som avgör, blev Signells sammanfattning.

Gladare var förstås Ystadstränaren Oscar Carlén.

-Det är ändå tillfälligheter som kan avgöra sådana här matcher. Vi har haft marginalerna på vår sida när matcherna är till att avgöras. Samtidigt vet vi att det ska vinnas tre matcher för att gå till semifinal och vi tar absolut inte ut något i förväg, tyckte Carlén som hade sällskap på presskonferensen av tiomålskytten Julius Lindskog Andersson – han som var stor hjälte när SM-finalen lagen emellan möttes i våras.

-Jag kan inte förneka att det flöt på bra den här gången, sa den glade Ystadsspelaren som inte har något att spela mot Skövde press is….

Målfattig första halvlek

Första halvlek var ganska målfattig. Lagen följdes länge åt men i slutdelen blev det dålig utdelning framåt för IFK. Tremålsunderläge i paus vändes dock snabbt  och efter en dryg kvart var hemmalaget i ledning med 20-19.  Sista tio minuterna svängde det fram och tillbaka men till sluta var det ändå Ystad som kunde avgöra.

Tung förlust

Daniel Ekman tillhörde det absolut bästa i IFK den här eftermiddagen och prisades också som hemmalagets bäste.

–Det känns tungt och surt. Det är bara att konstatera att vi inte var tillräckligt skarpa när det skulle avgöras, summerade Ekman för media.

Tillsammans med Daniel var det några särskilda toppar i IFK. Jonas Samuelsson och Jonas Burud fick höga betyg – inte bara för fem respektive sex mål. Victor Bang i målet gjorde länge bra ifrån och hade 37 i räddningsprocent första halvlek.

Flera matchvinnare

Ystad har flera typiska matchvinnare i laget. Julius Lindskog Andersson var denna gång den allra främste. Unge Kasper Palmar var vass och gjorde fem mål och fick gästernas pris som bäste spelare. Tunge mittsexan Anton Månsson steg också fram med några direkt avgörande mål i slutskedet.

All kraft på tisdag

Tredje matchen i den här serien spelas i Ystad på tisdag.

-Vi kommer att mobilisera all kraft vi har för att vinna då, säger Daniel Ekman

Henrik Signell vill också se positivt på framtiden.

-Vi kan mycket väl vinna på tisdag. Då vänder serien hem till oss och sedan kan allt hända.

Matchfakta

Målgörare: Ystads IF: Julius Lindskog Andersson 10, Kasper Palmar 5, Jonathan Svensson 2, Anton Månsson 2, Philip Stenmalm 2, Linus Fernebrand 2, Mads Kalstrup Honoré 2, Ebbe Stankiewicz 1, Hampus Karlsson 1 och Kim Andersson 1.

Målgörare IFK Skövde: Jonas Burud 6, Daniel Ekman 6, Jonas Samuelsson 5, Viktor Hallén 5,  Bjarni Valdimarsson 3, Adam Ljungquist 1.

Utvisningar: Skövde 1, Ystad 3. Straffar Skövde 1, Ystad 1.

Domare: Mattias Fält och Mikael Holm.

Publik 1 563.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Fredag 2023-04-07 kl 15:00 i Arena Skövde

Domare 1:
Domare 2:
Funktionär:
Funktionär:
Delegat/MI:

Biljetter:

Här köper du dina biljetter, ifkskovdehandboll.ebiljett.nu
(Biljettsläpp lördag 1/4 10.00)

Digitala 50/50-lotter:

Du köper dina digitala 50/50-lotter via länken till lotteriet, clubs.yourclubmate.com/ifkskovde

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se
www.cmore.se/kampanj /ifkskovdehk

Handbollsligan livescore

Läs mer

IFK Skövde — IK Sävehof

Burud sjumålskytt när IFK vann

IFK till slutspel

Storpublik drog fram IFK Skövde till seger med 32–29 (15-14) mot IK Sävehof på torsdagskvällen. Och nu är IFK klart för slutspel.

IFK Skövde saknade Viktor Hallén, med fem mål i snitt per match, och serietvåan Sävehof som motståndare på torsdagskvällen i Arena Skövde. Ett lag som IFK dessutom haft svårt för de senaste åren. En omöjlig uppgift?

Kanske var det hemmalagets lite hetare vilja som fällde avgörandet även om Pontus Brolin, som utsågs till bästa Sävehof-spelare inte tyckte att laget saknade rätt inställning.

– Skövde borta är alltid roliga matcher och det är inte svårt att tända till, säger femmålsskytten.

IFK-spelarna gav allt

Hur som helst gav Skövdespelarna allt och visade att man är ett lag för slutspel.

– Vi löste slutspelsplatsen på egen hand, konstaterar IFK Skövdes tränare Henrik Signell.

Sävehof inledde matchen bra med ett distinkt och vasst anfallsspel som gav ledning 5–4 samtidigt som IFK-spelarna fick jobba mer för sina mål.

IFK vände dock till 7–5 och hade bud till 8–5. IFK Skövde hade sedan ledningen med 13–9 innan det blev åtta mållösa minuter då Sävehof utjämnade.

Viktiga mål av Adam

Med två mål av Adam Ljungquist var det hemmaledning 15–14 i paus.

IFK Skövde fick en bra start i den andra halvleken. Det skulle dröja sex minuter innan Sävehof hade gjort mål. Då hade hemmalaget gått fram till 18–14.

