HK Malmö — IFK Skövde

Referat:

Utvisningar sänkte IFK Skövde

Det blev en tuff drabbning i Baltiska hallen i Malmö under annandagen. HK Malmö gick för sin sjunde hemmaseger denna säsong, samt förstaplatsen i Handbollsligan innan EM-uppehållet.
Malmö hade återigen större delen av laget tillbaka efter flertalet skador. IFK anlände till Malmö med full trupp.

De båda lagen följdes åt större delen av första halvlek, det skiljde aldrig mer än två mål med fördel IFK Skövde. Efter cirka nitton minuter var Malmö uppe jämsides i målprotokollet och jobbade sig därefter upp till en fyramålsledning.
Trots fem utvisningar inom tjugo minuter för IFK fortsatte Skövde att göra mål i spel fem mot sex. Målvaktsstatistiken visade också fördel Malmö. Håvard Åsheim räddade dock sista skottet från Malmös vänsterkant, IFK:s Rasmus Wremer gjorde mål för Skövde och Malmö gick till halvtidsvila med en tremålsledning, 16-13.

Andra halvlek inleddes i ett rasande tempo. Trots att Skövde började med en utvisning, lagets sjätte, gjorde IFK sju mål på sju minuter och gick upp jämsides med Malmö, till 20-20. Malmö tog Time Out, men tre viktiga räddningar av Fabian Norsten gjorde att IFK ändå var med i matchen.
Återigen följdes lagen åt, mål för mål. Ett antal tekniska fel samt slarvigt spel från Skövdes sida gjorde dock att Malmö snabbt återtog en fyramålsledning. De sista tretton minuterna var tunga för IFK, som endast gjorde tre mål. IFK:s målvakt Fabian Norsten höll ändå laget kvar i matchen med ett antal viktiga räddningar. När endast en halv minut återstod fick IFK straff, vilket resulterade i mål. Närmare än så kom aldrig Skövde. Det blev en uddamålsförlust, 27-26, mot ett Malmö som innan uppehållet går upp som serieledare. Utvisningsstatistiken visade 6-1 till Skövde, vilket gjorde att laget spelade i uppförsbacke stora delar av matchen.

I Skövde utsågs Jack Thurin, med sina sex mål, till bäste spelare. Bäste spelare i Malmö blev Daniel Ekman. Värd att nämna är även Malmös Hampus Olsson, som stod för sju mål.

IFK-tränaren Jonas Wille var förstås besviken över förlusten, men vill ändå ge beröm till spelarna för god moral och bra kämpatakter.
-Det var små marginaler och vi blev hårt straffade. Marginalerna var absolut inte på vår sida den här kvällen.
Jonas Wille gillar väl inte hedersamma förluster precis.
-Men jag tycker vi har kommit långt när vi på bortaplan kan ge ett topplag som Malmö en så sådan här match.

Matchfakta

HK Malmö–IFK Skövde 27-26 (16-13)

Målen, HK Malmö: Hampus Olsson 7, Magnus Persson 5, Anton Blickhammar 4, Tim Hilding 4, Daniel Ekman 3, Filip Berentsen 3, Fredrik Lindahl 1

IFK Skövde: Jack Thurin 6, Rasmus Wremer 4, Christopher Hedberg 3, Matias Helt Jepsen 3, Richard Hanisch 3, Adam Samuelsson 2, Kristian Svensson 2, Kristian Jakobsen Stranden 2, Victor Ljungkvist 1

Utvisningar: HK Malmö 1×2, IFK Skövde 6×2 min.

Text Anna Dahl

Foto Hans Petter Wille

Inför:

Torsdag 2019-12-26 kl 18:00 i Baltiska Hallen

Domare 1: Niclas Widell
Domare 2: Jonas Åström
Funktionär: Frederika Börjesson
Funktionär: Carina Linde
Delegat/MI: Ronny Brännström

 Då är Handbollsligan framme i slutomgångarna för året. För IFK Skövde blir det en resa till Malmö på annandagen innan det är dags för lite semester. Naturligtvis en svår uppgift som tränaren Jonas Wille har att förbereda sitt manskap på.

– Efter de tuffa dubbelmatcherna mot Helsingborg i veckan före jul kunde ni glädja er åt en segerrad på inte mindre än sju raka segrar. Vad ser du som främsta anledningen till den lyckade poängskörden?
-Spelet har gått upp och ner, men moralen och disciplinen har varit väldigt stabil.

 – Bland de lag som besegrats är just HK Malmö. Förmodar att ni är beredda på ett revanschsuget gäng som vill vinna på sin hemmaplan?
– Ja, absolut. Det blir en tuff match, men vi önskar också att vinna. Så jag hoppas och tror att det blir tufft för Malmö också.

Malmö tillhör ju aspiranterna på att gå riktigt långt även denna säsong. Vad är främsta styrkan i Stian Tönnesens lag?
– Bra fysik i försvaret och fin mix av spelarna offensivt med både skytte, fart och genombrottskraft.

-Om vi kort ser på Handbollsligan hösten 2019 – är det något lag eller några resultat som överraskat dig speciellt?
-Egentligen inte. Tabellen är otroligt jämn och så som det ser ut nu så är det inga bomber som exploderat.
-Nu väntar alltså ett månadslångt uppehåll med EM. Vem tror du kommer att gå längst i detta mästerskap av Norge och Sverige?
– Jag tror faktiskt Norge blir bra och går till final. Sverige förlorar semifinalen dessvärre…

-Lycka till på annandagen och ett riktigt Gott nytt år!
– Gott nytt år allesammans!

