IF Hallby HK — IFK Skövde

IFK-seger med fyra mål i första åttondelen

IFK Skövde HK vann på måndagskvällen första åttondelsfinalen i ATG Svenska Cupen mot IF Hallby HK. Efter en åttamålsledning i paus skrevs segersiffrorna till 33-29 (23-18).

-Bra med vinst och vi har skaffat oss ett bra utgångsläge för fortsättningen i cupen, sade IFK-tränaren Henrik Signell när han sammanfattade matchen efteråt.

Efter 3-3 i inledande shoout-out spelade IFK ganska snabbt till sig en säker ledning i målprotokollet. Efter 20 minuter var ledningen sju mål och innan paus blev det alltså ytterligare ett mål i Skövdefavör.

-Vi är mycket nöjda med första halvlek, sade IFK-tränaren

Efter paus förstod man att Hallby skulle resa sig och hemmalaget reducerade också snabbt med tre raka mål. Det effektiva IFK-spelet från första akten kom av  sig en del, men riktigt nära var aldrig Hallby.

-Hallby spelade upp sig samtidigt som vi med en ganska tunn trupp kanske inte orkade fullt ut i 60 minuter, var Henrik Signells omdöme.

Matias niomålskytt

Matias Helt Jepsen fick pris som bäste IFK-spelare. Det blev nio mål från Matias varav fem var straffar. Fredrik Mossestad hade också en kväll som han ska vara riktigt nöjd med.

-Jag tar i första hand med mig helheten och spelet från första 30 minuterna, var Signells slutord.

Viktor Bang vaktade målet hela matchen och svarade för en gedigen insats. Fabian Norsten fanns inte med på grund av sjukdom, men det är förhoppningsvis inget allvarligt.

Hampus bäst i Hallby

I Hallby var Hampus Söderman – IFK-spelaren som är utlånad till Jönköpingsslaget – den klart bäste och fick givetvis pris som matchens lirare i hemmalaget.

Returmötet spelas måndagen den 20 september i Arena Skövde. Innan dess ska IFK ha ligapremiär mot Eskilstuna Guif hemma på lördag kl 17.00 och dessutom ett bortamöte med HK Malmö.

Målgörare:
IFK Skövde HK: Matias Helt Jepsen 9 (5), Viktor Hallén 5, Fredrik Mossestad 5, Bjarni Valdimarsson 4, Erik Sääf 4, Rex Blom 2, Victor Bang 2 och William Elovson 2.

IFK Hallby HK: Hampus Söderman 7, Hampus Dahlgren 5, Gustav Wedberg 4, Filip Berentsen 3, Robin Svensson 4, Oskar Hedvall 3, Martin Mårtenson, Albin Broman och Jesper Järlfors 1 var.

Text: Bengt Andersson   Foto: Viktor Ljungström

Läs mer

IF Hallby HK — IFK Skövde

Jacks sista två mål avgjorde mot Hallby

IFK Skövdes segersvit är obruten, men det blev en gastkramande tillställning mot HK Hallby i Idrottshallen i Jönköping. Genom två mål i slutskedet av Jack Thurin kunde IFK vinna med 25-24 (14-13).

-Det är givetvis ”jättegött” att få sätta bollarna, sa en glad Jack efter slutsignalen och konstaterade samtidigt att det här var en kämpamatch.

-Finliret uteblev, men det finns ändå mycket härligt att ta med sig från en sådan här match, tycker Jack.

IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell erkände strax efter slutsignalen att pulsen var mycket hög.

-Det här var verkligen en pärs, men killarna visar åter en fantastisk lagmoral. Vi hade ju en riktig krigarmatch mot Guif senast, men det här blev väl snäppet värre, säger en lättad tränare.

Tveksam start

IFK kom till spel, liksom i de tidigare matcherna i ligan, utan Matias Helt Jepsen, Richard Hanisch och Fabian Norsten och nu var dessutom Kristian Svensson sjuk. Därför var det kanske inte så konstigt att det var Hallby som dominerade inledningsvis. Hemmalaget gick upp till ledning med 6-2 innan en IFK-time out började ge resultat. 7-6-spel gav resultat framåt och efter 20 minuter var gästerna inte bara ikapp utan även förbi (10-9). Som mest hade IFK en tvåmålsledning, men i paus var ställningen 13-14 på anslagstavlan.

