Alingsås HK — IFK Skövde

Dramatik och delat i Alingsås

Efter en olycklig inledning kom IFK Skövde HK tillbaka starkt i bortamötet med Alingsås HK på onsdagskvällen. Efter dramatik in i det sista slutade matchen 26-26 (hemmaledning i paus med 14-12). Störst av alla var Viktor Bang med 17 räddningar och en räddningsprocent på över 40.

Matchen fick en tung start för IFK – något som givetvis kändes extra vårt efter en svit med fyra raka förluster. Alingsås ledde med 7-2 och det mesta gick gästerna emot i inledningen.

-Vi kämpade ändå starkt och tog oss tillbaka. De sista 40 minuterna blir också klart godkända, summerade Viktor Hallén för TV-tittarna.

IFK kom igen redan i första kvarten och kvitterade till 10-10 innan Alingsås gjorde ett nytt ryck. Halvtidsledningen var ändå bara på två mål.

Tvåmålsledning

Efter paus var det långa stunder IFK som dominerade. Åtta minuter efter paus var Skövde för första gången i ledningen (17-16). Efter en kvart var det helt jämnt, men sju minuter före full tid var gästernas ledning två mål med chans på tre upp.

Hemmalaget kom dock tillbaka och återtog ledningen i slutminuten. Bjarne Valdimarsson kunde ändå rädda poäng med matchens sista mål.

-Ett bra steg framåt och med lite marginaler på vår sida hade det kunnat bli vinst. Jag tycker faktiskt att vi var värda segern, säger IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell.

IFK-tränaren konstaterar också att det här känns bra och värdefullt för fortsättningen.

-Vi kan förstås alltid göra saker bättre, men nu agerar vi som vi vill och tar oss samman på ett bra sätt, säger ”Sigge” strax efter slutsignalen.

Bangs stora match

Viktor Bang var den som såg till att IFK kom tillbaka i matchen och fortsatte att storspela. William Elovsons fyra mål när IFK fick kontakt i första halvlek var förstås också värdefulla. Efter en lite tung period kom Bjarni igång bra efter paus och gjorde några riktigt värdefulla mål. Kantmålen från Jonas Samuelsson och Viktor Hallén ger också hopp om att vändningen tillbaka har inletts för IFK.

Ojämna bestraffningar

I Alingsås var det Mathias Pedersen som dominerade och fick pris helt rätt som hemmalagets bäste.

Det kan noteras att Alingsås hade sju straffar mot Skövdes fyra, och att Skövde fick sex utvisningar mot hemmalagets tre. Var det så ojämnt i det hårda spelet kan man undra…

Närmast väntar nu kvartsfinalretur mot IFK Kristianstad på söndag i Arena Skövde (kl 16.00). Nästa ligamatch är Önnered hemma fredagen den 25 november.

Målgörare
Alingsås HK: Mathias Pedersen 10, Jesper Filén 6, Rasmus Thorbjörnsson 4, Max Granlund 2, Oscar Gentzel 2, Jonathan Sandberg 1, Gustav Jönne 1.
IFK Skövde HK: Bjarni Valdimarsson 6, Jonas Samuelsson 5, William Elovson 4, Viktor Hallén 3, Daniel Ekman 2, Adam Samuelsson 2, Rex Blom 1, Erik Sääf 1, Fredrik Mossestad 1 och Markus Sjöbrink 1.

Utvisningar Alingsås 3, Skövde 6. Straffar Alingsås 7, Skövde 4

Domare: Niklas Widell och Jonas Åström

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

 

Inför:

Onsdag 2022-11-16 kl 19:00 i Estrad Alingsås

Domare 1:
Domare 2:
Funktionär:
Funktionär:
Delegat/MI:

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se
www.cmore.se/kampanj /ifkskovdehk

Handbollsligan livescore

Läs mer

Alingsås HK — IFK Skövde

Härlig IFK-seger i Alingsås

IFK Skövde gjorde en fantastiskt bra insats när Alingsås HK gästades i Estrad Arena på fredagskvällen. IFK:s segersiffror skrevs till 32-26 (16-15) efter framför allt en andra halvlek som var oerhört imponerande.

-Jag tycker att vi gör säsongens klart bästa match, summerade IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell efter slutsignalen.

IFK-spelarna fick också hyllning av medföljande supportar som ungdomsspelare och delar av styrelsen.

-Fantastiskt att få ett sådant stöd. Att dom har unga killarna kommer med till en bortamatch en fredagskväll känns ovärderligt och är ett fantastiskt stöd, säger Sigge och gör sig till tolk för hela truppen.

Femte raka

Det var IFK:s femte reka seger i Handbollsligan och faktiskt också den femte segern i rad på Alingsås hemmaarena.