 Bengt Andersson

 

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

HK Malmö – IFK Skövde

Förlust i Malmö och nu väntar Lugi i kvarten

Kampen om andraplatsen i Handbollsligan mellan HK Malmö och IFK Skövde blev en spännande tillställning som hemmalaget Malmö till slut gick segrande ur. Segersiffrorna skrevs till 24-21 efter IFK-ledning i paus med 12-10. Efter slutomgången gjordes valen till slutspel och Skövde hade att välja mellan Ystads IF och Lugi och valde Lundalaget. Matias Helt Jepsen & Co får alltså ladda för nya möten med Lugi (bilden nedan från tidigare möte.)

-Det handlar om tufft motstånd i vilket fall, men vi var överens om att vi tycker att Ystads IF är snäppet bättre än Lugi, sade IFK-tränaren Jonas Wille.

Kvartsfinalserien börjar för IFK:s del med match i Arena Skövde på måndag (25 mars) kl 19.00.

Stark första halvlek

Matchen mot Malmö svängde en hel del fram och tillbaka resultatmässigt. IFK gjorde en mycket stark första halvlek och kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning. Marcus Holmén i mål var helt strålande och hade en bit över 50 i räddningsprocent under första halvlek. Försvarsmässigt i stort var också IFK-spelet av högsta märke.

Många utvisningar

Andra halvlek började inte lika bra. Det dröjde över sju minuter innan IFK gjorde sitt första mål och då hade Malmö vänt till ledning. Efter en kvart var ändå ställningen lika. Utvisningar kom att spela in när matchen skulle avgöras. IFK fick fem tvåminutersstraff i andra halvlek varav två på både Rex Blom och Adam Samuelsson.

Malmö drog iväg till en tremålsledning och även om det fanns möjligheter till reduceringar blev slutet inte så dramatiskt.

IFK fick nöja sig med att ta emot bronsmedaljerna för tredjeplatsen i ligan – en strålande prestation sett över hela säsongen. Nu väntar alltså slutspel för första gången på länge och Skövde kan ladda för handbollsfester. Kvartsfinalerna avgörs som bekant i bäst av fem och IFK har fördel av hemmaplan vid en eventuell femte avgörande match.

Övriga kvartsfinaler:

Kristianstad-Redbergslid

Malmö-Sävehof

Alingsås-Ystads IF

Målgörare i sista ligamatchen:

Malmö: Anton Blickhmmar 5, Jim Andersson 4, Magnus Persson 4, Adam Lönn 3, Hampus Olsson 3, Mattias Kvick 3, Aziz Binai  och Nils Pettersson 1 vardera.

Skövde: Christopher Hedberg 4, Victor Ljungkvist 3, Kristian Svensson 3, Axel Franzén 3, Rasmus Wremer 3, Matias Helt Jepsen 2, Jack Thurin 2 och Jakob Larsen 1.

Text: Bengt Andersson

Foto: Hans Petter Wille

 

 

Måndag 2019-03-18 kl 19:00 i Baltiska Hallen

Domare 1:
Domare 2:
Funktionär:
Funktionär:
Delegat/MI: Mikael Thelander

 

Wille har ordet inför Malmö borta

Då har vi kommit fram till sista omgången av Handbollsligan. IFK Skövde avslutar seriespelet med att åka söderut och ta sig an HK Malmö – en match som kommer att avgöra vilket av dessa lag som kommer att hamna på andra respektive tredje plats i sluttabellen. IFK-tränaren Jonas Wille känner av slutspelsatmosfären…

 

– Tack vare segern i den dramatiska matchen mot Ystads IF i torsdags är en plats bland de tre främsta säkrad. Måste ändå ställa frågan hur känslan är…
-Det är självklart en god känsla att vi har levererat så pass bra som vi har gjort. Vi är stolta över prestationen, men vi vill samtidigt ha mer.

 

– Hemmastatistiken är ju strålande. 14 segrar och en enda förlust och den kom mot seriesegrande Kristianstad. Främsta orsaken till den fina utdelningen?
-Det är svårt att svara på varför det har gått så extremt bra hemma. Det är väl en kombination av att hemmapubliken hejar fram oss och att spelarna lättare hittar fram till sin optimala spänningsnivå i sina vana omgivningar.

 

– Nu gäller det alltså HK Malmö som ligger en poäng efter IFK inför avslutningen. Hur viktig är den här matchen som ni ser det?
-Den är viktig med tanke på att vara säkrad hemmaplansfördel i en eventuell semifinal..

 

– Malmö spelade final senast och har hela tiden nämnts bland de stora utmanarna till Kristianstad. Vad är det framför allt som är bra med Malmö?
-Bra kvalitet på många spelare. Stor tyngd och fysik. Bra spets i Adam Lönn och två målvakter som kan vara matchvinnare.

 

– Är det några spelare som sticker ut lite extra och som det gäller att bevaka på något särskilt sätt?
-Adam Lönn är en skytt som kan ordna mål av ingenting. Men generellt är det väldigt bra lag.

 

– Så här långt in på säsongen har de flesta lag problem att brottas med.

Hur ser det ut i egna truppen när det gäller skadeläget?
-Både Miguel och Hanisch är osäkra inför måndagsmatchen, men annars ser det fint ut.

 

Oavsett hur det går på måndag kväll kommer ni att hamna i någon form av val inför kommande kvartsfinaler. Har ni funderat något kring detta?
-Det ska vi diskutera internt i laget före Malmömatchen. Spelarna ska få ha en mening om detta som sedan Mats och jag tar med oss innan vi tar beslutet.

 

Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

 

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com