Det målmässiga försprånget höll IFK resten av matchen. Det var nere i ett par mål vid ett par tillfällen, men lite av matchavgörandet kom nog när Jonas Samuelsson fixade 28–23 i tomt mål då Sävehof jagade reduceringsmål med spel sju mot sex.

Visserligen tog Sävehofs tränare Michael Apelgren timeout, men gästerna kom aldrig riktigt nära för att hota IFK.

 

Rättvist

– Vi kom inte upp i sista procenten och Skövde vann rättvist, menar Apelgren som gärna ser ett annat motstånd än Skövde i slutspelet.

– Det blev en del tekniska fel i första halvlek och vi ligger där vi ligger i tabellen (tvåa), men det är klart att vi ville vinna, menar Pontus Brolin.

En som var riktigt nöjd var hemmalagets tränare Henrik Signell.

– Väldigt skönt att äntligen få vinna mot Sävehof – inte minst för killarna med tanke på tidigare matcher mot Sävehof.

Krysset i höstas och segern nu kanske har gjort att Sävehof-spöket är borta efter ett par säsonger med förluster mot laget.

Buruds bästa

Jonas Burud utsågs till bästa blåvita spelare för kvällen.

– Min bästa match i IFK, säger han.

Han var matchens främste målskytt med sju fullträffar.

Nu väntar Hammarby borta innan serien kan summeras och först då vet vi vilket lag IFK Skövde ställs mot i slutspelet.

 

Matchfakta

IFK Skövde–IK Sävehof 32–29 (15–14)

Målen, IFK Skövde: Jonas Burud 7, Jonas Samuelsson 5, Daniel Ekman 5, Bjarni Valdimarsson 4, Rex Blom 3, Markus Sjöbrink 2, Fredrik Mossestad 2, Adam Ljungquist 2, Herman Dyberg 2,

Sävehof: Gzim Salihi 6, Pontus Brolin 5, Sebastian Karlsson 4, Alexander Westby 3, Felix Möller 2, William Andersson Moberg 2, Elias Ellefsen À Skipagötu 2, Emil Berlin 1, Adam Blanche 1, Sebastian Spante 1, Marcus Lennernäs 1, Oli Mittun 1.

Utvisningar, IFK Skövde: 3×2 min. Sävehof: 3×2 min.

Domare: Rickard Canbro och Jasmin Kliko

Publik: 1 611 personer

Text: Thomas Wedin Foto: Viktor Ljungström

 

 

Inför:

Torsdag 2023-03-23 kl 19:00 i Arena Skövde

Domare 1: Rickard Canbro
Domare 2: Jasmin Kliko
Funktionär: Mattias Johansson
Funktionär: Pär Brehmer
Delegat/MI: Göran Friberg

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se
www.cmore.se/kampanj /ifkskovdehk

Handbollsligan livescore

Läs mer

IFK Skövde — Lugi HF

Viktigt steg mot slutspel för IFK

IFK Skövde besegrade Lugi med 33–26 (15-12) och lämnar bottenlagen bakom sig.

– Det är tre matcher kvar och vi ska inte titta för mycket i tabellen, men det är klart vi vill till slutspel, säger IFK-tränaren Henrik Signell.

Mot slutspel eller indragen i bottenträsket? Det var den stora frågan inför IFK Skövdes hemmamöte mot Lugi på onsdagskvällen.

Svaret blev ett lyckorus för publiken, de allra flesta iklädda blå t-shirt, efter IFK:s viktiga tvåpoängare.

Eftersom såväl RIK som Malmö dessutom förlorade sina respektive matcher har IFK också i princip säkrat nytt kontrakt och blicken kan nu riktas uppåt mot en slutspelsplats.

Ängsligt emellanåt

Matchen då?

Den var stundtals krampaktig från båda håll, men mest hos gästerna.

– Det blev lite ängsligt ibland och vi löste inte IFK:s anfallsspel. Vi förlorade duellerna och nu är det ett tufft läge för oss, konstaterar Lugis Christoffer Geissler.

IFK Skövde hade en annan säkerhet i spelet och med en lyckosam Jonas Burud i målprotokollet gick hemmalaget fram till några måls ledning ganska omgående. Seriejumbon hade visserligen ett högre bolltempo i anfallsspelet men fick inte till anfallsspelet.

– Casper Käll och Fredrik Olsson är viktiga för Lugi. Nu gjorde vi det svårt för dem. De fick inte tid att välja avslut i sitt offensiva spel, menar Henrik Signell och fortsätter.

– Det var bra av oss att hålla ner Lugi på 26 mål.

Lugi är ett anfallsmässigt vasst lag med just nämnde Fredrik Olsson som en av handbollsligans bästa skytt.

Gästerna var nära att komma ikapp. Närmare än ett måls underläge kom dock inte skånelaget.

15–12 i halvtid blev direkt 16–12 i upptakten av den andra halvleken efter att IFK-målvakten Milan Bomastar räddat.

Lugi aldrig nära efter paus

Tio minuter senare var ledningen 21–16 och uppförsbacken blev allt tyngre för Lugi som kom till Arena Skövde med en färsk seger i bagaget (Alingsås) efter fem raka förluster.

Med kvarten kvar var det fortsatt femmålsledning.

Då tog gästerna timeout.

IFK Skövde utökade dock ledningen till 26–20. Efter två raka reduceringar och med sju minuter kvar kände sig hemmatränaren Henrik Signell tvungen till att ta lagets första timeout.