Första halvlek böljade lite fram och tillbaka. Lagen följdes åt  och hemmalaget hade tvåmålsledning vid några tillfällen. IFK kom igen och tog ledningen för första gången efter drygt 20 minuter. Två mål plus blev ett före paus.

I andra halvlek är hemmalaget inledningsvis med men efter fyra raka IFK-målet ser det riktigt bra ut för gästerna. AHK gör senare tre raka mål och kom upp i 23-24. Därefter var det Skövde för hela slanten. Elva Alingsåsmål totalt i andra halvlek vittnar om ett mycket bra IFK-försvar och en klar vinst till slut.

Mycket positivt

Det finns oerhört mycket positivt att ta fram från de för dagen vitklädda gästerna. Bjarni Valdimarsson får priset som bäste spelare och ska förstås hyllas. Viktor Hallén gjorde ett mål mer (åtta mot sju) och är förstås också väldigt värdefull igen.

Allra roligast kanske ändå att William Elovson träder fram och är så bra – då tänker vi inte bara på de fem målen framåt utan även spelt bakåt. Dan Beck Hansen återfår också sin säkerhet – även framåt. ”Krille” Svenssons betydelse ska förstås också nämnas.

Fantastiskt kul också att Fabian Norsten återigen gör en avgörande insats. 37 i räddningsprocent och framför allt tar han de viktiga bollarna. Det visar klassen på en målvakt när han är som bäst!

-Ändå är det hela laget som gör det så bra. Nu kan vi unna oss ett par ledigt eftersom nästa match inte kommer förrän om närmare två veckor, säger Ifk-tränaren

Stopp på AHK

Skövde lyckades alltså åter få stopp på Alingsås. Mathias Pedersen var främste spelare i hemmalaget.

Målgörare:
IFK Skövde HK: Viktor Hallén 8, Bjarni Valdimarsson 7, William Elovson 5, Dan Beck Hansen 4, Fredrik Mossestad 2, Rex Blom 2, Kristian Svensson 1, Adam Ljungquist 1, Matias Helt Jepsen 1 och Daniel Björk 1

Alingsås HK: Mathias Pedersen 8, Daniel Blomgren 3, Samuel Lindberg 3, Niclas Barud 3, Rasmus Torbjörnsson 2, Johan Nilsson 2, Christoffer Thor 2, William Andersson Moberg 2, David Järås 1.

Utvisningar: Skövde 6, Alingsås 2.

Straffar: Skövde 2, Alingsås 6.

Domare: Johan och Martin Gomér.

IFK spelar nästa match den 11 november då Önnered kommer till Arena Skövde.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

Inför:

Fredag 2021-10-29 kl 19:00 i Estrad Alingsås

Domare 1: Johan Gomér
Domare 2: Martin Gomér
Funktionär: Lars-Peter Forsberg
Funktionär: Juri Aadli
Delegat/MI: Henrik Mäkinen

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se, använd kampanjkod: IFKSHKHCMP

Livescore via IFK Skövde – Gameday-app

Livescore på www.svenskhandboll.seHandbollsligan livescore

Läs mer

Alingsås HK — IFK Skövde

IFK klart för semifinal!

IFK visade vägen från start och tog snabbt ledningen med 4-1 och ledde efter en kvart med fem bollar. Som mest var det 13-5 i IFK-favör och pausledningen blev klara 14-7.

-Vi gör en fantastisk match och jag tycker förstås att det är jätteskönt, tyckte en lika nöjd som stolt IFK-tränare Henrik Signell efter matchen och fortsatte:

-Det märktes från början att vi var beredda. Försvarsselet är mycket bra och Alingsås har haft anmärkningsvärt få spelmål i den här matchserien. Dessutom har vi hindrat deras annars så starka kontringsspel på effektivt sätt.

Stark inledning

Inledningen av andra halvlek var förstås viktig. Skulle Alingsås kunna komma ikapp? Icke då! Håvard Åsheim hade 53 i räddningsprocent efter första halvlek och fortsatte på samma väg efter paus. Inte minst minns vi två otroliga dubbelräddningar och det dröjde nästan tio minuter innan Alingsås gjorde sitt första mål i andra akten.

Nu var även Alingsås målvakt Anton Hagvall bra och därför kunde ändå aldrig det riktigt stora IFK-rycket komma. När Adam Samuelsson gjorde 20-11 och strax efter täckte ut ett Alingsåsavslut var ändå matchen avgjord!

Bättre i allt

Alingsås var ju piskat att vinna för att säsongen inte skulle ta slut. Då var IFK bättre i allt!

-Ja, vi är bättre i många delar. Killarna visar mod, kommer i högre fart och gör en fantastisk match. Det finns mycket att ta med sig till kommande matcher, summerade ”Sigge” Signell.

