Önnereds HK — IFK Skövde

Fabians storspel räckte inte till mer än oavgjort

Önnereds HK fortsätter att vara något av spöke för IFK Skövde. Trots ledning med tre mål flera gånger –bland annat 10-7 i paus –  under söndagsmatchen i ÖHK-hallen fick IFK nöja sig med oavgjort efter 20-20.

IFK-tränaren Henrik Signell summerade matchen med blandade känslor.

-Det känns både som en förlorad poäng och en vunnen. Försvarsmässigt gör vi det kollektivt bra, men blir lite för stressade framåt, mest tror jag på grund av Önnereds aggressiva spel, säger Signell.

Lovande start

Det började annars med stor förhoppning om revansch från höstens nederlag mot Önnered. IFK hade ledningen med flera mål inte minst tack vare storspel av Fabian Norsten i målet. Efter 20 spelade minuter hade han över 70 i räddningsprocent!

Spelmässigt gick dock inte första halvlek till historien på något sätt. Tio tekniska fel från de för dagen vitklädda IFK-arna är förstås inte godkänt. Efter en kvart spelad av andra halvlek, efter två raka mål från Victor Ljungquist, såg det fortfarande förhoppningsfullt ut med tre måls överläge. Fyra raka hemmamål och ÖHK kunde tio minuter före full tid gå upp i ledning för första gången.

Svängigt slut

Med fem minuter kvar hade IFK två upp, men helt plötsligt och mindre lustigt ledde Önnered när två minuter återstod.  Rex Blom blev målskytt till 20-20 och IFK hade även matchens sista avslut men då var den duktige hemmamålvakten Sebastian Abrahamsson åter på alerten och gjorde en av sina många räddningar.
Totalt blev det 20 tekniska fel från IFK.

-Då blir det svårt att vinna, säger IFK-tränaren som har svårt att se varför laget har så svårt mot just Önnered.

-Jag hittar ingen bra förklaring på det, säger ”Sigge”.

Fabian storspelade

Fabian Norsten gjorde en riktig kanonmatch och fick det självklara priset som lagets bäste. Mot slutet blev han dock trött och valde att byta med Håvard Åsheim. I övrigt kan vi nog konstatera att alla andra kan bättre.

-För fortsättningen är det väldigt tryggt att veta att vi ha två så bra målvakter, säger IFK-tränaren.

För IFK blir det match redan på tisdag då resan går till Helsingborg för möte med OV i den uppskjutna matchen från sista omgången före VM-uppehållet.

-Vi kan inte stanna kvar i den här matchen. Det är bara att ladda om, säger Henrik Signell.

Helsingborg vann nyligen mot Varberg efter starka andra halvlek och skakade i söndags IFK Kristianstad långt in i matchen

Målskyttar

IFK Skövde HK: Richard Hanisch 5, Dan Beck-Hansen 3, Jack Thurin 3, Rasmus Wremer 3, Mathias Helt Jepsen 2, Victor Ljungquist 2, Rex Blom 1 och Fredrik Mossestad 1.

Önnereds HK: Markus Thorbjörn 6, Andreas Berg 5, Markus Norrbrink 3, Mirko Vicentijevic 2, Max Santos 1, Anton Schulte 1 Jonas Daglund 1 och Anton Hallbäck 1.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström

Inför:

Söndag 2021-02-14 kl 16:00 i ÖHK-Hallen A

Domare 1: Andrej Smailagic
Domare 2: Sandro Smailagic
Funktionär: Anette Svanberg
Funktionär: Lotta Vikingsson
Delegat/MI: Jerker Knutsson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

Önnereds HK — IFK Skövde

Totalstopp för IFK mot Önnered

Det blev en nattsvart kväll för IFK Skövde i ÖHK-hallen i Göteborg på fredagen. Önnereds HK kunde fullständigt krossa IFK och segersiffrorna blev hela 31-21 (12-8).

Efter segern mot IFK Kristianstad på bortaplan tidigare i veckan var förhoppningarna förstås stora om nya IFK-poäng i Handbollsligan. Det som var så bra i tisdags var nu precis lika uselt.