Bra efter timeout

Efter en målvaktsretur satte Jonas Samuelsson viktiga 27–22 och den stora publiken, 1 439 personer, kunde andas ut. En enhandsräddning av Milan Bomastar i ett Lugi-försök att reducera gjorde inte saken bättre för gästerna.

IFK Skövde vann till slut helt rättvist med 33–26.

Många hade bra kväll

Jonas Samuelsson hade en bra afton. Med sitt 26–20-mål noterades han för sitt 500:e mål i IFK-tröjan. En bra kväll hade också Milan Bomastar som hade 34 räddningsprocent.

Pris till bästa Lugi-spelare gick till Oliver Olsson. IFK Skövdes Jonas Burud utsågs till bästa hemmaspelare. Namnen med efternamnet Samuelsson fick ta emot sponsorpriset.

– Skönt att vi lyckades vinna. Vi har hittat en stabilitet i försvaret de sista matcherna, konstaterar Samuelsson.

För IFK Skövde väntar nu i tur och ordning Malmö (b), Sävehof (h) och Hammarby (b) innan serien summeras den 31 mars.

Blicken, ja den är förstås riktad mot slutspelet.

Matchfakta

IFK Skövde–Lugi HF 33–26 (15–12)

Målen, IFK Skövde: Jonas Samuelsson 9, Daniel Ekman 8, Bjarni Valdimarsson 5, Jonas Burud 5, Erik Sääf 2, Adam Ljungquist 2, Markus Sjöbrink 1, Victor Siem 1.

Lugi: Theo Übelacker 5, Christopher Schnell 4, Rasmus Nilsson 4, Fredrik Olsson 3, Måns Simonsson 3, Oliver Olsson 2, Casper Käll 2, Axel Andersson 2, Adrian Hesslekrans 1.

Utvisningar, IFK Skövde: 2×2 min, Lugi: 3×2 min. Straffar, IFK Skövde 2, Lugi 3.

Domare: Michael Sandström och Markus Winberg.

Publik: 1 439 personer.

Text: Thomas Wedin. Foto: Viktor Ljungström

WebbIntervju:Bengt Andersson och Marcus Dahl

 

Inför:

Onsdag 2023-03-01 kl 19:00 i Arena Skövde

Domare 1: Michael Sandström
Domare 2: Markus Winberg
Funktionär:
Funktionär:
Delegat/MI: Göran Friberg

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se
www.cmore.se/kampanj /ifkskovdehk

Handbollsligan livescore

Läs mer

IFK Skövde — IFK Kristianstad

Jubel efter vinst mot serieledarna

IFK Skövde HK gjorde en mycket stark insats inför storpublik i Arena Skövde. Serieldande IFK Kristianstad besegrades med 27-26 (14-14) och jublet visste inga gränser efter matchen.

Det var förstås nöjda spelare och ledare som mötte både media och supportrar efter matchen. Allra mest hyllades  matchens bäste spelare –åttamålsskytten Victor Ljungquist.

På frågan om han gjorde sitt livs främsta match var svaret lite svävande…

-Men visst var det fantastisk härligt, sa Victor som redan tidigt i matchen gjorde fem mål.

Många leenden

IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell  kom till presskonferensen med ett stort leende.

-Att få göra en sådan här insats inför storpubliken är givetvis underbart. Vi vet ju att vi kan prestera bra, men det har ju varit en jobbig tid. Nu måste vi glädja oss åt veckans båda vinster, men det gäller givetvis att ta det här på ett ödmjukt sätt, sa Sigge när han summerade insatsen.

Urstark start

IFK visade sig från början på sin bästa sida. Under första 20 minuterna stämde allt och hemmaledningen var som störst 13-8. Kristianstad avslutade halvleken bäst där 7-6-spel lönade sig och ledde fram till oavgjort i paus.

Även om Kristianstad började andra halvlek med mål blev det snabbt hemmaledning – något som man sedan aldrig släppte. Fyra måls övertag visade anslagstavlan flera gånger, men Kristianstad är förstås alltid ett lag som aldrig ger sig. Mot slutet blev det också spännande, men hemmasegern kunde helt på sin plats bärgas.

Kristianstadstränaren Stian Tönnesen tyckte också att Skövde vann rättvist.

-Om vi tagit en poäng hade det nog kunnat betraktats som ett rån, tyckte Stian och fick medhåll av femmålsskytten Philip Henningsson.

-Vi vet att Skövde alltid är bra och vi har inte lurats av dom haft det lite jobbigt ett tag. Idag var vi absolut inte det bästa laget.

Försvarsspel av hög klass

I Skövde finns det förstås många att hylla en sådan här gång. Försvarsspelet var mycket bra hela tiden med Rex Blom och Markus Sjöbrink som härförare.

Milan Bomastar kom in i målet efter paus och svarade för åtta räddningar och gjorde dessutom ett mål i tom bur. Milan fick också extrapriset efter matchen.

Jonas Samuelsson, Daniel Ekman och Viktor Hallén noterades inte bara för viktiga mål utan välförtjänta höga MEP-poäng. Allra högsta betyget dock till Victor Ljungquist – imponerande 5,8 som most effektiv player.

Matchfakta

Målgörare: IFK Skövde HK: Victor Ljungquist 8, Viktor Hallén 7, Jonas Samuelsson 4, Daniel Ekman 4, Adam Ljungquist 1, Jonas Burud 1, Rex Blom 1 och Milan Bomastar 1.