Alingsåstränaren Mikael Franzén var förstås besviken.

-Vi gör en dålig match rakt igenom och Skövde vinner klart och rättvist. För mig är det sämsta resultatet under mina nio år i Alingsås och det svider förstås, sammanfattade AHK-tränaren.

Många hjältar

Av det som sviktade i IFK en del i kvartsfinal tre fanns inget. Försvarsspelet var starkt och ingen av de vanligtvis starka avslutarna i Alingsås kom till alls.

Störst av alla var ändå Håvard Åsheim som totalt kom upp i 55 räddningsprocent. Håvard var givetvis strålande glad efter matchen.

-Att få göra en så här fin insats i en så viktig match är givetvis härligt. Det är till och med lite svårt att sätta ord på, men jag måste också berömma och tacka killarna framför mig som gjorde en strålande insats, blev Håvards ord efter slutsignalen.

Jack Thurin utsågs till Månadens lirare i mars och visade varför, inte minst med många fina mål i första halvlek. Matias Helt Jepsen var bättre än på länge och då tänker vi inte bara de sju målen han producerade.

-Det är självfallet skönt att kunna bidra. Den här gången blev det kanske fler mål än vanligt, men jag kunde nog satt dom andra i fler lägen, tyckte en lite självkritisk Matias Helt Jepsen.

Matias var förstås jättenöjd med  många saker och lagets insats.

-Vi visade att vi kan spela på en hög nivå, sa´en glad nummer 10.

Rasmus Wremer gör viktiga mål när fortfarande inte allt är klart och Dan-Beck Hansen är klippan både bakåt och framåt. Ja, raden av plusord till IFK-are kan göras hur lång som helst en dag som denna…

Axels sista i AHK

Det var inte många som kom upp i klass i Alingsås. Undantaget var förre IFK-spelaren Axel Franzén som nu med vemod gjorde sin sista match i AHK-tröjan. Utlandsspel väntar för Axel liksom Andreas Lang.

Målgörare

IFK Skövde: Matias Helt Jepsen 7, Jack Thurin 7, Rasmus Wremer 3, Dan Beck-Hansen 3, Fredrik Mossestad 2, Richard Hanisch 2, Adam Samuelsson 1 och Hampus Söderman 1.
Alingsås HK: Axel Franzén 6, William Andersson Moberg 4, Daniel Blomgren 4, Samuel Lindberg 3, Benjamin Helander 2 och Andreas Lang 2.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström

Inför:
Torsdag 2021-04-01 kl 16:45 i Estrad Alingsås

Domare 1: Michael Johansson
Domare 2: Markus Winberg
Funktionär: Carro Vijil
Funktionär: Catarina Eliasson
Delegat/MI: Jerker Knutsson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

Alingsås HK — IFK Skövde

Makalös andra halvlek gav IFK 2-0 i kvartsfinalen

IFK Skövde gjorde en fantastisk andra halvlek i Estrad Arena på onsdagskvällen. Hemmaledning med hela 13-8 i paus vände iFK till så klar seger som 27-22. Rasmus Wremer med åtta mål var en av de stora segerorganisatörerna.

IFK har alltså tagit ledningen med 2-0 i bäst av fem matcher. Semifinalplatsen kan säkras hemma i Arena Skövde på söndag.

– Det här var naturligtvis en lika härlig som tung seger. Våra spelare visade åter en fantastisk moral, kommenterade en mycket glad IFK-tränare Henrik Signell en stund efter slutsignalen..

Motvind i första halvlek
Det såg annars ganska mörkt ut inledningsvis den här kvällen. Alingsås tog raskt initiativet i matchprotokollet. Ledning med 6-3 efter en kvart ökades på i andra delen av första halvlek till hela sex måls överläge för hemmalaget. Framåt stämde det inte alls för IFK. Frilägen och straff blev resultatlösa. När dessutom hemmamålvakten Gustav Skagerling var omutbar såg det riktigt mörkt ut.

– I paus var vi ändå ganska lugna. Självfallet var alla medvetna om att det fanns saker att förbättra. Det handlade om gå tillbaka till grunderna och spela det spel vi är trygga med, sammanfattade Henrik Signell.

Kanonstart efter paus
Andra halvlek startade IFK på ett smått fantastiskt sätt. Med fem raka mål var gästerna ikapp.

– Utdelningen var hundraprocentig i början av andra halvlek. Att ta in ett femålsunderläge på sex minuter gör man inte varje gång och vi måste var ödmjuka med den utvecklingen, sade IFK-tränaren.

Målvaktsbyte i Alingsås – Anton Hagvall in – och  AHK återtog ledningen  med två bollar.

