OV Helsingborg — IFK Skövde

Bottennapp av IFK i Helsingborg

2022-08-05 Handboll Träningsturnering IFK Skövde HK-Riihimäki Cocks 36-23 Foto: Viktor Ljungström / Ljungström Photography ID2293

Den starka motvinden fortsätter att pressa IFK Skövde. Måndagskvällens möte med OV Helsingborg var ett nytt bottennapp. Helsingborg – som kom till den här matchen med sex raka förluster – vann med hela 30-23 (14-11).

-Vi var för dåliga helt enkelt, erkände också IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell framför TV-kameran efter matchen.

IFK har en riktigt negativ utveckling med oerhört smärtsamma insatser som denna match och den tidigare i höst mot Hallby. Det här var åttonde matchen i rad utan vinst!

-Vi föll tillbaka igen den här gången och håller oss inte till det bestämt, var IFK-tränarens analys.

Första kvarten, sen…

Inledningsvis såg det ändå förhoppningsfullt ut med IFK i ledning flera gånger. Efter en kvart var det dock slut på det roliga. OV gick till pausledning med tre bollar, ökade på i andra halvlekens inledning genom att göra 5-1 och gå upp till 19-12. IFK var sedan aldrig i närheten av att skaka hemmalaget.

OV fick det lätt

Helsingborg har haft det riktigt tung i höst. Det är också ett lag som spelar långsamt utifrån sina resurser, men fick ju det lätt denna kväll när motståndet var så dåligt. Samuel Johannesson i OV-målet vann målvaktskampen överlägset. 20-årige Albert Månsson var en annan OV-spelare som hade en härlig kväll.

Jonas målbäst

I IFK var Jonas Samuelsson vassaste målgöraren och agerade bra i första halvlek. Efter paus fick han dock bara lägga straffar. Noteras kan att IFK:s första mål från nio meter kom 45 minuter in i matchen.

Målgörare:
OV Helsingborg HK: Casper Lindgaard Holmen 5, Jensen Villads Raahauge 5, Albert Månsson 4, Jonatan Wilthorn 3,  Emil Lindkvist 3, Felix Spross 3, Emil Andersson 3, Johan Lundgren 2, Asgeir Vignisson 2
IFK Skövde HK:
Jonas Samuelsson 7, Bjarni Valdimarsson 5, Jonas Burud 3, Marcus Sjöbrink 3, Victor Hallén 2, Rex Blom 1, Daniel Ekman 1 och Victor Ljungquist 1.

Utvisningar Skövde 5, Helsingborg 3. Publik: 354.

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström.

 

 

Inför:

Måndag 2022-11-28 kl 19:00 i Helsingborg Arena

Domare 1:
Domare 2:
Funktionär:
Funktionär:
Delegat/MI:

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se
www.cmore.se/kampanj /ifkskovdehk

Handbollsligan livescore

Läs mer

OV Helsingborg — IFK Skövde

Oavgjort på nytt för IFK

Det här var en match som svängde fram och tillbaka och i motsats till i söndags mot Önnered i söndags blev det målrikt och stundtals öppna spjäll i försvarsspelet.

IFK-tränaren Henrik Signell konstaterade också att utfallet av insatsen blev samma som för två dagar sedan.

-Senast hade vi svårt att göra mål och försvarsspelet var bra. Nu blev det tvärtom. Det blev absolut för många misstag för att vi ska vara nöjda, summerar Sigge.

Fram och tillbaka…

Efter en inledning där lagen följdes åt tog IFK en ledning med fyra mål (10-6) och det såg ganska bra ut. Efter en time out signerad IFK blev resultatet istället en period där OV firade triumfer och vann med 6-1 och gick upp i tremålsledning. 15-12 på anslagstavlan förvandlades dock i slutminuterna till pausledning för IFK efter fyra snabba mål.

Nya dåliga perioder

Andra halvlek började på ett sätt som gav hopp om att IFK skulle glida iväg. Efter ledning med 20-17 handlade det dock om Helsingborg, som helt plötsligt –med bland annat fyra raka mål – var i ledning med 23-21. IFK kunde aldrig återta ledningen och hemmalaget ledde flera gånger med två mål. Victor Ljungquist fick göra ett inhopp och kvitterade till 31-31. Efter nytt hemmamål räddade Jack Thurin poäng med kvittering på straff i slutminuten.