IFK Kristianstad: Markus Olsson 7, Filip Henningsson 5, Ludvig Åström 4, Emil Frend Öfors 3, Albin Selin 3, Matias Helt Jepsen 2, Anton Halén 1 och Andreas Cederholm 1.

Straffar: Skövde 5, Kristianstad 1. Utvisningar:  Skövde 2, Kristianstad 6.

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt.

Matchens lirare: Skövde: Victor Ljungquist, Kristianstad: Markus Olsson. Publiksiffra: 2 285.

Text: Bengt Andersson, Foto: Viktor Ljungquist, Webb: Annika Andersson och Marcus Dahl

 

 

 

Inför:

 

Lördag 2023-02-11 kl 16:00 i Arena Skövde

Domare 1: Johan Gedda
Domare 2: Joakim Lindbratt
Funktionär: Mattias Johansson
Funktionär: Pär Brehmer
Delegat/MI: Göran Friberg

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se
www.cmore.se/kampanj /ifkskovdehk

Handbollsligan livescore

Läs mer

IFK Skövde — Eskilstuna Guif

Tung IFK-förlust vid omstarten

IFK Skövde hade vänt underläge och var på väg mot seger. En olycklig tiominutersperiod i den andra halvleken förstörde lördagseftermiddagen och gästande Eskilstuna Guif vände tillbaka och vann med 34–32 (15-13).

IFK Skövde har bara noterat en enda seger sedan 24 oktober.

– Vi hade hopp om något annat i dag, men det blev en tung start på nystarten, konstaterar IFK-tränaren Henrik Signell.

IFK Skövde tog ledningen med 1–0. Eskilstuna Guif vände snabbt och hade ett tag ledningen med fem bollar (8–3 och 9–4). Efter kvarten spelad låg IFK under med 6–9, fem minuter senare var det utjämnat (10–10).

– Starten på matchen var tung. Där missade vi våra lägen, men vi jobbade upp oss, säger Henrik Signell.

Få räddningar

Victor Bang hade ingen lyckad första halvlek och sista tio minuterna fick Alexander Skoog chansen. Bang återkom i målet efter pausvilan, men kom bara upp i 15 räddningsprocent.

Det var just målvakts- och försvarsspelet som fällde IFK Skövde i streckmatchen kring slutspelsstrecket.

Underläget 13–15 i halvtid hämtades visserligen in och IFK hade en riktigt bra period på sex minuter fram till knappa kvarten av den andra halvleken.

Daniel Ekman hade show och gjorde fyra raka mål, 20–21, 21-21‚ 22–21 och 23-21.

Lagen följdes åt till 25–23 innan Guif gjorde 8–1 på IFK.

Victor bäste hemmaspelare

Hemmalaget gnetade sig sånär ikapp efter flera mål av Victor Ljungquist, som också utsågs till bästa blåvita spelare.

Närmare än ett måls underläge (31–32 och 32–33) kom inte IFK Skövde.

– Vi värnade inte om ledningen vi hade. Där måste vi vara disciplinerade med den historik vi har. Vi var naiva. Vi måste vara coola och smarta. Men det var uppenbart att vi förlorade matchen bakåt, säger Henrik Signell.

IFK Skövde-spelarna hade svårt att få tag på gästernas Erik Persson. Hade stod för tio av gästernas mål och var tillsammans med hemmalagets Viktor Hallén målbäst i matchen.

– Framför allt fick vi inte stopp på honom. I perioder lyckades vi, men inte tillräckligt ofta för att stoppa honom, menar Signell.

Drama till slut

Eskilstuna Guif vann dramat, som det faktiskt blev i slutet då IFK satsade allt på ett kort. Man kan gissa att lillbrorsan Marcus Ekman var extra glad över triumfen till skillnad från storebrorsan Daniel i Skövde som inte fick se sitt lag ta revansch för förlusten tidigare under säsongen.

För Guif innebar segern att laget hakar på jakten om en slutspelsplats. Laget ligger nia med samma poäng som sjundeplacerade IFK Skövde.

IFK Skövde möter i nästa match Redberslid borta (8 februari) för att tre dagar senare ta sig an IFK Kristianstad i Arena Skövde.

Matchfakta

IFK Skövde–Eskilstuna Guif 32–34 (13–15)

Målen, IFK: Viktor Hallén 10, Victor Ljungquist 8, Daniel Ekman 6, Bjarni Valdimarsson 2, Jonas Burud 2, Jonas Samuelsson 1, Adam Ljungquist 1, Rex Blom 1, Erik Sääf 1.

Guif: Erik Persson 10, Olle Österhall 7, Marcus Ekman 5, Carl Gabrielsson 3, Kasper Larsson 3, Robin Granlund 3, Johan Palm 2, Melker Norrman 1.

Straffar: IFK Skövde 5, Guif 3. Utvisningar: IFK 3, Guif 4.

Domare: Andreas Isén och Johan Markeby-Rydén

Publik: 714.

Text: Thomas Wedin Foto: Viktor Ljungström

 

Inför:

Lördag 2023-01-28 kl 16:00 i Arena Skövde

Domare 1: Rickard Canbro
Domare 2: Jasmin Kliko
Funktionär: Sara Josefsson
Funktionär: Sören Andersson
Delegat/MI: Göran Friberg

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se
www.cmore.se/kampanj /ifkskovdehk

Handbollsligan livescore

Läs mer

IFK Skövde — HK Aranäs

IFK föll åter ihop som ett korthus

IFK Skövde HK:s enormt tuffa period fortsätter. Tisdagens möte med HK Aranäs slutade med en ny förlust och uppförsbacken blir bara brantare och brantare. Trots ledning i paus med 14-11 och 20-16 en bit in andra halvlek blev det gästerna som vann med 26-24.

-Vi känner igen den här situationen nu. Vi faller ihop som ett korthus, säger den nedslagne IFK-tränaren Henrik Signell på presskonferensen efter matchen.

Två månader utan hemmavinst

Inte sedan den 24 oktober har annars så hemmastarka IFK Skövde vunnit i Arena Skövde.

-Osäkerheten går att ta på- det är riktigt läskigt. Det är bara att konstatera att vi inte hittat nycklarna för att komma ur svackan, säger IFK-tränaren.

Såg bra ut

Som så många andra gånger började matchen med tveksamt IFK-spel. När några spelare med lite snabbare spelstil bytts in vände det dock och efter en dryg kvart var hemmalaget i ledning. Tre mål plus i paus och det såg lovande. Ännu bättre var läget efter paus och efter drygt elva minuter spelade stod det 20-16 på anslagstavlan. Sedan kom alltså genomklappningen. De sista 18 minuterna vann Aranäs med 10-4!

Även om Aranäs vänt och tagit ledning fanns det hopp om hemmapoäng. Vid ställningen 23-24 och en dryg minut kvar att spela blev det straff – som sköts högt över…

Dubbla Aranäsvinster

Aranästränaren Jerry Hallbäck var förstås nöjd efter att för andra gången den här säsongen besegrat IFK Skövde.

-Det händer ju inte så ofta precis. Jag tycker att det är vårt försvarsspel som avgör. Vi är mycket bättre som lag den här säsongen och inte minst är det många unga som har tagit stora kliv.

-Det är kul att spela handboll nu, tyckte sjumålskytten Petter Donaldsson.

Tekniska fel

Viktor Bang fick pris som bäste hemmaspelare av matchsponsor Borgunda bygg  (bilden). Före paus hade han 41 i räddningsprocent, men i andra halvlek blev det bara två räddningar. Markus Sjöbrink var lagets bäste spelare. Hyfsad MEP noterades på Fredrik Mossestad och Viktor Hallén. Jonas Burud får också godkänt med tre fullträffar. Annars är det anmärkningsvärda att det blev väldigt många tekniska fel på nytt.

Matchfakta

Målskyttar: IFK Skövde HK: Viktor Hallén 5, Jonas Burud 3, Markus Sjöbrink 3, Fredrik Mossestad 3, Jonas Samuelsson 2, Victor Ljungquist 2, Daniel Ekman 2, Linus Gustavsson 2, Rex Blom 1 och Bjarni Valdimarson 1.

HK Aranäs: Petter Donaldson 7, Robert Ladan 6, Philip Jonsson 4, Rasmus Nyman 3, Tobias Ljungmark 3, Viktor Rohdin 2 och Oscar Lindqvist 1.

Matchens lirare: Skövde Victor Bang. Aranäs: Petter Donaldson.

Domare: Johan Gedda och Mirza Kurtagic.

Straffar: Skövde 6 (tre resultatlösa), Aranäs 7 (tre resultatlösa).

Utvisningar: Skövde 6, Aranäs 3.

Publik: 972.

IFK avslutar inför VM-uppehållet med att möta Hallby i Jönköping på torsdag med matchstart kl 20.00.

Text: Bengt Andersson Foto: Marcus Dahl

 

Inför:

Tisdag 2022-12-27 kl 19:00 i Arena Skövde

Domare 1: Johan Gedda
Domare 2: Joakim Lindbratt
Funktionär: Mattias Johansson
Funktionär: Pär Brehmer
Delegat/MI: Göran Friberg

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se
www.cmore.se/kampanj /ifkskovdehk

Handbollsligan livescore

Läs mer

IFK Skövde — Alingsås HK

Deppigt sedan IFK tappat i andra

Oavgjort borta för en månad sedan. Men i hemmamötet räckte inte IFK Skövde till. Gästande Alingsås tog en säker seger (30–26) mot ett stukat hemmalag.

En riktigt målexplosion inledde mötet mellan IFK Skövde–Alingsås. Fem mål på mindre än tre minuter. Sedan lugnade det ned sig i en första halvlek där gästande Alingsås hela tiden var i ledning med ett jagande IFK.

Alingsås hade en tremålsledning vid några tillfällen. Underlägen som hemmalaget hämtat upp till 14–14, men med ett par sekunder kvar av halvleken satte gästernas vassaste målskytt för kvällen, Mathias Pedersen, 15–14.

Den ledningen släppte aldrig Alingsåsspelarna ifrån sig.

Under den första halvtimmen gjorde målvakten Victor Bang många räddningar, men returerna hamnade ofta tyvärr hos motståndarna. I den andra halvleken var Bang inte lika lyckosam och Milan Bomastar byttes in, men då var matchen i princip redan körd.

Fem mål i underläge

Efter knappa kvarten hade Alingsås ryckt till 22–17 och såg ut att ha avgjort. Två snabba IFK-mål tände ett litet hopp bland de drygt ett tusen personerna som letat sig till Arena Skövde mitt i julbestyren på måndagskvällen.

