HK Aranäs — IFK Skövde

16 mål av Jack när Aranäs besegrades

Det var givetvis en mycket nöjd Jack som firade stora triumfer den här kvällen. Han passerade även 600 seriemål i IFK-tröjan!

-Det kändes som en milstolpe i karriären för så här många mål har jag aldrig gjort tidigare i elitlaget.

Det var förstås extra viktigt att Jack var tillbaka i bästa målform eftersom säsongs hittills främsta målskyttar Bjarne Valdimarsson och Victor Hallén saknades på grund av skada respektive sjukdom.

Nu fick andra ta ansvar och William Elovson gjorde till exempel sitt bra med mycket speltid. På vänsterkanten fick Victor Siem och Isak Green bytas om och mer ligaspel än tidigare.

IFK:s sportchef Ulf Nyström tyckte att det var skönt med en seger.

-Det var ändå en svår bortamatch mot ett lag som alltid kämpar och visar hög moral. Våra grabbar ska ha beröm och nu gäller det att ställa om inför helgens Europaspel, sammanfattade Uffe.

Många mål före paus

I första halvlek blev det inte mindre än 37 mål, vilket förstås är bevis på att anfallsspel var bättre än försvarsinsatserna. Båda lagen hade tio procent i målvaktsräddningar. Aranäs ledde som mest med fyra mål (11-7) men fyra IFK-mål gav hopp. Slutskedet i första svängde fram och tillbaka, men IFK hade ledningen i paus.

I andra fortsatte det  fram och tillbaka. IFK ledde för första gången med två bollar (24-22) men fyra mål till Aranäs och det svängde på nytt. Det var också spännande in i det sista. Inte minst tack vare att Kristian ”Krille” Svensson kom in och satte några värdefulla mål och att Viktor Bang gjorde ett par räddningar, bland annat en straff, kunde den sjunde raka ligasegern säkras.

I Aranäs gjorde Daniel Wester sin första match och visade att han blir en tillgång. Daniel Bergquist kom i mål och höll sitt lag kvar i matchen in i det sista.

Åter vinst i jämna match

IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Sigenll tar med sig många bra saker från den här matchen.

-Jag är jättenöjd. Vi gör många bra saker efter en trevande start och inte minst anfallsmässigt presterar vi starkt spel. Att åter vinna en jämn match är också bevis på styrka, blev Sigges sammanfattning

Målgörare

IFK Skövde: Jack Thurin 16 (8), Dan Beck Hansen 6, Kristian Svensson 3, William Elovson 3, Matias Helt Jepsen 2, Fredrik Mossestad 1 och Viktor Siem 1.

HK Aranäs: Adam Wennerholm 6 (3), Tobias Svantesson 5, Daniel Wester 5, David Florander 4 (1), Jesper Gustavsson 4, Philip Jonsson 4, Erik Karelius 2 och Melwin Beckman 1.

Straffar Skövde åtta och Aranäs fyra. Utvisningar Skövde fem och Aranäs två.

Domare: Niclas Persson och Mikael Svensson.

Europacup fredag och lördag

På fredag och lördag blir det alltså Europacupspel mot israeliskt motstånd i Arena Skövde. IFK behöver allt stöd som tänkas kan!

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Tisdag 2021-11-23 kl 19:00 i Kungsbacka Sporthall A

Domare 1: Niclas Persson
Domare 2: Mikael Svensson
Funktionär: Anna Gustavsson
Funktionär: Catarina Brink
Delegat/MI: Monika Hagen

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se, använd kampanjkod: IFKSHKHCMP

Livescore via IFK Skövde – Gameday-app

Livescore på www.svenskhandboll.seHandbollsligan livescore

Läs mer

HK Aranäs — IFK Skövde

Övertygande IFK-insats och ny storseger

Det blev en ganska komfortabel insats när IFK Skövde gästade HK Aranäs i Vallda Idrottshall i Kungsbacka på torsdagskvällen. IFK:s segersiffror skrevs till 31-23 (17-9) och det här var egentligen aldrig fråga om vem skulle ta hem det här.

Med tanke på att både Matias Helt Jepsen och Jack Thurin tvingades avstå spel på grund av skador ät insatsen desto mer imponerande.

-Vi har ju genom åren haft problem med Aranäs på bortaplan, men nu hade vi gjort läxan, summerade Rasmus Wremer i TV-intervju efter matchen.

IFK-tränaren Henrik Signell var förstås oerhört nöjd efter matchen.

-Skadorna på Jack och Matias kom vid sista träningen inför matchen och vi hade inte kunnat förbereda oss med spel utan dom. Därför är det särskilt imponerande att prestera en sådan här match i 60 minuter, säger ”Sigge”.

 Snabbt 7-1

IFK gick snabbt upp till en ledning med 7-1 inte minst tack vare flera härliga kontringsmål.  Aranäs kom lite närmare, men sex raka IFK-mål i slutet av halvlek gav en betryggande halvtidsledning.  I andra halvlek rullade det på i samma stil och gästernas ledning var elva mål vid några tillfällen. Aranäs kröp lite närmare mot slutet men storsegern var ändå lika betryggande som solklar.

Många fick chansen

Med tanke på att flera nyckelspelare var borta var det många andra som fick träda in och ta stort ansvar. Vi kan bara nämna Victor Ljungquist och Hampus Söderman på nio meter. Daniel Björk fick också speltid och satte två i första halvlek. Från kanterna hade Rasmus Wremer och Fredrik Mossestad en härlig kväll med fem mål vardera.

Annars är det förstås det ramstarka försvarsspelet som lägger grunden till att det blir så säkert. Adam Samuelsson och fyramålsskytten Dan Beck-Hansen får extra beröm. Håvard Åsheim i målet var återigen mycket bra och fick pris som bäste spelare hos gästerna.

Henrik Signell vill ändå framhålla kollektivet en sådan här gång.

-Lite tråkigt svar kanske, men det visar vad det här gänget kan prestera även när vi har tunga avbräck.

Målgörare

IFK Skövde: Fredrik Mossestad 5, Rasmus Wremer 5, Hampus Söderman 5, Dan Beck-Hansen 4, Victor Ljungquist 4, Kristian Jakobsen Stranden 3, Daniel Björk 2, Kristian Svensson, Herman Dyberg och Isak Svarén ett vardera.

HK Aranäs:  Philip Jonsson 6, Tobias Svantesson 4, Rasmus Thorbjörnsson 4, Tobias Thorbjörnsson 3, Melwin Beckman 2 samt David Svenson, Gustaf Hallén, Erik Karelius och Adam Wennerholm ett vardera.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström

 

Inför:

Torsdag 2020-11-12 kl 19:00 i Kungsbacka Ishall

Domare 1:
Domare 2:
Funktionär:
Funktionär:
Delegat/MI:

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com