Efter en kvart var ändå IFK uppe i 18-18 och strax därefter i ledningen för första gången, 18-19 på tavlan efter två mål av Rasmus Wremer. Med tio minuter kvar ledde IFK med 20-19 – en ledning man sedan aldrig släppte. Avslutningen blev till och med ganska lugn och andra halvlek vann alltså IFK med hela tio bollars marginal.

Många matchhjältar…
När IFK vände i andra halvlek var det många som steg fram och tog ansvar.

-Killarna visade hur mycket det finns i det här laget, var sportchefen Ulf Nyströms kommentar.

Rasmus Wremer gjorde återigen en suverän insats. Matias Helt Jepsen fick pris som bäste IFK-are, men det finns fler att lyfta fram som till exempel Jack Thurin med sina sju mål. Fredrik Mossestad hade en tung första halvlek, men kom tillbaka med bland annat två viktiga mål i andra halvlek. Håvard Åsheim svarade också för viktiga räddningar när det fortfarande stod och vägde.

Moberg-Andersson stark
I Alingsås var William Andersson-Moberg det stora orosmomentet och prisades som bäste hemmaspelare. Lang och Helander svarade också för åtskilliga fina avslut.

Nu gäller det alltså tredje match på söndag.

– Vi har ett bra utgångsläge förstås, men får absolut inte slå oss till ro. Alingsås har alltid förmåga att komma igen och vi måste komma upp till toppstandard på nytt, är Henrik Signells slutord denna kväll.

Målgörare
IFK Skövde HK:
Rasmus Wremer 8, Jack Thurin 7, Matias Helt Jepsen 3, Dan Beck-Hansen 2, Victor Ljungquist 2, Fredrik Mossestad 2, Richard Hanisch 2 och Rex Blom 1.

Alingsås HK: Benjamin Helander 8, William Andersson-Moberg 7, Andreas Lang 5, Samuel Lindberg 1 och Axel Franzén 1.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Inför:

Onsdag 2021-03-24 kl 19:00 i Estrad Alingsås

Domare 1: Johan Gomér
Domare 2: Martin Gomér
Funktionär: Lars-Peter Forsberg
Funktionär: Juri Aadli
Delegat/MI: Lars Berndtsson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

Alingsås HK — IFK Skövde

Stor IFK-seger i Alingsås gav fjärdeplatsen

IFK Skövde avslutade Handbollsligan med en storseger mot Alingsås HK i Estrad Arena på lördagseftermiddagen. Segersiffrorna skrevs till 32-24 (16-8). Det betydde att IFK tog fjärdeplatsen och att det blir Alingsås i kommande kvartsfinalserien med hemmaplansfördel för IFK.

-Vi är förstås fantastiskt nöjda med den här insatsen. Det märktes redan på uppvärmningen att killarna verkligen ville vinna och prestera det där lilla extra, sade IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell en stund efter slutsignalen.

Åtta raka mål

I första kvarten av matchen följdes lagen åt, men sedan blev det IFK för hela slanten. Efter 8-8 gjorde IFK åtta raka mål och Alingsås hade närmare 14 mållösa minuter före paus.

Fabian Norsten summerade halvleken som säsongens bästa och det berodde inte minst på honom själv. Räddningsprocenten låg på imponerande 50.

Inget snack om saken

IFK fortsatte att dominera mot ett för dagen ganska tamt Alingsås. Det blev ledning med tio mål flera gånger och till och med elva vid ett tillfälle. Tidigt avgjort alltså och inte så konstigt att det blev lite avslaget mot slutet. Att vinna mot Alingsås med åtta mål är naturligtvis väldigt starkt.

IFK-tränaren hade mycket positivt att säga efter matchen.

-Vi gör en fantastisk första halvlek, men jag tycker också att det var bra efter paus. Både anfalls- och försvarsmässigt såg det mycket bra ut totalt sett över 60 minuter.

Många på topp

Det finns väldigt många som förtjänar högt betyg en sådan här gång. Ja, i sanningens namn alla spelare! Förutom Fabian i målet måste ändå några andra spelare också få extra beröm. Richard Hanisch var hundraprocentig med sina sju mål. Veteranerna Kristian Svensson och Rasmus Wremer var också på bettet med fem respektive fyra mål. Victor Ljungquist gjorde starka saker när matchen fortfarande inte var avgjord. Ja, raden av pluspoäng kan göras lång…

-Inte minst gjorde våra treor fantastiskt bra försvarsinsatser, berömde Henrik Signell.

Kul var också att Bjarni Valdimarsson äntligen är fit fjor fight och fick speltid de sista nio minuterna med ett mål som följd.

Andreas Lang och Jonathan Sandberg belönades i hemmalaget.

Övertag

IFK-segern betyder nu att Alingsås alltså väntar i kvartsfinal. Fjärdeplatsen ger också hemmaplansfördel.