Nöjda och missnöjda

Efter matchen var det ganska tydligt att både IFK- och OV-spelarna hade blandade känslor. Det fanns glädje över att det ändå blev poäng, men samtidigt missnöjde över utebliven seger. Det var till exempel något som både Jack Turin och OV:s Emil Andersson gav uttryck för i efterföljande TV-intervjuer.

Ljuspunkter

Jack Thurin fick pris som bäste IFK-are och det förtjänar förstås en tiomålskytt (varav fyra straffar). Rasmus Wremer var säkerheten själv från början och gjorde sex mål på lika många avslut. Richard Hanisch och Matias Helt Jepsen får klart godkända MEP-poäng.

Håvard Åsheim och Fabian Norsten turades om i målet och stod för nio respektive sju räddningar.

Micke nära stoppa IFK…

Victor Hedin var tillsammans med Emil Andersson förgrundsfigurer i OV. Michael Andersson i målet gjorde allt för att stoppa sina gamla lagkamrater i Skövde och var nära med sina tio räddningar och ett mål framåt.

Kan bättre

Henrik Signell konstaterar också att det var svårt att stoppa OV:s attacker.

-Men vi vet att vi kan bättre. Det hoppas jag vi ska visa hemma mot Malmö på fredag – ett lag vi har gjort bra ifrån oss mot tidigare. Jag tror också att det är ett motstånd som dessutom passar oss bättre, säger IFK-tränaren

Målskyttar

IFK Skövde HK: Jack Thurin 10, Rasmus Wremer 6, Richard Hanisch 5, Mathias Helt Jepsen 4, Dan Beck-Hansen 2, Kristian Svensson 2, Rex Blom 1, Herman Dyberg 1 och Victor Ljungquist 1.

OV Helsingborg HK: Viktor Hedin 8, Emil Andersson 5, David Florander 5, Linus Nilsson 4, Emil Hansson 3, Anton Månsson 2, Sebastian Hansson 2, Henrik Hecht Knutsen 2 och Michael Andersson 1.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström

Inför:

Tisdag 2021-02-16 kl 19:00 i Idrottens Hus

Domare 1: Sebastian Buck
Domare 2: Kenneth Cardell
Funktionär: Emelie Ekvall
Funktionär: Kerstin Laurin
Delegat/MI: Peter Olsson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

OV Helsingborg — IFK Skövde

Referat:

Hanisch niomålskytt när IFK vände och vann

IFK Skövde tog sjätte raka segern när OV Helsingborg besegrades på bortaplan med 29-26 (12-14) på måndagskvällen. Trots tremålsunderläge vid ett par tillfällen i andra halvlek blev det till slut en ny härlig vinst. Segerorganisatör var Richard Hanisch med nio mål varav åtta i andra halvlek.

-Naturligtvis härligt att vi åter visade hög moral och kunde vinna trots att det stundtals såg ganska illa ut, summerade den väldigt nöjde IFK-tränaren Jonas Wille.

Inledningsvis följdes lagen åt, men IFK var i ledning bara någon enstaka gång. Istället kunde hemmalaget gå till pausvila med två mål i favör.

Andra halvlek började med att Helsingborg ökade på till 15-12. IFK kom tillbaka, men efter 17-17 gjorde hemmalaget tre raka mål och var åter i ledning, nu med 20-17. Albin Rosén spelade hela andra halvlek och i detta läge av matchen var han särskilt lyckosam med tre mål. IFK var alltså med i matchen igen och med knappt tolv minuter kvar att spela blev det ledning med 22-21. En period där lagen bytte mål med varandra följde men efter 24-24 släppte de för dagen vitskrudande IFK-arna aldrig ifrån sig ledningen.

