Ystads IF HF — IFK Skövde

Övertygande IFK-seger i Ystad

IFK Skövde fortsätter på den inslagna vinstraden och besegrade Ystads IF med 27-23 (14-13) på torsdagskvällen inför knappt 300 i Ystad Arena. Krisitan Jakobsen Stranden (bilden) var en som visade vägen med fyra mål i första halvlek.

-Vi gjorde åter en solid och lojal insats där alla jobbade målmedvetet, summerade den glade IFK-tränaren Jonas Wille efter slutsignalen.

Det var annars hemmalaget som började bäst. Ystads IF var vid ett par tillfällen under första kvarten i fyramålsledning. IFK kom, som så många gånger tidigare den här säsongen, allt mer ju längre matchen led. Första gången IFK var i ledning var faktiskt när Jack Thurin skickade in ett frikast när klockan stod på 30.00. Det är ju inte så ofta det blir mål vid sådana här tillfällen och Jack kunde gå till pausvila med ett stort leende.

Bra start efter paus

IFK började andra halvlek bra, men Ystad kunde med tre mål vända och ta ledningen med 16-15. Där tog det dock stopp för hemmalaget och med sju raka mål vände IFK definitivt på den här tillställningen. En kvart kvar var ledningen sex mål och det var en marginal som resultattavlan visade flera gånger i sista delen av matchen. Ystad gjorde de tre sista målen, men IFK-segern kändes aldrig hotad.

Jonas Wille gladde sig särskilt åt att laget kunde komma igen så efter en motig start.

-Det kändes kanske lite överraskande att vi hade ledning i paus, men i andra halvlek har vi kontroll på händelserna och alla är trogna på vårt koncent, säger IFK-tränaren.

Många plus

Det finns många som förtjänar extra plusbetyg den här gången. Matias Helt Jepsen och Christopher ”Totte” Hedberg vilade, men då var det åter andra som fick kliva fram.

Erik Sääf gjorde ju en stormatch med åtta mål senast mot Önnered och visade att det inte var någon tillfällighet. Fem mål och 100-procentig i avsluten blev det denna gång. Jack Thurin gjorde ju också många mål senast och satte fem denna gång. Jack fick pris som IFK:s bäste. Richard Hanisch blev också femmålsskytt och gjorde inte minst en fin andra halvlek.

Den store matchvinnaren var ändå Håvard Åsheim i målet. 16 räddningar och över 40 i räddningsprocent säger det mesta.

Motvind för Ystads IF

Ystads IF inkasserade sin tredje raka förlust och har onekligen problem. Kanske skönt för Dalibor Doder, Kim Andersson & Co att det dröjer länge till slutspel…

Målgörare
IFK Skövde: Erik Sääf 5, Jack Thurin 5, Richard Hanisch 5, Kristoffer Jakobsen Stranden 4, Dan Beck-Hansen 3, Rasmus Wremer 2, Kristian Svensson 2 och Victor Ljungkvist 1.

Ystads IF:  Jim Andersson 4, Dalibor Doder 4, Kim Andersson 3, Lasse Brastad 3, Johan Dahlin 3, Jakob Nygren 2, Hampus Andersson 2, Alexander Borgstedt 1 och Mario Lipovac 1.

Slutmatch utan publik

Nu återstår bara sista omgången av Handbollsligan. IFK möter IFK Kristianstad i Arena Skövde på tisdag. Tyvärr måste den matchen spelas inför tomma läktare enligt kända direktiv från myndigheterna. Skövdepubliken går alltså miste om en riktig godbit då matchen kommer att handla om placeringar i tabellens topp.

Slutspelet kommer också att flyttas fram. Vi återkommer till mer detaljer om fortsättningen.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström och Hans Petter Wille

Inför:

Torsdag 2020-03-12 kl 19:00 i Ystad Arena

Domare 1: Niclas Widell
Domare 2: Jonas Åström
Funktionär: Tina Tufvesson
Funktionär: Mats Nilsson
Delegat/MI: Anders Enering

När två omgångar återstår av Handbollsligan 2019-20 har IFK Skövde säkrat en plats bland de fyra främsta i tabellen. Två matcher återstår innan slutspelet och det gäller Ystads IF borta torsdag och IFK Kristianstad hemma tisdagen den 17 mars. IFK-tränaren Jonas Wille ger sin syn först på torsdagsmatchen.

– Mot Önnered i tisdags noterades den nionde raka hemmasegern den här säsongen. Många av de unga i truppen fick speltid och såg till att det blev en komfortabel seger (35-24). Gör först en tillbakablick.
– Fint ur flera synpunkter att det blev en komfortabel seger. Otroligt motiverande som tränare att se de unga spelarna lyckas så bra som de gör. Erik Sääf var fantastisk! Jesper Jensen och Hampus Söderman gjorde också väldigt bra ifrån sig – dessutom fick Edwin Aspenbäck och Henrik Reisen göra sina första mål i högsta serien. Hela laget uppträdde med energi och lugn och ingen blev stressad efter en dålig start på matchen.