Och visst hade hemmalaget chansen att komma närmare.

Men det var inte IFK Skövdes kväll och Alingsås kunde tämligen enkelt gå ifrån till 30–26-seger.

Segern senaste mot Önnered räckte inte för att bryta den negativa trenden

Dåligt självförtroende

– Vi mötte ett IFK som har dåligt självförtroende. Det märktes på deras spel. De tvekar i passningarna och det utnyttjar vi. Starten i den andra halvleken var viktig. Vi kan slappna av och välja rätt lägen att trycka, säger Alingsås tränare Mikael Franzén.

Samma analys gav också IFK Skövdes tränare Henrik Signell.

– Alingsås spelade smart och pressade och stressade oss i lägen där vi tvekade och fick bra utdelning på det. Vi fick jaga för att få mål och hindra mål. Vi gjorde för många misstag för att vinna, konstaterar han.

Noterbart: Viktor Halléns reduceringsmål till 23–28 var mål nummer 200 i den blåvita tröjan.

Han stod också för matchens sista mål fram till slutresultatet 26–30.

Till bästa spelare i AHK utsågs Max Granlund. I IFK Skövde gick priset till Daniel Ekman. Sponsorpriset fick Viktor Hallén.

I tabellen ligger IFK Skövde sjua med Aranäs poängen bakom som åtta.  Just dessa båda lag möts i Arena Skövde 27 december. Två dagar senare väntar Hallby borta innan ett månadslångt serieuppehåll för hemma-VM stundar.

Matchfakta

IFK Skövde–Alingsås HK 26–30 (14–15)

Målen, IFK Skövde: Viktor Hallén 7, Bjarni Valdimarsson 3, Jonas Samuelsson 3, Daniel Ekman 3, Fredrik Mossestad 3, Markus Sjöbrink 2, Adam Ljungquist 2, Linus Gustavsson 2, Jonas Burud 1.

Alingsås: Mathias Pedersen 7, Max Granlund 5, Adam Jöhnsson 5, Jonathan Sandberg 2, Rasmus Thorbjörnsson 2, Gustav Jönne 2, Mathias Möller 2, Christoffer Thor 2, Albin Hägglund Junler 1, Jesper Filén 1, Fredrik Hellgren 1.

Utvisningar, IFK Skövde: 2×2 min.

Domare: Mirza Kurtagic och Mattias Wettervik.

Text: Thomas Wedin Foto: Viktor Ljungström

 

Inför:

Måndag 2022-12-19 kl 19:00 i Arena Skövde

Domare 1: Mirza Kurtagic
Domare 2: Mattias Wetterwik
Funktionär: Pär Brehmer
Funktionär: Sara Josefsson
Delegat/MI: Göran Friberg

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se
www.cmore.se/kampanj /ifkskovdehk

Handbollsligan livescore

Läs mer

IFK Skövde — OV Helsingborg

Tunga perioden fortsätter för IFK

Helsingborg hade tre segrar på tolv matcher. Efter dubbelmötet mot IFK Skövde har man fem.

Tränaren Tony Johansson hade inte alls räknat med fyra poäng mot IFK.

– Vi var rätt långt ner i skorna, men vi gnetar och spelar snålt. Det ska vara jobbigt att möta oss, säger han.

Det har IFK Skövde, som sagt, fått erfara – två gånger om dessutom.

– Det finns inget att skylla på. Vi presterar inte tillräckligt bra, säger IFK:s tränare Henrik Signell.

Matchen då?

Hemmalaget kom tillbaka efter en olycklig start. Gästernas tremålsledning (3–0 och 4–1) hämtades igen och efter dryga kvarten ledde IFK med 9-7.

Fem mållösa minuter gjorde att Helsingborg tog tillbaka målinitiativet. 11–7-ledningen släppte aldrig skåningarna ifrån även om IFK Skövde bara var ett mål ifrån vid några tillfällen.

21–19 blev i den andra halvleken snabbt till 24­–19 och någon dramatik blev det aldrig.

8-1 i räddningar men underläge i paus

Noterbart från den första halvleken var att IFK-målvakten Victor Bang hade åtta räddningar medan kollegan i Helsingborg, Samuel Johansson, hade en. Men det var gästernas som var i ledningen…

IFK Skövdes spel blev lättläst när niometerskyttet inte fungerade.

– Det fick vi stopp på, säger en nöjd Helsingborgstränare.

Samtidigt fick aldrig hemmaspelarna upp tempot utan hamnade i gästernas lägre tempo vilket inte gynnade IFK:s anfallsspel.

Mittsexan Markus Sjöbrink utsågs helt riktigt till bästa hemmaspelare. Han var klippan i försvaret och gjorde också fem mål framåt.

– Svårt att förklara direkt efter matchen, men jag tycker att vi är där. I början av serien hittade vi vägar, men det är bara att jobba vidare.

Samma analys var Henrik Signell inne på.

– Känslan sträcker sig längre än Helsingborgsmatcherna. Vi tycker att vi är på gång. Vi gör bra träningar och vi har bra möten, men alla kan se och förstå att det sitter i huvudet. Just nu är vi sårbara för motgångar, men det är något vi jobbar med.

Senaste IFK-segern kom i slutet av oktober (RIK hemma).