-Det blir förstås helt nya matcher och förutsättningar, men vi har onekligen ett litet övertag. Alingsåsspelarna vet att vi kan göra det jobbigt för dom, säger Henrik Signell.

Målgörare

IFK Skövde HK: Richard Hanisch 7, Kristian Svensson 5, Victor Ljungquist 4, Rasmus Wremer 4, Dan Beck-Hansen 4, Jack Thurin 3, Adam Samuelsson 2, Fredrik Mossestad 1, Matias Helt Jepson 1 och Bjarni Valdimarsson 1.
Alingsås HK: Andreas Lang 7, William Andersson Moberg 6, Jonathan Sandberg 4, Benjamin Helander 2, Jakob Lundahl 2, William Lundh 1, Axel Franzén 1 och Daniel Blomgren 1.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström

 

Inför:

Lördag 2021-03-06 kl 16:00 i Estrad Alingsås

Domare 1: Niclas Widell
Domare 2: Jonas Åström
Funktionär: Catarina Eliasson
Funktionär: Carro Vijil
Delegat/MI: Jerker Knutsson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

Alingsås HK — IFK Skövde

Referat:

Fabian storspelade och storseger mot Alingsås

IFK Skövde gjorde en helgjuten insats mot Alingsås i Estrand Arena på onsdagskvällen. Med klara 26-19 (12-11) tog IFK sin andra seger i Alingsås den här säsongen. Hela laget storspelade men särskilt måste förstås först nämnas Fabian Norstens storspel i målet med över 50 i räddningsprocent.

IFK har gjort till vana att storspela mot Alingsås på bortaplan. Den här insatsen var i klass med den i höstas då det blev tremålsvinst.

-En helt igenom gedigen insats. Jag är stolt över grabbarnas suveräna insats, summerade IFK-tränaren Jonas Wille efter matchen.

Jämn inledning

Första halvlek var riktigt jämn. Efter 7-7  efter en kvart spelat tog IFK en tremålsledning som följdes av fyra raka Alingsåsmål. Innan paus kom dock IFK igen och slutade med tre mål och pausledning med 12-11.

Andra halvlek inleddes mycket starkt av gästerna. Inte minst sedan Alingsås försvarsstrateg Fredrik Teern fått sin tredje utvisning rann det iväg till IFK:s fördel och ledningen blev snabbt både fyra och fem mål. Att det slutade med sjumålsvinst är förstås anmärkningsvärt starkt.

-Ett extremt bra försvarsspel. Det är disciplinerat över lag och hela truppen bidrar, berömmer Jonas Wille.

Inte bara Fabian…

Fabian Norsten gör alltså en ny fantommatch och räddar mer än varannat skott. Efter matchen är han förstås nöjd men även ödmjuk och hedar försvarsinsatserna framför honom.

-Då är det kul att spela, säger Fabian i den ena intervjun efter den andra.

Det finns många att berömma även om det var hela laget som var på topp. Kristian Svensson fick lite av islossning framåt och blev bäste målskytt. Adam Samuelsson kom in ganska tidigt och var strålande. Victor Ljungkvist ska också ha en extra blomma.

-Men vi är enhet där alla soldater gör sitt, säger IFK-tränaren med ett leende.

Målgörare

IFK Skövde: Kristian Svensson 5, Richard Hanisch 4, Christopher Hedberg 3, Matias Helt Jepsen 3, Jack Thurin 3,  Dan Beck-Hansen 2, Victor Ljungqvist 2, Kristian Jakobsen Stranden 2, Adam Samuelsson 1 och Rasmus Wremer 1.

Alingsås HK: Felix Claar 6, Benjamin Helander 6, Samuel Lindberg 2, Johan Nilsson 2, Axel Franzén 1, Niclas Barud 1, Andreas Lang 1.

Text: Bengt Andersson

Foto: Viktor Ljungström

 

Inför:

Onsdag 2020-02-26 kl 19:00 i Estrad Alingsås

Domare 1: Mirza Kurtagic
Domare 2: Mattias Wetterwik
Funktionär: Carro Vijil
Funktionär: Juri Aadli
Delegat/MI: Patrick Håkansson

Handbollsligan går nu in ett avgörande skede där det är ett ganska tätt matchprogram under de avslutande omgångarna. Näst i tur för IFK Skövde är serieledande Alingsås på bortaplan nu på onsdag. En kamp som IFK-tränaren Jonas Wille ser fram emot förstås.

– Efter 26 spelade omgångar har ni faktiskt någon poäng mer än vid motsvarande tid under succésäsongen 2018-19. Vad är du mest nöjd med så här långt?
– Det är först och främst den framgången vi haft defensivt – försvar och målvakt. Och att vi hittills ha klarat att leverera så pass stabilt som vi har gjort när förväntningarna är stora.