IFK-kaptenen Kristian Svensson fick stå till svars inför TV-kameran efter matchen och kunde bara erkänna att detta inte var ok.

-Det brast i inställningen och vi var inte beredda att göra jobbet, erkände ”Krille”.

Avgjordes före paus

Matchen inleddes annars hyfsat och IFK var i ledning fram till 7-5. Sedan kom en mycket svag period utan IFK-mål. Faktum var att Önnered vann de sista tio minuterna av första halvlek med 7-1.

Lite hopp tändes dock efter paus med fem raka IFK-mål och reducering till två målsunderläge. Istället blev det fortsatt ras och att förlora en sådan här matchen med tio mål är givetvis inte godkänt.

Frågan är om IFK Skövde uppträtt så här dåligt någon gång under de två senaste säsongerna. Ingen spelare är förtjänt av godkänt.

Intressant var förstås att Joakim Larsson kom in efter Dan Beck-Hansens skada. ”Jocke” gjorde två mål och mer kan man inte begära efter många månader utan någon handboll.

Önnered bättre i allt

Önnered ska förstås ha beröm för sin insats och visade att segern mot Kristianstad nyligen inte var en tillfällighet. Målvakten Sebastian Abrahamsson fick helt rätt pris som bäste man i hemmalaget med 47 i räddningsprocent.

Målgörare Önnered:
Anton Schultze 6, Hugo Bengtsson 6, Viktor Rhodin 4, David Sandberg 4, Mirko Vicentijevic 4, Anton Hallbäck 3, Max Santos 2, Marcus Norrbrink och Teodor Heier 1 vardera.

Målgörare IFK Skövde:
Richard Hanisch 4, Jack Thurin 4, Kristian Jakobsen Stranden 3, Victor Ljungkvist 2, Joakim Larsson 2, Rasmus Wremer, Rex Blom, Matias Helt Jepsen Kristian Svensson , Albin Rosén och Miguel Mbumba 1 vardera.

Text: Bengt Andersson Foto: Hans Petter Wille

 

 

Fredag 2019-10-18 kl 19:00 i ÖHK-Hallen A

Domare 1: Mirza Kurtagic
Domare 2: Mattias Wetterwik
Funktionär: Malin Sighed
Funktionär: Lars Sighed
Delegat/MI: Magnus Bucht

Efter en minnesvärd match mot IFK Kristianstad borta blir det ingen lång tid att vila på lagrarna. Redan på fredag är det dags för ännu en bortamatch och då är det göteborgslaget Önnereds HK som står för motståndet. Den fina segern senast hjälper inte på fredag och så här säger Jonas Wille inför den nya utmaningen.

– Det blev en kort stund av firande innan det är dags för er att ta er an Önnered. Hur lätt är det att ställa om efter en utmärkt bortamatch?
– Det är alltid lätt att ställa om efter vinst. Energin i gruppen brukar vara extremt positiv då och motivationen är hög.

– Det var ett utomordentligt försvarsarbete IFK bjöd på i tisdags kväll. Tycker du att försvarsarbetet har uppnått den nivå ni vill ligga på?
– Det kan alltid bli bättre – och det kan bli ännu mer stabilt, men vi har vissa stunder av försvarsspel på väldigt hög nivå.

Har ni inför det fortsatta seriespelet nu satt fokus på målfabrikationen och hur arbetar ni dessutom med straffskyttet där ni missat flera gånger hittills i säsongen?
– De utvalda straffskyttarna använder lite tid på slutet av en del träningar på 7-metersskott. Det är svårt att konstruera en kamplik straffsituation i och med att den mentala pressen och konskevenstankegången kanske är de mest centrala faktorerna i det.

– Är det några särskilda spelare i Önnered som ni behöver ha extra koll på?
– De har ett extremt gott samarbete med M6 och är väldigt snabba i sitt 2-fasspel. David Sandberg och Anton Hallbäck är två av nyckelspelarna.

– Ni har tagit många fina skalper borta hittills denna säsong. Är självförtroendet gott när ni flera gånger visat att ni kan slå de bästa borta?
– Ja, det är klart att när man bryter barriärer som att slå Alingsås och Kristianstad borta, så vet man att kapaciteten finns där.

Text: Annika Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com