Pris till bästa spelare i Helsingborg gick till Jonathan Wilthorn. I Helsingborgsmålet var Michael Andersson tillbaka sedan även han haft en tung period. ”Micke” – som spelade i IFK några säsonger – var förstås glad över att vara tillbaka som vinnare i Arena Skövde.

-Förstår att det känns tungt för IFK, men för oss var naturligtvis detta viktiga poäng, tyckte Micke på presskonferensen.

Nu väntar Önnered borta för IFK om en dryg vecka. Nästa hemmamatch spelas måndag 19 december då Alingsås kommer till Arena Skövde på besök.

Matchfakta

IFK Skövde–OV Helsingborg 25–30 (13–15)

Målen, IFK Skövde: Markus Sjöbrink 5, Viktor Hallén 5, Daniel Ekman 5, Bjarni Valdimarsson 3, Erik Sääf 3, Jonas Samuelsson 2, Victor Ljungquist 2

Helsingborg: Asgeir Vignisson 7, Jonathan Wilthorn 5, Emil Andersson 4, Andreas Windahl 3, Albert Månsson 3, Felix Spross 2, Casper Lindgaard Holmen 2, Jonathan Lundgren 1, Emil Lindkvist 1, Linus Eriksson-Lilja 1, Jensen Villads Raahauge 1.

Utvisningar, IFK Skövde: 2×2 min. Helsingborg: 1×2 min.

Domare: Glenn Korsar och Jonas Torman

Publik: 738 personer.

Text: Thomas Wedin Foto: Viktor Ljungström

 

Inför:

Lördag 2022-12-03 kl 16:00 i Arena Skövde

Domare 1: Glenn Korsar
Domare 2: Jonas Torman
Funktionär: Sören Andersson
Funktionär: Sara Josefsson
Delegat/MI: Göran Friberg

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se
www.cmore.se/kampanj /ifkskovdehk

Handbollsligan livescore

Läs mer

IFK Skövde — Önnereds HK

IFK sekunder från seger

IFK Skövde vände 14–20 till 28–26, men Önnered kvitterade till 28–28 med två sekunder kvar att spela.

– Vi spelade tillräckligt bra för att vinna, säger IFK:s tränare Henrik Signell.

IFK Skövde inledde hemmamötet i Arena Skövde på bästa sätt. Högt tempo och ett effektivt försvarsspel bäddade för en tidig Blåvit ledning. Det tog nästan sex minuter innan gästande Önnered gjorde första målet.

– En bra start, men en mindre bra fortsättning, konstaterar IFK Skövdes tränare Henrik Signell.

För gästerna kom tillbaka och gick till pausvila med 15–13-ledning sedan Christoffer Brännberger satt en straff som var det sista som hände innan pausvilan. Brännberger var svårstoppad och han stod för tio av Önnereds mål och utsågs också till bästa borta-spelare.

– Vi spelade bra anfallsspel, men vi missade bra lägen och det gjorde att vi inte ledde i halvtid, menar Henrik Signell.

Tung start på andra halvlek

Öppningen av den andra halvleken var tung sett i IFK-ögon.

Efter sju minuters spel hade gästerna gjort 5–1 på IFK. Men trots underläge 14–20 och 15–21 så segade sig hemmalaget sig allt närmare.

– Det blev lite desperation och mer ”nu kör vi” och vi tvekade inte. Vi gick ikapp och förbi och vi hade chansen att avgöra.

Bjarni Valdimarsson, som hade en tung period i den första halvleken såg, med sina sex mål i andra halvlek till att IFK så när bröt den trista matchsviten i november utan seger.

Efter att det varit en ganska sömnig tillställning hade det tänt till ordentligt både på planen och på läktarna.

Med nio minuter kvar att spela var utjämnat till 25–25 genom Rex Blom.

Åter IFK i ledning

Tre minuter senare skickade Jonas Samuelsson in 27–26 och IFK var i ledning för första gången sedan spelminut 17.

Samme Samuelsson utökade ledningen på straff till 28–26, men hemmalaget kunde inte knyta till segersäcken trots flera möjligheter.

Med två sekunder kvar kvitterade Göteborgslaget genom Markus Thorbjörn.

– Vi visade bra moral. Vi hade ett momentum när vi vände 14–20 till 28–26, menar IFK-tränaren Henrik Signell och fortsätter.

– Tungt att äga bollen och bli av med den i matchslutet. En match är i 60 minuter och det känns surt att vi tappade segern.

Victor L tillbaka

Glädjande var att Victor Ljungquist var tillbaka i spel efter över ett års skadefrånvaro.

– Jättekul. Han är en tillgång på sikt, säger Henrik Signell.

Noterbart; Mittsexan Markus Sjöbrink fick rött kort efter tolv minuter av den andra halvleken efter att ha varit uppe i ansiktet med armarna på en Önneredsspelare.

Pris till bästa hemmaspelare gick till målvakten Milan Bomastar. Sponsorpriset tog sjumålsskytten Bjarni Valdimarsson hem.

Tiomålskytten Christoffer Brännberg fick priset till bäste hos gästerna.

Nu väntar dubbelmöte mot OV Helsingborg, först borta på måndag och sedan hemma lördag 3 december.

Matchfakta

IFK Skövde–Önnereds HK 28–28 (13–15)

Mål, IFK Skövde: Bjarni Valdimarsson 7, Jonas Samuelsson 5, Viktor Hallén 4, Markus Sjöbrink 3, Kristian Svensson 3, Daniel Ekman 3, William Elovsson 1, Fredrik Mossestad 1, Rex Blom 1.