 – Är det några detaljer i spelet som särskilt behöver förbättras för att det ska bli ett bra slut på det här spelåret?
– Ja, det är det alltid. Det är annorlunda saker som funkar några dagar och som inte fungerar lika bra andra dagar. Så det handlar väl först och främst om att nöta så pass mycket att spelet sitter i ryggmärgen.

Nu väntar alltså serieledande Alingsås. Ser du också Alingsås som seriens bästa lag?
– Ja, Malmö och Alingsås har varit mest stabila. Dom har ligans kanske bäste försvarsspelare i Fredrik Teern och bäste anfallsspelare i Felix Claar – plus ett gott kollektiv.

– Det blev en seger och en förlust mot Alingsås i höstas – båda gångerna noterades bortasegrar. Ser du det som tillfälligheter?
– Ja, men det visar i alla fall att det är två jämna lag.

 – Förra matchen i Alingsås har du nämnt som den kanske bästa totala insatsen hittills. Kan ni upprepa framgången?
– Ja, absolut så är det möjligt!

 

Bengt Andersson

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

Alingsås HK — IFK Skövde

Härlig IFK-seger i Alingsås

IFK Skövde gjorde en storstilad insats när Alingsås HK, med fyra raka inledande segrar, besegrades i Estrad Arena på lördagseftermiddagen. Skövdesegern skrevs till 27-24 (16-14) efter en insats som måste betraktas som säsongens bästa.

-Sett över hela matchen var det nog vår främsta insats, tyckte också Jack Thurin – en nöjd tiomålskytt efter matchen.

IFK började starkt och ledde med 5-1 innan Alingsås tog time out efter sju spelade minuter. Det var fortsatt gästerna i ledning fram till tio minuter kvar av första halvlek. Då kvitterade Alingsås till 10-10 och tog senare även ledningen med 12-11 – för övrigt enda gången under hela matchen som hemmalaget var före i protokollet. IFK kom nämligen tillbaka och kunde gå till pausvila med två måls överläge.

Andra halvlek blev inledningsvis jämn, men även om IFK drog på sig två utvisningar under de första fem minuterna kom aldrig Alingsås ikapp. Ända fram till 50 spelade minuter var dock inte IFK-ledningen någon gång större än två mål. Då kom ett litet ryck och med mindre än fem minuter kvar att spela var ledningen 26-21. Alingsås såg ändå till att det blev spännande på nytt genom tre raka mål. Med Felix Claar på botbänken de sista två minuterna kunde dock inte Alingsås komma riktigt nära och Dan Beck Hansen avslutade den fina IFK-dagen med göra 27-24.

IFK-tränaren Jonas Wille hade mycket beröm att ge sina spelare efter matchen.

-Det är en riktigt go känsla. Vi möter ett topplag och vinner välförtjänt. Jag tycker att det fungerade bra både bakåt och framåt och vi håller huvudet kallt hela tiden. Vi får till många avslut och även om det blir några missar från sex meter så fortsätter vi utan att förtröttas. Försvarsmässigt stöttar spelarna varandra på ett berömvärt sätt, summerade Jonas.

Många starka insatser

Det finns väldigt mycket positivt att ta med sig för IFK-arna efter denna match. Jack Thurin måste förstås med sin stora målskörd få extra beröm. Fabian Norsten i mål hade lite jobbigt i början och blev avbytt, men kom tillbaka och svarade för tio räddningar enbart i andra halvlek.

Matchens lirare Jack Thurin var förstås jätteglad efter matchen.

-Det här var kanon! Jag har nog aldrig varit med och vunnit här i Alingsås. Vi fick till bra lägen och det kändes fint redan från start. Att vi sedan lyckades få stopp på deras vassa kontringsspel var förstås också avgörande, sade Jack.

Framåt producerades det bra över hela matchen den här gången. Främsta orsaken till segern var ändå det mycket fina försvarsspelet. IFK fick dessutom stopp på Alingsås alltid så starka kontringsspel.

Franzén tremålskytt

Felix Claar var som oftast Alingsås främsta vapen. Fredrik Teern var bra framåt i första halvlek liksom förre Skövdespelare Axel Franzén som gjorde tre mål före paus.

Målgörare

IFK Skövde: Jack Thurin 10, Rasmus Wremer 4, Dan Beck Hansen 4, Matias Helt Jepsen 3, Richard Hanisch 2, Viktor Ljungqvist 2, Tobias Rosengren och Rex Blom 1 vardera.