Svängig andra halvlek

Hallby är känt för att aldrig ge upp och andra halvlek var bara sex minuter gammal då det var hemmaledning. Matchen svängde på nytt och IFK hade tvåmålsledning vid något tillfälle. Vid 23-21 till IFK tog Hallby time out, som gav resultat med besked. Ett närmare åtta minuter lång mållös period för IFK betydde att hemmalaget gick både ikapp och förbi. Med fyra minuter kvar var det 24-23 till Hallby och dramatiken blev mycket stor med ödesdiger utvisning för hemmalaget. Jack Thurin kunde kvittera och även i slutminuten sätta segermålet.

Finns att jobba på

-Vi fick det inte att stämma riktigt varken framåt eller bakåt. Hallby fick en del enkla mål och även om vi skapade chanser blev avsluten inte alltid särskilt bra. Jag är förstås jättenöjd med poängen, men har definitivt en hel del att jobba på,  erkänner Henrik Signell.

Med tanke på att nyckelspelare som Hanisch, Helt Jepsen och ”Krille” saknas gör IFK ändå en stark insats. Håvard Åsheim i målet var åter stark med 37 i räddningsprocent. Jack förtjänar givetvis hjälterollen inte bara för de två avgörande målet. Hampus Söderman fick mycket speltid och gjorde det bra. Rasmus Wremer visade målfarlighet inte minst när matchen vände i första halvlek. Viktor Ljungkvist och Kristian Jacobsen Stranden noteras för många mål återigen, men annars är det förstås kollektivet som ska berömmas.

Tungt för Hallby

Hallby, som förlorade för tredje gången i rad i slutskedet, hade i Fredrik Landin och Samuel Johansson två målvakter som var bra. Olle Ek är också dirigent som vanligt. Mittsexan Oskar Hedvall var stark, men drog på sig sin tredje utvisning i slutskedet och det blev ödesdigert.

Målgörare

IFK Skövde HK: Jack Thurin 7, Rasmus Wremer 5, Kristian Jakobsen Stranden 5, Victor Ljungkvist 4, Adam Samuelsson 2, Dan Beck-Hansen och Hampus Söderman ett vardera

IF Hallby HK: Charles Hugoson 6, Oscar Hedvall 5, Olle Ek 4, Jesper Jacobsson 2, Jesper Järlfors 2, Adam Tumba, Tobias Lund Jörgensen, Andreas Söderman, Fredrik Landin och Marcus Andersson ett vardera.

Text: Bengt Andersson   Foto: Viktor Ljungström

Inför:

Onsdag 2020-09-23 kl 19:00 i Jönköpings Idrottshus E

Domare 1: Johan Gedda
Domare 2: Joakim Lindbratt
Funktionär: Astrid Laurin
Funktionär: Jesper Laurin
Delegat/MI: Göran Friberg

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

IF Hallby HK — IFK Skövde

Håvards storspel gav seger mot Hallby

IFK Skövde vann onsdagsmötet i Jönköping mot Hallby med 24-23 (12-9) efter en onödigt gastkramande avslutning. Stor matchhjälte var Håvard Åsheim med över 40 i räddningsprocent.

Först som sist ska det konstateras att det här inte var någon stor match. Länge såg det dock ut som IFK skulle klara en ganska säker seger men slutminuten blev spännande.

-Det var lite av kaosmatch och vi borde absolut avgjort tidigare, sa´ Rasmus Wremer när han summerade matchen för C More-tittarna.

IFK-tränaren Jonas Wille gladdes åt poängen.

-Visst blev det ganska kaosartat med alla utvisningar mot slutet, men killarna visade fram vinnarskallarna och det är det vi ska glädja oss mest åt en sådan här kväll, sade Jonas när han summerade tillställningen.

Inledningsvis pendlade det lite fram och tillbaka. Efter en kvart var ställningen lika, men efter 8-8 gjorde IFK ett litet ryck och tre mål plus i paus kändes ändå ganska tryggt.

IFK fortsatte i förarsätet efter paus och ledde ofta med både tre och fyra mål. Vid ställningen 18-22 hettade det till och IFK fick på kort tid inte mindre än tre utvisningar. Under den följande perioden gjorde dock Håvard Åsheim inte mindre än tre mycket kvalificerade räddningar. Ändå kom Hallby närmare och närmare och med en minut kvar var hemmalaget bara ett mål efter. När Victor Ljungkvist satte IFK:s 24:e mål var ändå saken klar.