Önnered: Christoffer Brännberger 10, Mishels Liaba 6, Markus Thorbjörn 4, David Sandberg 2, Jonathan Wiklund 2, Hugo Forsberg 2, Johan Blickhammar 1, Joseph Helgesson 1.

Utvisningar, IFK Skövde: 4×2 min., Önnered: 4×2 min.

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér.

Publik: 958 personer

Text: Thomas Wedin Foto: Viktor ljungström

 

 

Inför:

Fredag 2022-11-25 kl 19:00 i Arena Skövde

Domare 1: Johan Gomér
Domare 2: Martin Gomér
Funktionär: Sören Andersson
Funktionär: Samir Burzic
Delegat/MI: Henrik Mäkinen

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se
www.cmore.se/kampanj /ifkskovdehk

Handbollsligan livescore

Läs mer

IFK Skövde — IFK Kristianstad

IFK Skövde ute ur cupen

IFK Skövde orkade inte stå emot Kristianstad som också vann den andra kvartsfinalmatchen. Den här gången i Arena Skövde med 34–30 (18–18).

IFK Skövde hade sju mål att hämta in mot IFK Kristianstad när kvartsfinalens returmöte i ATG Svenska cupen spelades på söndagseftermiddagen i Arena Skövde.
Efter den inledande shoot outen (tre frilägen var) var det helt jämnt (2–2).
IFK Skövde hade sedan ett målmässigt övertag tills det återstod åtta minuter av den första halvleken då Emil Frend Öfors utjämnade till 14–14. Emil Frend Öfors var svårstoppad och med elva mål utsågs han till bästa spelare i bortalaget.
Hemmalaget hade tre måls ledning vid flera tillfällen. Faktum var att laget också hade chansen att utöka den till fyra mål, men närmare hot än så kom inte IFK Skövde.

– Då var vi lite på gång och då var det match. Nu fick vi inget mer mål, säger Henrik Signell.

Gästerna hade 18–16 innan hemmalaget kom tillbaka och bara en ribbträff hindrade IFK från att vända och gå fram till pausledning 19–18, men semifinalplatsen var utom räckhåll.
Det var alltså helt jämnt i paus och också inledningen av den andra halvleken var jämn där lagen mer eller minder följdes åt i målprotokollet under den första kvarten (25–25). Fyra raka mål av de orangeklädda blev sedan för övermäktigt. Visserligen tog IFK-tränaren Henrik Signell timeout, men gästerna visade både styrka och klass och hemmalaget kom inte närmare.

Kristianstad vann matchen med 34–30 och avancerade med totalt 74–63 i dubbelmötet till semifinal.

Det är inte för inte som Kristianstad ångat på både i cupen och i serien. Laget toppar handbollsligan överlägset med bara en tappad poäng på elva matcher.

– I andra halvlek kändes det kört, men jag tycker att vi höjde oss jämfört med den förra matchen mot dem, säger Skövdetränaren Henrik Signell.

Ulf Larsson, assisterande tränare i Kristianstad, var egentligen bara orolig vid ett tillfälle under matchen då IFK Skövde hade läge att gå fram till en fyramålsledning.

– Jag vet hur snabbt det kan gå, men vi gjorde en gedigen insats. Vi var nöjda med lika-läget i  paus och det blev en säker vinst. Det är svårt att hämta in sju mål.

Pris till bästa hemmaspelare gick till Jonas Samuelsson.

– Hade vi fått tre, fyra mål i paus… Vi hade chansen vid 13–10, men vi har problem med deras kontringsspel, säger Samuelsson som tillsammans med Daniel Ekman blev bästa hemmaskyttar med sex mål vardera.

Målvaktsuppdraget delades mellan Victor Bang och Milan Bomastar med ungefär likvärdigt resultat (25 respektive 31 räddningsprocent).

Nästa match för IFK Skövde är hemma på fredag mot seriefemman HK Aranäs.

 

Matchfakta

IFK Skövde–IFK Kristianstad 30–34 (18–18)

Målen, IFK Skövde: Daniel Ekman 6, Jonas Samuelsson 6, Bjarni Valdimarsson 4, Markus Sjöbrink 3, Jonas Burud 3, William Elovsson 2, Viktor Hallén 2, Kristian Svensson 1, Victor Siem 1, Fredrik Mossestad 1, Rex Blom 1.

Kristianstad: Emil Frend Öfors 11, Markus Olsson 7, Andreas Cederholm 4, Anton Hallén 3, Ludvig Åström 2, Isak Larsson 2, Philip Henningsson 1, Anton Hallbäck 1, Matias Helt Jepsen 1, Zoran Bozic 1, Albin Selin 1.

Utvisningar, IFK Skövde: 4×2 min.

Kristianstad: 2×2 min.

Domare: Michael Sandström och Melker Axelssson

Publik: 764 personer

Text: Thomas Wedin
Foto: Viktor Ljungström

 

 

Inför:

Söndag 2022-11-20 kl 16:00 i Arena Skövde

Domare 1: Michael Johansson
Domare 2: Markus Winberg
Funktionär: Mattias Johansson
Funktionär: Pär Brehmer
Delegat/MI: Henrik Mäkinen

Har du inte möjlighet att vara på plats, ser du matchen via Handbollplay.se

Läs mer
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com