Många plusbetyg

Richard Hanisch gjorde alltså återigen en mycket stark insats. Nio mål och sex assist ger förstås högsta betyg. Dan Beck-Hansen var också stark matchen igenom. Sedan finns det anledning att lyfta fram Albin för hans kyla och mål i avgörande skede av matchen. Victor Ljungkvists insats i försvaret i andra halvlek var också värd extra högt betyg. Fabian Norsten var särskilt stark mot slutet och kom upp i fina 33 i räddningsprocent.

-Vi hade länge svårt med lite problem i försvaret och skyttet. Självförtroendet sviktade. Då var det extra skönt att visa styrka när det skulle avgöras, tyckte Jonas Wille.

Micke stoppade niometersskott

I Helsingborg fick Oskar Hansson pris som bäste man. Michael Andersson – kände för IFK-arna efter två säsonger i Skövde – såg ett tag ut att bli matchvinnare med många fina räddningar från IFK:s niometersskyttar.

Redan på fredag är det dags för ny match nu när serien vänder. Helsingborg kommer på besök till Arena Skövde.

-Hoppas vi får stöd av en stor publik, sade matchens bäste, Richard Hanisch, på måndagskvällen.

Målgörare

IFK Skövde:Richard Hanisch 9, Dan Beck-Hansen 5, Jack Thurin 3, Christopher Hedberg 3, Albin Rosén 3, Victor Ljungkvist 2, Rex Blom, Kristian Svensson, Matias Helt Jepsen och Kristian Jakobsen Stranden ett vardera.

OV Helsingborg:Linus Nilsson 6, David Florander 5, Oskar Hansson 3, Oskar Joelsson 2, Johan Lundgren 2, Emil Lindkvist 2, Anton Månsson 2, Emil Hansson 2 och Sebastian Hansson 2.

Text: Bengt Andersson Foto: Hans Petter Wille

Inför:

Måndag 2019-12-16 kl 19:00 i Helsingborg Arena A

Domare 1: Rickard Canbro
Domare 2:
Funktionär: Emelie Ekvall
Funktionär: Ulrika Carlberg
Delegat/MI: Anders Enering

December innebär många resor till Skåne för IFK Skövde. Måndag kväll betyder möte med OV Helsingborg på bortaplan och kamp om viktiga poäng i den jämna Handbollsligan. IFK-tränaren gläds förstås åt fem raka segrar, men nu gäller det att ta sig an en ny utmaning.

– Fem raka segrar och en riktig bra insats senast mot topplaget HK Malmö. Vad är det som fungerat allra bäst den senaste tiden?
-Jag tycker att vi har haft relativt stabilt försvars- och målvaktsspel. Kontrings- och anfallsspelet har också kommit mer och mer den senaste tiden. Och när det börjar att rulla på så kommer också självförtroendet.

 – Att ha besegrat topplagen Alingsås, Malmö och IFK Kristianstad i höst har väl varit extra gott för självförtroendet?
– Ja, det visar ju att vår toppnivå utan tvivel håller målsättningen.

Sedan har det blivit förluster mot några lag i nedre delen av tabellen. Nu väntar OV Helsingborg som också håller till i de nedre regionerna. Antar att det ändå inte finns risk för underskattning?
– Med handen på hjärtat så är jag säker på att ingen av våra förluster har handlat om underskattning. Det är mer sannolikt att det handlar mer om att man inte har klarat att släppa loss helt mot motståndare alla förväntar att man skall slå. Då har det spritt sig en liten osäkerhet i laget när motgången har kommit i de respektive matcherna.

-Helsingborg har ju också besegrat Ystads IF nyligen och hängde med länge även mot Kristianstad senast. Var ligger den främsta styrkan hos Helsingborg?
-Jag tycker att dom generellt sett har ett bättre manskap än vad tabellen visar. Här finns ganska god fysik och bra mix av tempo, skott och man-man-färdigheter i anfallet.

-Är det några spelare som är särskilt viktiga att ha ögonen på?
– Först och främst är det bra kollektiv. Mot Ystads IF lyckades dom bra med sitt 7-6-spel så det blir det viktigt att förbereda sig på.

-Ganska tätt matchprogram, men är det fortfarande så att truppen klarat sig bra från skador den senaste tiden?
– Japp! Ta i trä igen!

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer