IFK Kristianstad — IFK Skövde

Lördag 2021-04-17 kl 16:00 i Kristianstad Arena

Domare 1: Mirza Kurtagic
Domare 2: Mattias Wetterwik
Funktionär: Lennart Nilsson
Funktionär: Rolf Martinsson
Delegat/MI: Peter Olsson

 

Var kan jag följa matchen?

Sveriges Radio Play – På lördag sänds den andra SM-semifinalen mellan Kristianstad och IFK Skövde i sin helhet i appen Sveriges Radio Play. Gå in under fliken ”Extrasändningar” där sändningen startar 15.55. Det går även att lyssna via P4 Skaraborgs sajt www.sverigesradio.se/skaraborg

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

IFK Kristianstad — IFK Skövde

Bragdartat av Håvard & Co!

Återigen var det ett skadedrabbat IFK Skövde som fick ta sig an en svår uppgift. Utöver de långtidsskadade spelare så saknades även Matias Helt Jepsen, Adam Samuelsson och Jack Thurin även denna gång. Dessutom fick Rex Blom rött kort efter bara tolv minuter.

-Sett till förutsättningarna gör killarna en fantastisk insats. Försvarsspelet satt återigen bra, summerar IFK-tränaren Henrik Signell efter matchen.

Från start till mål

Det var faktiskt så att IFK ledde den här matchen från start till mål. Under första halvlek var ledningen både tre och fyra mål vid flera tillfällen. Närmast kom Kristianstad efter Rex utvisning då 7-3 till IFK följdes av tre raka hemmamål.

Efter paus fortsatte det att se bra ut för de för dagen vitklädda Skövdespelarna. 16-11 och 17-12 i ledning och det såg riktigt säkert ut. Slutet blev ändå dramatiskt värre. Kristianstad närmade sig från 20-23 till 22-23. Då kunde Dan Beck-Hansen sätta så viktiga 24-22. Ny reducering från hemmalaget följdes av chans till kvittering i sista anfallet, men Olaufur Gudmundssons skott räddades av Håvard. Jublet visste inga gränser!

-Visst kan man hålla md om att detta var liten av bragdinsats. Den mentala styrkan  är urstark och lika betydelsefull som det spelmässiga, säger också Henrik Signell.

Många hjältar

Det finns många matchvinnare. Kristian Jakobsen gjorde sin sista match i IFK-tröjan, blev målbäst med sina sex fullträffar men även en stark insats för övrigt.

-Bättre kunde det inte slutat, tyckte en glad norrman som nu drar till Danmark.

Alla ska ha jättemycket beröm för sina kämpainsatser. Vi måste ändå nämna en sådan som Kristian Svensson som med tre mål och fyra assist gör kanske säsongens främsta insats. Victor Ljungquist får jättestor arbetsinsats och är dessutom vass framåt.  Dan Beck-Hansen gör också alltid det där extra när det står och väger. Jesper Jensen måste också nämnas. Han fick mycket speltid och gjorde det bra när Rex fick lämna planen.

Målgörare

IFK Skövde HK: Kristian Jakobsson Stranden 6, Victor Ljungquist 5, Rasmus Wremer 3, Kristian Svensson 3, Dan Beck-Hansen 3, Hampus Söderman, Håvard Åsheim, Daniel Björk och Fredrik Mossestad ett vardera.

IFK Kristianstad: Olafur Gudmundsson 8, Albin Selin 6, Johan Nilson 3, Markus Olsson 2, Emil Frend Öfors 2, Adam Nyfjäll 1, Teitur Einarsson 1.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Inför:

Lördag 2020-11-21 kl 15:30 i Kristianstad Arena

Domare 1: Johan Gomér
Domare 2: Martin Gomér
Funktionär: Rolf Martinsson
Funktionär: Lennart Nilsson
Delegat/MI: Anders Larsson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

IFK Kristianstad — IFK Skövde

Kanoninstans av IFK fällde Kristianstad

IFK Skövde gjorde en mycket stark insats när IFK Kristianstad besegrades på bortaplan. Tisdagskvällens fight gav seger med 23-18 (13-10) efter en helt igenom stark insats där Fabian Norsten åter var formidabel i målet.

För tredje gången den här säsongen kan IFK vinna mot starkast tänkbara motstånd. Segrarna mot Alingsås och Redbergslid på bortaplan visade sig alltså inte var några tillfälligheter. I Kristianstad har IFK inte vunnit sedan våren 2011!

Enda smolken i glädjebägaren var att en av segerorganisatörerna Dan Beck Hansen skadades i absolut i sista anfallet. Hur allvarligt det är var omöjligt att säga under tisdagskvällen.

Tät första halvlek

I första halvlek följdes lagen inledningsvis, men efter hemmalagets 9-8 efter 20 minuter blev det IFK som var i förarsätet resten av matchen.

-Den första kvarten var vi väl inte helt nöjda med, men de sista 45 minuterna är vi fantastiskt bra, säger den mycket nöjde IFK-tränaren Jonas Wille efter matchen.

IFK:s tremålsledning i paus kvitterade Kristianstad snabbt, men den starka moralen hos gästerna gav ny ledning – detta trots både straff- och frilägesmissar. Efter 18-14 till IFK kom en period på sju minuter utan något mål från något håll. Kristianstadstränaren Ljubomir Vranjes tog time out två gånger inom kort tid, men inget hjälpte mot det för dagen så starka Skövdelaget. Ledningen blev både tre, fyra, fem och sex mål stor och stannade alltså med 23-18.

Jonas Wille igen:

-försvarsspelet var återigen mycket bra med Fabian i spetsen. Sedan skapar vi mycket framåt och är bättre även här än senast mot Ystad.

Fabian bäst

Fabian Norsten hade åter närmare 50 i räddningsprocent och fick ännu en gång frågan om det här var hans bästa match.

-Det vet jag inte, men visst gick det bra och att ha det här försvaret framför sig gör det trevligt att stå i mål…

Mycket mer finns att glädja sig åt en kväll som denna. Kristian Jakobsen Stranden var tillbaka efter sina skador. Han var en stor tillgång med höga MEP-siffror och inte minst viktiga mål när det stod och vägde i första halvlek.

Frågan är ändå om inte Matias Helt Jepson var den störste segerorganisatören. Han gjorde säsongens bästa insats. Richard Hanisch måste också få extra beröm, men alla har jättestor del i segern.

 

Kappelin bäst

Kristianstads bäste spelare var målvakten Richard Kappelin med 40 procents räddningar. Det säger om inte annat hur bra IFK var denna minnesvärde afton.

Målgörare IFK Skövde Handboll:
Richard Hanisch 5, Jack Thurin 5, Rasmus Wremer 4, Kristian Jakobsen Stranden 4, Dan Beck Hansen 2, Matias Helt Jepsen 2 och Kristian Svensson 1.

Målgörare IFK Kristianstad:
Valter Chrintz 4, Adam Nyfjäll 3, Viktor Hallén 3, Helge Freiman 2, Anton Halén 2, Phlip Henningsson, Olafur Gudmundsson, Teitur Einarsson och Ludvig Jurmala Åström 1 vardera

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström och Hans Petter Wille

 

 

Tisdag 2019-10-15 kl 18:30 i Kristianstad Arena

Domare 1: Mirza Kurtagic
Domare 2: Rickard Canbro
Funktionär: Rolf Martinsson
Funktionär: Lennart Nilsson
Delegat/MI: Peter Olsson

För IFK Skövde, som för de flesta lagen i Handbollsligan, har serieupptakten varit lite upp och ned resultat- och spelmässigt. Två fina bortavinster följdes av en förlust mot Ystads IF i Arena Skövde. Nu väntar IFK Kristianstad på bortaplan på tisdag. Jonas Wille inför den matchen.

– Förluster kommer alltid, men så här i efterhand är det något särskilt som inte fungerade som tänkt i matchen mot Ystad?
– Ja, vi var inte nöjda med vårt anfallsspel. Vi saknade tempo och power i vårt duellspel som gjorde att Ystad hade ganska god kontroll. Försvarsmässigt gjorde vi faktiskt en god match, men det blev för många kontringar emot som ett resultat av några svaga anfall.

 – Nu gäller det alltså Kristianstad – ett lag som av alla experter har fått ett stort favoritskap till att vinna både ligan och SM-guldet. Betraktar du det som en av säsongens svåraste bortamatcher?
– På ett sätt ja, men samtidigt en kamp där man inte har någonting att förlora. Även om Kristianstad har varit mer mänskliga än dom brukar vara så är dom fortfarande favoriter. Så det är bara att spela utan hämningar!

Nu har som sagt även Kristianstad haft problem i vissa matcher och den största överraskningen var väl förlusten mot Önnered nyligen. Tror du det betyder att ni får möta ett extra laddat och revanschsuget lag?
– Ja, troligtvis så försöker dom att visa att dom fortsatt är nr 1 i Sverige. Samtidigt önskar vi att visa oss från en bättre sida än vad vi gjorde mot Ystad.

-Skador och sjukdomar drabbar alla under en lång säsong. Hur hanterar ni när det fattas spelare både under träningar och matcher?
-Det är bara att gilla läget!

-Serieprogrammet är lite ojämnt. Ni har åtta dagar till matchen mot Kristianstad och sedan är det bara tre dagar tills ni ska till Göteborg och möta Önnered. Därefter blir det en längre uppehåll på grund av landslagssamling. Hur ser du på serieprogrammet?-
– Jag tycker om att matcherna kommer tätt. Det är roligt med många kamper. Samtidigt kan ett landskampsuppehåll också vara bra för att kunna träna lite mer hårdare fysik igen.

-Är det några spelare i de olika lagen som du tycker har imponerat särskilt under de inledande omgångarna i Handbollsligan?
-Eric Johansson i Guif har varit väldigt bra och kommit som en positiv överraskning i ligan.

Bengt Andersson

Var kan jag följa matchen?

Radio Skaraborg sänder IFK Skövdes bortamatch mot Kristianstad i sin helhet i appen Sveriges Radio Play, under fliken extrasändningar.
Det kommer även gå att lyssna via vår sajt www.sverigesradio.se/skaraborg, Sändningsstart 18.25.

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

IFK Kristianstad – IFK Skövde

IFK PRESSADE MÄSTARNA

Adam Samuelsson gjorde åter en stormatch, men gladast var förstås förre klubbkamraten Alfred Ehn efter rysarmatchen i Kristianstad.

IFK Skövde pressade flerfaldiga mästarlaget IFK Kristianstad till absolut sista sekunderna i Kristianstad Arena på fredagskvällen. Till slut stod hemmalaget som segrare med 29-28 (16-13) inför 4 323 åskådare.

-Det var vår målvakt Richard Kappelin som räddade oss idag, sade Kristianstadstränaren Ola Lindgren vid presskonferensen.

Skövdetränaren Jonas Wille hade blandade känslor när han summerade de 60 minuterna.

-Vi kunde mycket väl fått med oss en poäng även om Kristianstad vinner välförtjänt, sade Jonas och berömde sina spelare.

-Killarna visar stark moral. Vi ligger under ganska mycket en bit in i andra halvlek, men ger aldrig upp och får nästan betalt för kämpainsatsen.

Svängig första halvlek

Under första halvlek svängde det. IFK var i ledning med 3-1 innan hemmalaget vände till 7-3. Då tog Jonas Wille time out och på de följande sex minuterna gjorde IFK 5-1 och ställningen var 8-8. Marcus Holmén kom in i målet istället för Håvard Åsheim. Även Miguel Mbumba byttes in och kom med i målprotokollet två gånger. Efter 10-10 fick Kristianstad en bra period och pausledningen var 16-13.Andra halvleks första hälft var Kristianstads och ledningen var som mest så stor som 22-15. Trots missade straffar och frilägen närmade sig ändå IFK efter hand och slutet blev dramatiskt.

-Jag tycker vi var värda poäng. Vi hade inte heller några domslut med oss, tyckte Kristian Svensson som var allra vassast mot slutet.

 Mycket känslor

Det var mycket känslor i Arenan den här kvällen. Richard Hanisch, som spelat två säsonger i Kristianstad, fick jätteapplåder vid spelarpresentationen. För Alfred Ehn var det också en särskild match. Han mötte för första gången sin gamla klubb.

-Det var utan tvekan ganska nervigt, men jag är givetvis nöjd att vi klarade det till slut, sade ”Affe” som också var ”ofin” nog att göra fyra mål mot sina gamla klubbkamrater.

Det var många som förtjänar stora plus i kanten i IFK Skövde den här gången också. Allra bäst var Adam Samuelsson och han fick helt rätt pris som bäste spelare hos gästerna. ”Holma” Holmén i målet visade också att laget har två bra målvakter. Matias Helt Jepsen låg som alltid bakom mycket. Rasmus och ”Krille” med fem mål var visade också klass, men alla ska berömmas även om det förstås kändes tungt att sätta sig i bussen för hemfärd denna natt…

Kristianstadsmålvakten Kappelin fick priset som bäst i hemmalaget. 46 i räddningsprocent säger en hel del. Ändå gör alltså IFK 28 mål!

Målgörare IFK Skövde: Adam Samuelsson 6,  Kristian Svensson 5, Rasmus Wremer 5, Matias Helt Jepsen 4, Rex Blom 3, Miguel Mbumba 2, Richard Hanisch 2, Jack Thurin 1.

Målgörare Kristianstad: Stig Tore Moen Nilsson 8, Arnar Fredrik Arnarsson 4, Marc Canellas 4, Alfred Ehn 4, Teltur Einarsson 4, Anton Hallen 3, Philip Henningsson och Anton Persson 1 vardera.

Text och foto: Bengt Andersson

Läs mer
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com