 – Mindre än 48 timmar efter slutsignalen mot Önnered är det alltså Ystads IF som står för motståndet efter en ganska långa bussresa. Hur gör man för att få den ultimata uppladdningen?
– Det blir en teoretisk förberedelse och lite lätt fysisk träning.

Senast var det en del sjukdomar och några spelare som vilade, mest av säkerhetsskäl. Hur ser det ut i truppen inför denna match?
– Så här dagen före match är hela läget inte helt klart.

– Ystads IF har lite överraskande förlorat de två senaste matcherna mot Önnered och Varberg. Det finns väl anledning att tro att det är ett revanschsuget gäng ni får möta. Är det några spelare som det finns anledning att bevaka extra?
– Ystad har många klasspelare. Kim Anderson och Ludvig Hallbäck är två av dom.

– Ystads IF är det enda lag i ligan som ni inte besegrat ännu. Ger det extra tändningsvätska?
– Jo, vi slog dom ifjol, men tappade med en boll här hemma tidigare denna säsong. Så det motiverar lite extra, ja.

Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

IFK Ystad — IFK Skövde

Referat:

Matias tiomålskytt när IFK Ystad besegrades

Efter en riktig kämpainsats tog IFK Skövde två mycket värdefulla poäng när IFK Ystad besegrades på lördagseftermiddagen. 29-28 blev segersiffrorna sedan hemmalaget haft ledning i paus med 16-13.

Efter en motig höst med skadeproblem fick vi nu se Matias Helt Jepsen som något av en matchvinnare. Matias gjorde tio mål och fick självklart pris som bäste spelare.

-Vi är extremt nöjda med vinsten. Några gånger tidigare i höst har vi haft marginalerna emot oss i slutskedet, men nu var det stolpe in för oss, sade en mycket glad Matias efter matchen.

En av de härligaste segrarna

IFK-tränaren Jonas Wille var mycket glad efter matchen.

-Det här var faktiskt en av vinst som jag ser som en av de allra viktigaste under min tid i Skövde. Känslan nu efter är fantastiskt go. Vi fick ju jaga stor del av matchen och det var mycket upp och ner, men ändå kämpar vi till oss en seger i slutet. Med tanke på tabelläget var poängen också oerhört värdefulla, summerade en glad IFK-tränare.

Hemmalaget anförde

Under första halvlek var det IFK Ystad som var i ledningsposition från start. Närmare än 6-6 kom Skövde aldrig och i halvlekens slutminut var hemmaledningen fyra mål, men Dan Beck-Hansen reducerade i sista sekunderna.

Skövde kröp närmare direkt efter paus, men det dröjde nästan tio minuter innan IFK var ikapp 20-20. Med 43 minuter spelade var det bortaledning för första gången – en ledning som sedan aldrig släpptes även om Ystad var bara ett mål efter flera gånger. Vid ställningen 23-24 kom Håvard Åsheim in och tog en straff, vilket förstås var oerhört viktigt. Mot slutet kändes det nästan som att de danska domarna gjorde det mesta för att hjälpa hemmalaget till poäng. Trots märkliga domslut som gav Ystad både straff och frikast i slutet kunde de två poängen räddas.

Kämpatag

Även om Matias Helt Jepsen var den store segerorganisatören så finns det anledning att lyfta fram många IFK-are för härliga kämpainsatser. Rasmus Wremer och Dan Beck-Hansen gjorde båda fyra mål och det var alla fullträffar som kändes viktiga i matchskedet. Fabian Norsten blev bättre och bättre ju längre matchen led och vann klart målvaktskampen med över 30 i räddningsprocent.

Nämnas ska också Victor Ljungkvist liksom Kristian Jacobsen Stranden som inte fick så mycket speltid men gjorde mål i viktiga skeden av matchen.

Christopher ”Totte” Hedberg fastnande med höger tumme i en Ystadspelares tröja och fick utgå en bit in på andra halvlek. Hur allvarlig skadan är lär röntgen visa på söndagen, men det positiva är att det var högerhanden.

Målgörare

IFK Skövde: Matias Helt Jepsen 10, Rasmus Wremer 4, Dan Beck-Hansen 4, Jack Thurin 3, Kristian Jakobsen Stranden 2, Victor Ljungqvist 2, Christopher Hedberg, Adam Samuelsson, Rex Blom, och Kristian Svensson ett vardera.

IFK Ystad: Emil Hansson 8, Christoffer Schnell 6, Jonathan Mollerup 4, Christoffer Nilsson 4, Christoffer Svensson 2, Filip Långh 2, Axel Eriksson och Johan Nilsson ett vardera.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström och Hans Petter Wille

 

Inför:

Lördag 2019-12-07 kl 16:00 i Ystad Arena

Domare 1:
Domare 2:
Funktionär: Tina Tufvesson
Funktionär: Thorbjörn Håkansson
Delegat/MI: Mikael Thelander

Efter tre raka segrar och värdefulla poäng är det dags för IFK Skövde att på lördag göra en resa till Skåne. IFK Ystad som varit något av höstens stora överraskning står för motståndet och IFK-tränaren är beredd på en ny tuff uppgift.