Håvard i storslag

Håvard Åsheim var alltså den klart lysande IFK-spelaren – 50 i räddningsprocent före paus och totalt en bit över 40. Glädjande var också att Christopher ”Totte” Hedberg är tillbaka på allvar med fyra mål i viktigt läge av matchen. Även på andra kanten blev det mål genom tre gånger av Rasmus Wremer.

”Totte” Hedberg tyckte förstås att det var jättekul att vara tillbaka för fullt efter sin långa bortavaro i säsongsstarten.

-Det har varit tufft att stå vid sidan. Att få vara med och bidra kändes givetvis riktigt skönt, sade en trött men glad ”Totte” efter matchen.

Jack Thurins fem mål satt förstås skönt också och Victor Ljungqvist fick åter mycket speltid med några härliga insatser.

Håvard fick pris som bäste IFK-aren. Kollegan Fredrik Landin i Hallbymålet fick motsvarande pris i hemmalaget där som vanligt Olle Ek styrde det mesta.

Målskyttar

IFK Skövde: Jack Thurin 5, Victor Ljungqvist 4, Christopher Hedberg 4, Richard Hanisch 3, Rasmus Wremer 3, Rex Blom 2, Kristian Jakobsen Stranden 2 och Matias Helt Jepsen 1.

IF Hallby HK: Adam Tumba 7, Martin Mårtensson 3, Jonathan Wiklund 3, Charles  Hugson 3, William Hermansson 2, Olle Ek 2, Oskar Hedvall, Jesper Järlfors och Robin Svensson 1 vardera.

Stormatch på söndag

Nu väntar serieledande Alingsås i Arena Skövde på söndag kl 16.00 och det torde vara upplagt för en härlig publikmatch.

-Vi ska gör allt för att störa Alingsås och det är en match vi ser fram mot, säger ”Totte” Hedberg.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

 

Onsdag 2019-11-06 kl 19:00 i Jönköpings Idrottshus E

Domare 1:
Domare 2:
Funktionär: Maria Idéhn
Funktionär: Jesper Laurin
Delegat/MI:

Efter en ny rafflande match mot Sävehof och en Skadevi-helg fullproppad med härlig ungdomshandboll är det på onsdag dags för Handbollsligan igen. För IFK väntar en resa till Jönköping och möte med Hallby. Vad kan vi förvänta oss då? Vi hör med tränaren Jonas Wille.

– Kan du så här ett antal dagar efter senaste mötet med Sävehof peka på några saker som avgjorde att det blev gästerna som tog båda poängen?
– Vi fick för stora problem i försvaret med Sävehofs goda duellspelare. Vi klarade inte tillräckligt många gånger att ordna frikast på deras tunga satsningar och blev dessvärre löpande efter dom i deras växelspel. Det gjorde att dom fick för många ”öppna” skottlägen. Vi bränner också lite för många klara möjligheter i de tidpunkter som vi har möjlighet att rycka ifrån i båda halvlekarna.

 – I ett tidigt skede av säsongen mötte ni Hallby hemma och vann. Hur ser du på det som nykomlingarna från Jönköping presterat hittills i serien?
– Som så många andra lag så har också Hallby varierat i prestationer. Men tidvis har dom fått visa vad som bor i dom.

Kan vi förvänta oss en annan typ av match än den som ni och Hallby bjöd upp till i Arena Skövde i september?
– Jag tror att Hallby vill komma med mycket mer kraft och fysik i sitt försvarsspel än vad laget gjorde senast.

-Olle Ek spelar alltid nyckelroll i Hallby. Charles Hugosson har visat sig målfarlig på senare tid. Är det några andra spelare som det gäller att se upp med lite extra?
– Jesper Järlfors gjorde en väldigt bra kamp mot oss senast. Vi får se om vi kan få till bättre styr på honom denna gången.

-Kan du säga något om skadeläget i din trupp?
-Det är fortsatt osäkert om Dan Beck Hansen är klar – det får avgöras på matchdagen. Annars är situationen den samma som senast.

-Om vi vänder tillbaka till den gångna helgen. Vad är dina intryck av årets upplaga av Skadevi Cup?
-En otroligt fin turnering. Mycket roligt att gå runt i hallarna och se på – speciellt roligt att följa de lokala lagen.

Text Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com