Alingsås HK: Felix Claar 7, Samuel Lindberg 4, Fredrik Teern 4, Axel Franzén 3, Johan Nilsson 2, William Andersson Moberg 2, Andreas Lang och Aron Dagur Pålsson 1 vardera.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

 

 

Lördag 2019-09-28 kl 16:00 i Estrad Alingsås

Domare 1: Jonas Åström
Domare 2: Niclas Widell
Funktionär: Carro Vijil
Funktionär: Catarina Eliasson
Delegat/MI: Monika Hagen

 

Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Måndagsmötet med Sävehof blev en riktig rysare som slutade med oavgjort sedan gästerna kvitterat en sekund före slutsignalen. Nu väntar nästa SM-finalist då IFK beger sig till Alingsås på lördag eftermiddag. Vi frågar IFK-tränaren Jonas Wille om läget inför den svåra matchen.

– Oavgjort mot svenska mästarna senast, men det var väldigt deppigt i IFK-lägret efter matchen i måndags. Hur ser du på matchen med lite distans?
 – Det blir naturligt något lite deppigt när man är två sekunder från full pott. Men med lite distans så kan vi vara nöjda med vår första halvlek. Vi spelar bra försvarsspel och släpper endast till 14 avslutningar mot mål. Offensivt löser vi deras 4-2-försvar väldigt gott och producerar många stora chanser. Vi borde kunnat gått till paus med en 4-6-ledning. I andra halvlek tar Sävehof över momentum och att vi klarar att vända matchen igen när vi ligger efter med två mål är bevis på bra mentalitet och moral. Vi tar med oss det positiva!

– Om du gör en liten sammanfattning på starten av säsongen så här långt – hur ser den ut?
 – Starten har varit ok, men jag tycker att vi har mycket att gå på i alla faser.

Nu gäller det alltså Alingsås i Estrad och det måste väl betraktas som en av de svåraste matcherna under en serie. Vad gäller det att tänka på i första hand?.
 – Fortsatt så gäller det att finna trygghet och stabilitet i vårt försvarsspel. Det skapar självförtroende och även flera enkla mål i kontringar.

-Alingsås har inlett med fyra raka segrar och levt upp till förväntningarna om att även den här säsongen tillhöra den absoluta toppen. Vilka ser du som lagets nyckelspelare?
– Felix Claar är ju utan tvekan en nyckelspelare, men Alingsås har ett gott lagmaskineri samt två bra målvakter som står bakom ett robust försvar.

-Det har ju svängt en del i ert spel inledningsvis den här säsongen. Kan du avslöja om det finns tankar på att göra några förändringar i upplägget när  det nu väntar flera svåra matcher – efter Alingsås är det Redbergslid borta och sedan kommer Ystads IF på besök.
– Nej, inga större ändringar i upplägget. Att skapa stabila prestationer handlar ofta om att få tillräckligt med repetitioner. Så vi fortsätter att nöta på!

Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

Alingsås HK – IFK Skövde

SNÖPLIGT UDDAMÅLSFÖRLUST FÖR IFK I ALINGSÅS

Vid fem tillfällen hade IFK Skövde en fyramålsledning under första kvarten av andra halvlek i Alingsås.
Ändå stod Blåvitt som snöplig förlorare med 28-27 vid slutsignalen.
– Under slutskedet går det mesta emot oss, suckar Victor Ljungkvist.
18-åringen var en av de största plusvarianterna i IFK med bra försvarsspel och fyra fullträffar på lika många avslut.
Hundraprocentig utdelning alltså:
– Men också två utvisningar under den andra halvleken, påminner Victor som givetvis har svårt att glädjas när laget åker på däng.
Just utvisningar kom mycket att prägla västgötaderbyt i Estrad. Hela sex stycken för hemmalaget och fem för gästerna där Axel Franzéns två minuter efter 18.19 dessutom gav ett direktrött kort.
– Jag förstod att domarna skulle skicka upp mig på läktaren. Jag kom lite fel i tajmingen och från åskådarplats såg det säkert fult ut, säger Axel.
Franzén-pojken stod i fokus redan innan avkast eftersom han ska lämna IFK efter säsongen och spela för Alingsås de kommande två åren:
– Ingenting som påverkade mig under uppladdningen. Men givetvis tråkigt att åka på ett rött kort och inte kunna hjälpa lagkompisarna. Faktiskt mitt första röda kort i högsta serien, tyvärr.
IFK Skövde låg i förararsätet mest hela första halvleken; bland annat för att man utnyttjade det numerära överläget när Alingsås åkte på inte mindre än fyra tvåminutare.
Rasmus Wremer kontrade in två fina mål från 5-5 till 5-7 och Victor Ljungkvist smög in både 10-11 och 10-12 från linjen, smart framspelad av Matias Helt Jepsen.
Håvard Åsheim hade otur i kassen, eftersom han var på flera av Alingsås-skotten som sedan slank in bakom honom. Och byttes ut mot Marcus Holmén som hade bättre lycka med sina parader.
Jack Thurin inledde med två bom, men satte sedan fyra projektiler på raken och IFK:s halvtidsledning med 16-14 var välförtjänt. Inte minst med tanke på att laget svarade för blott ett enda tekniskt fel under den första akten.
Efter paus startade Blåvitt starkt och ledde efter drygt 34 minuters spel med fyra bollar (18-14). Lagen bytte därefter mål med varandra med gästerna hela tiden i en till synes betryggande ledning; 19-15, 20-16, 22-18, och 23-19 med 17 minuter kvar att spela.
– Då såg det bra ut, medger Victor Ljungkvist.
Plötsligt sa det emellertid stopp för IFK-gänget som under en period på hela elva minuter inte lyckades göra ett enda mål medan Alingsås svarade för fem och vände till ledning med 24-23.
IFK-tränaren Jonas Willes kommentar:
– Vi kämpar och sliter, skapar flera bra lägen, men sätter tyvärr inte avsluten. Det är små marginaler som gör skillnad och alla vet att i handboll går det fort när man inte gör mål.
Slutskedet blev ett drama ända in på mållinjen. Ska man hitta en avgörande skillnad mellan lagen så stavas han Felix Claar, hemmalagets 22-åring som firade stora triumfer med skytte och inspelningar.
IFK Skövde fick dock en sista chans att kvittera – men anfallet med tio sekunder kvar renderade i ett tekniskt fel utan att laget kom till avslut.
Jonas Wille var givetvis besviken över poängtappet:
– Vi har matchen under kontroll i 45 minuter, tycker han.
– Hur påverkades ni av Axel Franzéns tidiga röda kort?
– Tråkigt med tanke på hans betydelse i mittförsvaret. Men själva utvisningen är ingenting jag vill kommentera. Det gäller att hålla sig på banan.
Västgötaderbyt var i förväg rubricerat som en fyrapoängsmatch och i och med segern ligger Alingsås nu blott en poäng efter IFK Skövde i tabellen.
Å andra sidan kommer alla att slå alla under slutskedet – och se bara på vad Kristianstad och Malmö också råkade ut för på onsdagskvällen. Samtliga lag i topp-3 förlorade mot lägre placerade lag.
Jonas Wille säger ärligt:
– Jag skiter i hur andra spelar och klarar sina uppgifter. För vårt vidkommande gäller bara att prestera det bästa vi kan och nå så högt som möjligt när vi nu är klara för SM-slutspel för första gången på flera år.
Nästa uppgift är IFK Ystad på hemmaplan nästa fredag (22 februari). Därefter Hammarby borta onsdagen därpå (27 februari).
Hur som helst ett snöpligt poängtapp för Blåvitt i en prestigefylld drabbning i Estrad.
Sett till helhetsinsatsen var laget värt en poäng med hem i bussen till Skövde. Men vem har sagt att idrotten är logisk och rättvis? Säg hellre att den är oförutsägbar och underhållande.
Text: Kjell-Ove ”KOA” Andersson
Foto: Hans Petter Wille
MATCHFAKTA
Målskyttar IFK:  Rasmus Wremer 6 (på 9 avslut), Matias Helt Jepsen 5 (7), Jack Thurin 5 (9), Victor Ljungkvist 4 (4), Richard Hanisch 3 (6), Christopher Hedberg 2 (3), Adam Samuelsson 1 (1), Kristian Svensson 1 (3).
Målskyttar Alingsås; Andreas Berg 5 (på 5 avslut), Felix Claar 5 (8), Michels Liaba 4 (4), Erik Andreasson 4 (8), Benjamin Helander 3 (3), Andreas Lang 2 (6), Fredrik Teeern 1 (1), Alexander Regen 1 (1), Johan Nilsson 1 (2), Niclas Barud 1 (3), William Andersson Moberg 1 (4).
Domare: Niclas Widell, Jonas Åström.
Publik: 1 400.
xxxxxx
Så gjorde IFK sina mål.
Distansskott: 11
Genombrott: 3
Kantskott: 1
Linjeskott: 3
Förstavågskontring: 4
Andravågskontring: 2
Straffkast: 3
Öppen kasse: 0
—–
Tekniska fel: 4
Missade avslut: 16
Målvaktsräddningar: 11
Utvisningar: 5 x 2 min, inklusive rött kort på Axel Franzén efter 18.19.
xxxxxx
Så gjorde Alingsås sina mål
Distansskott: 11
Genombrott: 3
Kantskott: 6
Linjeskott: 2
Förstavågskontring: 2
Andravågskontring: 1
Straffkast: 3
Öppen kasse: 0
——-
Tekniska fel: 4
Missade avslut: 17
Målvaktsräddningar: 11
Utvisningar: 6 x 2 min.
./.
Läs mer
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com