– De senaste segrarna har förstås varit bra för självförtroendet. Vad ser du som har varit det allra mest positiva i de här kamperna?
-Vi har haft framgång i alla faser av spelet. Mot Varberg och RIK var vi bra i anfall och försvar, medan vi mot Lugi först och främst lyckades bra i vårt kontringsspel. Det betyder att vi har potential som är hög när vi träffar på alla faser i en och samma match. Positivt är också att vi inte viker ner oss när det ser som mörkast ut mot Lugi, utan har förmåga att ordna till det till slut.

 – Är det några detaljer som ni behöver slipa extra på för att bli ännu tryggare i ert spel?
 – Ja, vi slipar hela tiden på detaljer i vårt spel. Det är en kontinuerlig process som aldrig tar slut.

IFK Ystad ligger i samma område som ni i den jämna tabellen. Är det något som överraskat dig särskilt med IFK Ystad i höst?
– Ingen stor överraskning eftersom jag tycker att IFK Ystad har robusta och fysiskt starka försvarsspelare som också har relativt kvicka fötter. Anfallsmässigt har dom tyngd och skott på samtliga niometers-positioner. Det är utan tvivel ett stabilt lag.

-Är det några spelare hos motståndarna som kan ses som nyckelspelare och som det blir nödvändigt att se upp extra med?
– Jag tycker att Jonatan Mollerup på H9 är en undervärderad spelare. När han har dagen är han bra. Nu har dom ju också blivit förstärkta med Emil Hansson från Kristianstad. Henrik Bielenberg, Johan Nilsson, Hansson och Mollerup utgör bra tyngd från nio meter.

-Senast kunde du glädjas åt en i princip helt skadefri trupp. Ser det lika bra ut efter matchen mot Lugi?
– Ja, ta i trä!

Text Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Läs mer

Ystads IF HF – IFK Skövde

YSTADS IF FÖR SVÅRT FÖR IFK

Det blev Ystads IF som bröt IFK Skövdes sex matcher långa segersvit. Söndagseftermiddagens match i Ystad Arena vanns av hemmalaget med 30-25 (12-12) efter en tillställning som svängde mycket och inte avgjordes förrän i slutminuterna.

-Ystad hade lärt läxan och det fysiska spelet gav resultat till slut, konstaterade Rasmus Wremer direkt efter slutsignalen i C More.

IFK fick en olycklig start och hemmalaget tog ledningen med 4-0 innan IFK kunde göra sitt första mål nästan sex minuter in i matchen. Vid 5-2 tog IFK time out med fyra raka mål som följd och ledning för första gången. Tvåmålsledning vid ett par tillfällen för IFK, men under de sista tio minuterna före paus jämnade det ut sig och 12-12 var halvtidsresultatet.

Svängigt

Även andra halvlek startade Ystad med övertag målmässigt. 17-13 och dags för lyckad time out igen från Jonas Wille. IFK gjorde 6-1 på sju minuter och åter bortaledning. En kvart kvar var ställningen 19-19 och när matchen gick in i de avslutade sista tio minuterna stod det 22-22. Ystad gick därefter upp till tvåmålsledning och dags för ny time out från IFK. Denna gång blev det dock inte vändning och Ystad kunde ordna en seger som kändes onödigt stor.

Bra sexmetersavslut

Det var framför allt från sex meter som IFK-spelet var framgångsrikt den här gången. Adam Samuelsson gjorde en stormatch och då tänker vi inte bara på att han blev bäste målskytt med sina sex fullträffar. Adam fick helt rätt pris som IFK:s bäste. Försvarskompisen Rex Blom var också bra och noterades för fyra mål. Niometersavsluten blev inte alls som i de senaste matcherna mycket naturligtvis beroende på bra försvarsspel från hemmalaget.

Ystadsglädje

Hos hemmaspelarna var glädjen stor. Andra raka segern gav toppkänning i tabellen.

-Det var en rolig match och det var trevligt att möta Skövde, tyckte en mycket glad Anton Hallbäck.

Veteranen Kim Andersson och stora löftet Ludvig Hallbäck var återigen Ystads främsta segervapen. Priset till bäste i hemmalaget gick till Jonathan Svensson.

Målgörare

Ystads IF: Ludvig Hallbäck 5, Anton Hallbäck 4, Jonathan Svenson 4, Mario Lipovic 4, Kim Andersson 4, Hampus Andersson 3 (1), Lasse Balstad 3, Eric Forsell-Schefvert 2 och Jeppe Krogh Simonsen ett.

IFK Skövde: Adam Samuelsson 6, Rex Blom 4, Rasmus Wremer 4 (2), Christopher Hedberg 4, Mathias Helt Jepsen 2, Jack Thurin 2, Jakob Larsen, Richard Hanisch och Kristian Svensson ett vardera.

Bengt Andersson

Läs mer
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com